L’Ajuntament de Masquefa, en el marc del programa ‘Fem Cultura’, ha organitzat per al dimarts 6 de març una sortida al Teatre Coliseu de Barcelona per anar a veure l’obra ‘Campanades de boda’, de la companyia La Cubana.

Les persones interessades podran fer les inscripcions del 30 de gener al 10 de febrer a l’Ajuntament (C/ Major, 93), de dilluns a divendres, de 12 a 14h. El preu és de 33 euros i inclou el viatge en autocar, l’entrada a l’espectacle i un entrepà. Les places són limitades.

La gran ‘paròdia’ de casar-nos
En tots els espectacles de La Cubana sempre es pretén demostrar que al darrera de qualsevol esdeveniment quotidià sempre hi ha teatre. En aquest cas, el tema escollit, els casaments, són un exemple molt evident d’aquest teatre quotidià. Han passat els anys, han canviat els costums, ens hem modernitzat, i tot i que ja no és necessari casar-se religiosament, quan ho fem pel civil continuem utilitzant la mateixa estructura i ‘pompa’ de sempre: un guió i una posada en escena que tothom coneix a la perfecció, i on tothom sap el paper que li toca interpretar. Tan se val la raça, les creences religioses, els diners, l’afiliació política o el sexe dels contraents: tothom acaba interpretant amb gran rigor escènic el seu personatge.

En aquest cas, ‘Campanades de boda’ és una paròdia de ‘la gran paròdia’ que tots fem per casar-nos. Un gran espectacle teatral que muntem i en el que acabem sent protagonistes. A partir de situacions que tots coneixem, basades en convencions socials -que per casar-se cal seguir una sèrie de passos absurds- l’espectador anirà descobrint les divertides contradiccions d’una família de Barcelona de classe mitjana/alta que està a punt de casar la seva filla.

Per l’escenari, i a l’estil de La Cubana, aniran desfilant personatges característics en aquestes celebracions, que el públic coneix sobradament, generant situacions còmiques típiques d’una ‘comèdia-vodevil-costumbrista’ sobre casoris.