L’Ajuntament cerca veïns interessats en llogar els seus pisos privats buits a través del programa “Reallotgem.cat”.

L’Ajuntament de Masquefa s’ha adherit aquest 2021 al programa “Reallotgem.cat”, una iniciativa impulsada per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya per llogar pisos privats buits amb l’objectiu d’allotjar les famílies que tenen informe favorable de la Mesa d’emergències.

Així, mitjançant el programa “Reallotgem.cat” l’Agència de l’Habitatge de Catalunya arrenda habitatges de propietat privada per tal de poder-hi allotjar, per la via de la cessió d’ús, les persones en situació d’emergència econòmica i social que havent obtingut proposta favorable d’adjudicació d’habitatge per part de la Mesa d’emergències de Catalunya, si és el cas, estiguin pendents de reallotjament.

El regidor d’Habitatge de l’Ajuntament, Daniel Gutiérrez, remarca que “amb l’adhesió al programa Reallotgem.cat per part de l’Ajuntament i amb el suport de la propietat privada garantim que famílies masquefines amb greus problemes d’habitatge es quedin a Masquefa. Tot això amb les màximes garanties i beneficis cap als propietaris per part de la Generalitat de Catalunya”.

Quins són els objectius del programa?

  • Destinar a lloguer social habitatges de propietat privada o apartaments.
  • Incrementar la dotació d’habitatge social per posar a disposició de les meses d’emergències.
  • Facilitar el reallotjament de les persones i famílies de Masquefa en situació d’emergència econòmica i social procedents de la Mesa d’emergències de Catalunya.

A qui va adreçat?

  • Persones i famílies de Masquefa en situació d’emergència econòmica i social que havent obtingut proposta favorable d’adjudicació d’habitatge per part de la Mesa d’emergències de Catalunya, si és el cas, estiguin pendents de reallotjament.
  • Principalment, propietaris d’habitatges ubicats en els municipis en els quals hi ha casos de persones en situació d’emergència pendents de reallotjament per part de la Mesa d’emergències de Catalunya.
  • Complementàriament, establiments hotelers en la modalitat d’hotels apartament.

Què ofereix?

  • Contracte de lloguer amb la Generalitat de Catalunya.
  • Garantia de retorn en bones condicions per part de la Generalitat.
  • Lloguer a preu de mercat.
  • Abonament dels 18 primers mesos a l’inici del contracte per part de la Generalitat.

Podeu sol·licitar més informació a la Regidoria d’Habitatge de l’Ajuntament de Masquefa (93 772 50 30) i al web www.agenciahabitatge.gencat.cat.