La biblioteca de l’institut de Masquefa acollirà dimarts vinent, 27 de novembre, el taller ‘Com eduquem la llibertat?’, una acció formativa que pretén proporcionar a les famílies amb fills preadolescents i adolescents algunes eines per a construir relacions satisfactòries.

Aquest serà el segon taller del cicle d’accions adreçades a pares i mares que l’Ajuntament ha organitzat aquests mesos d’octubre i novembre, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i les AMPA de tots els centres educatius. Anteriorment ja es van fer dues sessions de la xerrada ‘Hi ha pares i mares perfectes?’, que van registrar una bona participació i va donar als assistents recursos de suport a la seva tasca educativa.

● Taller ‘Com eduquem la llibertat?’

Data: dimarts 27 de novembre

Lloc: biblioteca de la Secció d’Institut de Masquefa

Horari: de 18.30h a 20.30h

Finalitat: donar recursos per possibilitar el creixement individual i la construcció de relacions satisfactòries i creatives. Identificar les dependències, afavorir l’autonomia, comprendre l’aïllament i observar la interdependència

Contingut: La llibertat, el desig, la necessitat i el límit. L’educació emocional afectiva en valors. Les competències en les relacions personals i socials. Les habilitats de comunicació i d’expressió. El saber ser, estar i fer.

Metodologia: es presenta el tema i el treball des de la teatralitat, fet que permet posar els participants en relació al tema i els personatges des de l’obertura i la confiança. Posteriorment es crea un marc de participació per acompanyar els participants en la reflexió i l’anàlisi.

Destinataris: pares i mares amb fills i filles preadolescents i adolescents (de 5è de primària a ESO)