Masquefa celebrarà, del 10 al 18 de març, una nova edició de la Setmana de l’Escola a la Feina. Durant aquests vuit dies, diverses xerrades i tallers, i també una mostra, Fira Futur, orientaran els joves sobre les sortides formatives i professionals que existeixen en el nostre entorn. Però la iniciativa no se cenyeix només als joves: també totes les persones que volen formar-se per a millorar professionalment o trobar una feina coneixeran interessants propostes mitjançant la Setmana de l’Escola a la Feina.

(consulta el programa)

Fira Futur
Una de les activitats més destacades de la Setmana de l’Escola a la Feina tornarà a ser Fira Futur, el certamen que s’ha convertit en el gran aparador de les sortides formatives i professionals que existeixen en el territori d’influència de Masquefa i l’Anoia Sud.

Els dies 16, 17 i 18 de març una vintena de centres de formació diversa (instituts, universitats, acadèmies i serveis d’ocupació, entre altres) instal•laran les seves parades a la Sala Polivalent del Recinte Rogelio Rojo, on donaran a conèixer les seves propostes formatives i professionals i atendran de manera personalitzada les consultes dels visitants. El saló va batre l’any passat rècord de visites, amb més de 650.

Els visitants que aquest any el trepitgin hi trobaran àmplia informació sobre batxillerat, cicles formatius, estudis universitaris, proves d’accés, idiomes, formació per a l’ocupació, formació en Tecnologies de la Informació i la Comunicació o l’accés a diferents cossos de seguretat, entre altres.

A més dels joves i els seus familiars, Fira Futur serà també de gran utilitat per a les persones que volen formar-se permanentment o que veuen en la formació la clau per a afrontar amb millors garanties la recerca de feina o la millora de l’actual lloc de treball. Sensible a l’actual situació de crisi econòmica, el saló recollirà múltiples i interessants propostes formatives en aquest sentit.

Fira Futur s’inaugurarà el dimecres 16, jornada dedicada als professionals. Els dos dies següents, el dijous 17 i el divendres 18, obrirà portes al públic en general: dijous, al matí i a la tarda, i divendres, al matí.

Xerrades i tallers
A més de la fira, els organitzadors han preparat d’altres accions formatives. Entre els dies 10 i 15 de març hi ha previstos tallers i xerrades sobre com presentar-se a unes oposicions, sobre el món laboral (per als alumnes de la Secció d’Institut de Masquefa), sobre l’obertura de nous negocis, sobre la formació que es pot fer al nostre municipi o sobre com millorar el currículum.

Dues guies
Amb motiu de la Setmana de l’escola a la feina i Fira Futur es tornarà a editar la Guia de recursos educatius i laborals del territori, que ha estat ampliada i actualitzada. La guia es repartirà en els municipis que formen part de la Xarxa TET Anoia Sud i també es podrà consultar a la pàgina web de l’Ajuntament (www.masquefa.cat).

També coincidint amb la Setmana de l’Escola a la Feina es publicarà la nova Guia d’oferta formativa per a persones adultes, corresponent al segon trimestre de l’any (abril-juliol). La guia recull tots els cursos formatius que organitzen l’Ajuntament i les entitats per a aquests mesos. La publicació es podrà descarregar de la pàgina web de l’Ajuntament (www.masquefa.cat).

Suma d’esforços
La Setmana de l’escola a la Feina i Fira Futur les organitza l’Ajuntament de Masquefa amb el suport de la Diputació de Barcelona. Ambdues iniciatives són possibles gràcies als esforços conjunts de la Xarxa TET Anoia Sud, una xarxa que està integrada per tots els agents que intervenen en el procés de transició de l’escola al món del treball dels municipis de Masquefa, Piera, Capellades, els Hostalets de Pierola, Cabrera d’Anoia, la Pobla de Claramunt, Vallbona d’Anoia i la Torre de Claramunt