Aquest dissabte, 1 de desembre, per commemorar el Dia Internacional de la lluita contra la SIDA, el Casal de Joves us proposa una bona manera de fer sentir la nostra veu per tal de lluitar contra una de les malalties més perilloses, i a la vegada més desconeguda, del s. XXI. Res millor que la música per donar a conèixer aquesta malaltia, per donar suport als portadors del virus i per conèixer alguns consells per la prevenció d’aquesta i altres afeccions de transmissió sexual.

‘Musica contra la SIDA’ és un concert doblement solidari: amb la lluita contra aquesta malaltia i també amb les famílies amb menys recursos. Per això, per entrar al concert s’haurà d’abonar una entrada simbòlica, un aliment, una entrada solidària per col·laborar amb el Grup de Voluntaris de Masquefa, que recull les donacions dels masquefins i reparteix els aliments entre les famílies de la vila amb més necessitats. Podeu aportar llaunes de tonyina, llegums, pasta, arròs o menjar enllaunat. En definitiva, menjar que tingui una data de caducitat llarga. No serveixen fruites, verdures i menjar que es faci malbé ràpidament. També podeu aportar productes d’higiene personal, com poden ser sabó, xampú o pasta de dents, entre altres.

Aquest any, com a novetat, hi haurà dos concerts el mateix dia. Al ja tradicional concert de tarda (de 18h a 20h) s’hi suma un segon concert en horari nocturn, a partir de les 23h. Tots dos concerts tindran lloc al Casal de Joves. El ‘pagament’ de l’entrada del concert de la tarda servirà també per a assistir al concert de la nit.

Concert de tarda
El concert de tarda comptarà amb l’actuació de diversos joves artistes locals. El Cabrerizo trencarà el gel a cop de hip hop. Aquest jove rapper sabadellenc, va començar a escoltar rap als onze anys i als tretze ja composava les seves pròpies lletres, amb un estil ple de canvis.

El Cabrerizo donarà pas a L’Óbi C , un ‘veterà’ en el concert Música Contra la SIDA i en l’escena hip-hopera masquefina. Obi C, que estrenarà el seu darrer treball, ‘Febrero’, destaca per l’elaboració de les seves lletres.

Després, els Lizzard posaran el toc ‘heavy’ a la tarda, amb les seves versions de clàssics del rock dur i algun tema propi que faran tremolar el Casal de Joves.

El concert es tancarà amb l’actuació de The Kid, que punxarà tots els èxits del ‘house’, ‘l’electro’ i el ‘dubstep’.

Els joves del Centre d’Esplai Giravolt gestionaran la barra del concert de tarda: ens oferiran un ampli sortit de còctels sense alcohol i moltes altres sorpreses.

Concert nocturn
En el concert de la nit els primers en actuar seran els Cloverace, un grup format a Badalona per quatre joves de 20 anys que tenen un gran entusiasme per fer-se un lloc en el món de la música. Les seves influències són molt extenses: viatjant de Paramore a Fall Out Boy, passant per All Time Low i Simple Plan. Es caracteritza per ser un grup ‘pop-punk’ amb un estil molt definit i unes melodies més que enganxoses. No us els podeu perdre!

Després gaudirem de l’actuació dels Afrochi Guawa, amb el seu aire fresc que enrinxola els cabells i eriça la pell a cop de festa permanent. Amb un repertori que feia temps que el públic d’esperit més jove reclamava, Afrochi Guawa ja és un dels directes de versions més aclamats per terres barcelonines i enguany es postula com el present i futur de les festes de tot el país.

El festival ‘Música contra la SIDA’ comptarà també amb la presència dels Timbales de Maskefa, els tabalers de la Colla de Diables Pixafocs i Cagaspurnes, que ens faran ballar a ritme de tambor, ‘batukada’, samba i molta festa.

Aquesta jornada solidària l’organitzen conjuntament el Centre d’Esplai Giravolt, l’associació juvenil Desfesta, la Comissió Jove U18 i el Casal de Joves de l’Ajuntament de Masquefa.