Els joves de Masquefa van demostrar dissabte que, quan es tracta de solidaritat, no hi ha qui els guanyi. Fins a 120 persones van omplir el Casal de Joves per gaudir del concert ‘Música contra la sida’, un festival solidari per partida doble. D’una banda, perquè serveix per solidaritzar-se amb les persones afectades per aquesta malaltia. I, d’altra banda, perquè els assistents fan també costat a les persones i famílies que pitjor ho estan passant en aquests moments de crisi aportant un aliment per entrar al concert.

En total es van recaptar més de 200 quilos d’aliments de primera necessitat i 50 quilos de productes d’higiene personal, els quals s’han fet arribar a l’Associació del Grup de Voluntaris perquè els distribueixi entre les famílies amb menys recursos. També la cadena de supermercats Caprabo es va adherir a la causa i va donar diversos productes d’alimentació i higiene.

Organitzat conjuntament per la regidoria de Joventut i la Comissió Jove U18 –un grup de jovent que participa activament del Casal, proposant i programant activitats per al seu propi oci- el concert ‘Música contra la sida’ va comptar aquest any amb la participació dels grups Demonizers i Pirat’s Sound Sistema.

Els primers van caldejar l’ambient del Casal a ritme de rock dur i heavy, amb versions d’Iron Maiden, Black Sabbat o Mojinos Escocíos, als quals van afegir alguns temes propis. Els Pirat’s Sound Sistema -grup referent en l’escena Sound System, reggae i dance hall catalana- van descarregar les seves rimes reivindicatives a cop de sons jamaicans.

Per tal de conscienciar els joves en la prevenció del sida i altres malalties de transmissió sexuals, els organitzadors van repartir entre els assistents un ‘kit’ que consistia en fulletons informatius, un preservatiu i un llaç vermell, en mostra de solidaritat amb les persones afectades.

La participació i el bon funcionament del concert van tornar a demostrar, una vegada més, que els joves són capaços d’organitzar-se i crear iniciatives i projectes culturals de qualitat i solidàries.

Els organitzadors també agraeixen la implicació del Centre d’Esplai Giravolt, que va encarregar-se de la gestió del servei de bar i va contribuir en la decoració de l’espai.