La Unió Europea obre el període de sol·licitud del programa “DiscoverEU”, que ofereix als joves l’oportunitat de desplaçar-se per Europa en tren i de forma gratuïta per a descobrir els països de la Unió Europea.

Fins el pròxim 26 d’octubre es manté oberta la convocatòria per a la nova edició del programa “DiscoverEU”, una iniciativa de la Unió Europea basada en una proposta del Parlament Europeu que ofereix als joves de 18 a 20 anys d’edat l’experiència d’un viatge en el que podran aprofitar la llibertat de circulació a la Unió Europea, descobrir la diversitat d’Europa mentre viatgen, aprendre sobre la història i el patrimoni cultural europeus, conèixer a persones de tot el continent i, en últim, terme conèixer-se a si mateixos.

Per a participar en la convocatòria cal haver nascut entre l’1 de juliol de 2001 i el 31 de desembre de 2003 (ambdós inclosos); tenir la nacionalitat d’un dels Estats membres de la Unió Europea en el moment de la concessió dels bons; omplir un número de document d’identitat o passaport vàlid en el formulari de candidatura en línia; i superar un qüestionari previ. En aquest sentit, tota la informació i el procés d’inscripció es troben en aquest enllaç.

El viatge es pot dur a terme en grups de fins a cinc persones, amb una duració màxima de 30 dies i entre el març de 2022 i febrer de 2023.