El Centre Tecnològic Comunitari de Masquefa va acollir una jornada de treball política i tècnica entre representants de set consells comarcals i una delegació de la ciutat de Kaunas (a Lituània).
 
Projecte Switch
La jornada de treball s’emmarca en el projecte Switch, una iniciativa liderada pel Consell Comarcal de l’Anoia per revitalitzar el mercat de treball d’aquest territori i generar nova ocupació.
 
 En el projecte Switch hi participen les comarques de l’Anoia, l’Alt Penedès, el Bages, el Baix Penedès, el Lluçanès, el Garraf i la Segarra. La ciutat de Kaunas n’és el soci internacional.
 
La delegació lituana l’encapçalaven les regidores de l’Ajuntament de Kaunas Birute Krapauskiene i Rimute Prieveliene. A més de responsables polítics i tècnics de les set comarques a la reunió van ser-hi també representants del Servei d’Ocupació de Catalunya de la Generalitat i de la Diputació de Barcelona.
 
Intercanvi d’experiències
La jornada de treball que es va fer al CTC va servir perquè representants polítics i tècnics d’aquestes set comarques poguessin compartir  experiències socials, laborals i econòmiques amb la delegació de Lituània, un territori amb moltes similituds amb Catalunya. L’objectiu és que aquest intercanvi permeti millorar les polítiques d’ocupació i d’inserció laboral.
 
En la inauguració de la jornada l’alcalde de Masquefa i president del Consell Comarcal, Xavier Boquete, va fer un breu repàs de la història del municipi. També va posar el nou Centre Tecnològic Comunitari d’exemple d’accions per afavorir el creixement del teixit empresarial i va recordar els diversos espais i serveis que el CTC posa a la disposició dels emprenedors.
 
Casar l’oferta formativa i les necessitats dels polígons
Per la seva banda, el vicepresident de Promoció Comarcal del Consell anoienc, Jordi Mercader, va explicar que la jornada de treball perseguia un triple objectiu. D’una banda, “definir una diagnosi dels dos països per a concertar l’oferta i la demanda formativa”. D’altra banda, “coordinar l’oferta formativa amb les necessitats vinculades als polígons industrials”. I,finalment, “intercanviar bones pràctiques entre els territoris i enfortir els vincles d’integració europea”.
 
Visites a empreses i institucions
La delegació lituana va ser a l’Anoia tres dies,durant els quals es van fer diverses jornades de treball tant polítiques com tècniques. A més, els representants polítics van visitar importants empreses anoienques i van mantenir reunions amb entitats socioeconòmiques.
 
En aquesta primera trobada es va començar a treballar per pal·liar els efectes negatius de la transformació productiva i dels models econòmics dels dos països. Aquests objectius es continuaran treballant durant tot aquest any i es concretaran en una nou “meeting” transnacional, que tindrà lloc a l’octubre del 2009.