Masquefa ja ho té tot a punt per a gaudir d’una nova edició de la Festa Major de Santa Magdalena, la festa en honor a la nostra patrona, que s’estrenarà aquest mateix divendres, 17 de juliol, amb les activitats prèvies, i s’allargarà fins al dia 26.

(Consulteu la programació)

Després del punt d’inflexió que va suposar l’any passat, la Festa Major consolida aquest 2015 la seva aposta per sortir i instal·lar-se al carrer, amb la voluntat d’obrir-se a tothom i de ser el màxim de popular i participativa. La reforma que s’ha fet a la Plaça de l’Estació, així com l’anterior remodelació dels jardins de la Torre de Cal Tenas, converteixen aquest conjunt històric i emblemàtic en un gran escenari a l’aire lliure ideal per a la Festa Major. Un espai obert, que és el centre neuràlgic de Masquefa, carregat de simbolisme, estretament vinculat a la nostra tradició, i ara també molt més funcional per acollir, en les millors condicions, esdeveniments populars multitudinaris, com ja va quedar palès en la Festa de Sant Isidre.

A més de l’escenari, aquest model de Festa Major al carrer destaca també per una àmplia i variada programació, amb propostes per a tots els públics i totes les edats. El teixit associatiu de Masquefa, conjuntament amb l’Ajuntament, han organitzat un intens programa que combina la tradició de la nostra cultura popular amb algunes novetats que aporten aire fresc.

La tradició serà protagonista amb activitats com la cercavila –encapçalada per la Colla de Geganters i Grallers, la Colla de Ball de Bastons de Masquefa i els Pixafocs i Cagaspurnes, la Colla de Diables-, un correfoc infantil amb els petits diables masquefins-, l’ofici de missa -cantada per la Coral l’Alzinar, acompanyada pels bastoners, i amb l’ofrena floral de la geganta a Santa Magdalena-, el fabulari, el pregó o la mostra de cuina, que arriba a la 34a edició.

Menció a part mereix la presència, un any més, i ja en van 68!, dels incombustibles Montgrins, que seran protagonistes de la tradicional passada, d’una doble ració de sardanes, del concert i el gran concert de Festa Major, de la serenata, del ball de gala i del sarau.

En l’altre plat de la balança, el de les novetats, destaquen l’aposta pel col·lectiu juvenil, que podrà allargar la gresca amb dues festes joves, a més de la Nit de Versions. Aquestes, però, no seran les úniques oportunitats per anar a dormir tard: també la Nit en Blanc, que aquest any arriba carregada de sorpreses, amenaça de mantenir-nos desperts fins veure sortir el sol.

Altres novetats són el passi de la pel·lícula Super8 sobre la construcció del Casal de l’Alzinar, les Quintolimpiades organitzades i autofinançades per l’Ateneu Popular, la recuperació, després d’un parèntesi de dos anys, del sopar de gala de Festa Major, que estarà amenitzat pel showman Jordi LP, i un taller de circ. A més, podrem descobrir la nova fesomia dels gegants, l’Isidre i la Magdalena, que estrenen rèpliques fetes pel mestre geganter Toni Mujal.

També els més menuts trobaran l’excusa perfecta per sortir a gaudir al carrer amb diversos espectacles. Els esports tampoc no es perdran la cita, amb activitats com el torneig de pàdel, el bàsquet 3×3, els campionats de tir al plat i de petanca, l’exhibició de taekwondo i el partit d’hoquei de veterans.

Els organitzadors us animen a tots a aparcar els maldecaps i a sortir al carrer per gaudir intensament d’aquests dies. També a adornar façanes i balcons amb els domassos per vestir Masquefa d’un gran ambient festiu.

Bona Festa Major!