Més de 200 representants de setanta colles geganteres de tot el país van ser dissabte a Masquefa. El motiu, la celebració de l’assemblea general anual de la Federació de Colles de Geganters de Catalunya, que va omplir la Sala Polivalent de la Rojo.

Aquesta va ser una de les activitats que acull Masquefa pel fet de ser Ciutat Gegantera 2012, un títol que encara ostentarà fins al maig, quan es farà el traspàs oficial a la colla de Calella.

En l’assemblea, la Colla de Geganters i Grallers de Masquefa va presentar un audiovisual que fa balanç de les activitats que s’han dut a terme fins ara en el marc de la Ciutat Gegantera 2012.

L’alcalde de Masquefa, Xavier Boquete, va destacar la feina feta per la colla i el suport i la implicació de l’Ajuntament i dels voluntaris en la Ciutat Gegantera, la festa més gran que celebren les colles geganteres del país, cada any en una localitat diferent.

També la cap de colla masquefina, Elena Fàbregas, va fer un agraïment especial al Consistori i a tots els qui estan fent possible la Ciutat Gegantera, i va recordar, juntament amb el vocal comarcal Ramon Pijoan, l’èxit que han obtingut les activitats celebrades fins ara. Tots dos van convidar tothom a participar en els nous actes que s’han programat.

Entre aquests destaquen, per exemple, els actes de cloenda, amb activitats per a totes les edats, que es faran a Masquefa els dies 12 i 13 d’abril, o la sortida que la colla masquefina té prevista per als dies 19, 20 i 21 d’abril a Brussel·les, on participarà en una mostra de cultura catalana promoguda per la Generalitat en representació del món geganter. El darrer acte de la Ciutat Gegantera 2012 serà la celebració del 25è aniversari dels gegants de Catalunya, el Treball i la Cultura, que tindrà lloc el 28 d’abril a Montserrat.

Cervera, Ciutat Gegantera 2014
També en l’assemblea, Cervera –l’única candidatura presentada- va ser proclamada Ciutat Gegantera 2014 per unanimitat de totes les colles presents. Els geganters de la capital de la Segarra van presentar un vídeo del ric patrimoni cultural, artístic i tradicional del municipi. A més, la colla gegantera de Calella, ja proclamada Ciutat Gegantera 2013, va donar a conèixer les primeres pinzellades del programa que està preparant.

L’assembla es va tancar amb les ballades dels gegants de Catalunya, el Treball i la Cultura, i els gegantons, en Pau i n’Alegria, a càrrec de la colla masquefina i amb la música dels grallers de la Llacuna.

Després la gran majoria dels assistents van gaudir d’un dinar de germanor.