L’Ajuntament de Masquefa va inaugurar divendres les noves dependències de la Policia Local, que s’han reformat íntegrament i s’han ampliat amb una segona planta de nova construcció.
 
Situada al carrer de Sant Antoni, la nova seu de la policia ocupa més de 70 metres quadrats, el doble de la superfície de la qual disposava abans dels treballs de reforma i ampliació.
 
L’acte inaugural va comptar amb la presència de l’alcalde i els regidors del Consistori, la plantilla de la Policia Local i nombrosos representants dels cossos de seguretat. Així, van ser-hi presents el coordinador general de l’àmbit metropolità de la Direcció General de la Policia de la Generalitat, David Piqué, els caps dels Mossos d’Esquadra de la Catalunya Central i l’Anoia, Joan Maria Testagorda i Enric Gerónimo, respectivament, el capità i el tinent de la caserna de la Guàrdia Civil de Sant Andreu de la Barca, Carlos González i Manuel García, i representants de les policies locals de diverses localitats de l’Anoia i el Baix Llobregat, a més d’altres cossos d’emergències com els Bombers, l’ADF o Protecció Civil.
 
Millorar el servei als vilatans i vilatanes
Després de tallar la cinta inaugural, l’alcalde, Xavier Boquete, va destacar que l’ampliacio i reforma de les dependències policials “era una aposta necessària” i va afegir que les noves instal·lacions, així com els nous equipaments amb què s’ha dotat la caserna, “permetran tenir una policia més eficaç i millorar el servei que s’ofereix als vilatans i vilatanes”. En termes molt similars es va expressar el cap de la Policia Local, Josep Maria López, qui va agrair l’aposta feta per aquest equip de govern i l’anterior, que va iniciar el projecte.
 
Amb la reforma i ampliació de la caserna s’aconsegueix millorar les condicions de treball i també l’atenció als ciutadans, ja que s’ha incrementat considerablement l’espai destinat a aquesta funció, situat a la planta baixa. A més, s’han fet dos nous despatxos per als agents i una sala d’arxiu. A la segona planta s’hi ha habilitt una sala de reunions i dos vestuaris, a més dels serveis i les dutxes. Les noves dependències estan equipades amb tecnologia d’última generació i està connectada a l’edifici de l’Ajuntament.