Els ajuts tenen com a objectiu contribuir a mitigar la crisi derivada per la Covid-19 en aquests sectors comercials. Consulta les bases de la convocatòria.

El Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM) ha impulsat les línies de subvencions per aquest any 2020 que tenen per objectiu reactivar l’activitat econòmica davant l’emergència sanitària per la Covid-19.

El Pla d’Ajuts inclou set programes específics dirigits a autònoms, pimes i microempreses de comerç al detall i serveis, artesania i moda, tant individuals com associades o agrupades, especialment les obligades al tancament arran de la declaració de l’estat d’alarma o que han patit un descens del 70% de la facturació. S’entén que són empreses de serveis a la persona els tallers mecànics, els serveis fotogràfics, copisteries i arts gràfiques, serveis de reparacions, tintoreria i bugaderies, perruqueria i salons d’estètica i bellesa, bars i restaurants, i serveis de menjar preparat i càtering.

També inclou programes adreçats a les entitats territorials i sectorials del sector comerç, del sector de l’artesania i del sector de la moda, els gremis, les associacions de mercats municipals sedentaris i no sedentaris i els ens locals en l’impuls d’actuacions de reactivació econòmica que duguin a terme.

Les sol·licituds es poden presentar a partir del 30 d’abril per mitjans telemàtics a través del Canal Empresa, al web del CCAM, o del Departament d’Empresa i Coneixement juntament amb la documentació específica que es requereix en cadascuna les línies del Pla d’Ajuts. El termini de presentació finalitza el 31 de desembre d’enguany o fins que s’exhaureixi el pressupost (això pels programes 3, 4, 5 i 6, els altres són fins a 30 de juny). Consulta les bases de la convocatòria.

L’Ajuntament de Masquefa posa a disposició de tots els comerços masquefins el telèfon 93 772 58 23, des d’on el personal del Centre Tecnològic Comunitari (CTC) de Masquefa atendrà dubtes i oferirà informació sobre el certificat digital. També us informem que al web del CCAM s’ha habilitat un apartat de preguntes freqüents relacionades amb les subvencions de 2020.