El dimecres 1 de juliol es farà un taller per aprendre a usar el nou DNI electrònic (DNIe). La sessió tindrà lloc de les 5 a les 7 de la tarda a les instal•lacions de Masquef@ula, al Centre Tecnològic Comunitari (CTC). Per assistir-hi cal disposar del DNIe i del pin d’identificació. El taller és gratuït i les inscripcions es poden fer al 93 772 58 23.

Has de renovar el DNI?
Des de finals de l’any passat els vilatans i vilatanes ja poden fer-se el DNIe sense moure’s de Masquefa, ja que la Policia Nacional es desplaça periòdicament a l’Ajuntament per expedir-lo. Aquest mes de juny el DNIe s’expedirà el dijous 25. Les que necessitin renovar el DNI o modificar-ne dades han de demanar hora, a partir del dia 18 de juny, al 93 772 50 30 (de les 9 del matí a les 2 del migdia). Els sol•licitants també seran informats del taller de DNIe del dia 1 de juliol.

Tràmits des de qualsevol lloc i en qualsevol moment
El DNI electrònic inclou les mateixes dades d’identificació personal que l’antic document, juntament amb un xip electrònic que conté les dades personals i la fotografia del titular, així com la imatge digitalitzada de la firma manuscrita i el patró de la impressió dactilar. També incorpora els certificats electrònics d’autenticitat i firma electrònica. En rebre el nou DNIe el titular rep una clau personal d’accés, un PIN, necessària per a l’ús dels certificats electrònics inclosos en el DNIe. Amb el DNIe es poden fer tràmits quotidians des de qualsevol lloc del món i a qualsevol moment mitjançant internet, de manera senzilla, còmoda i ràpida i sense que requereixi de la presència física.