Masquefa ja ho té tot a punt per a celebrar, aquest dijous, 21 de març, la setena edició de Fira Futur. El certamen batrà aquest any tots els rècords de participació, ja que fins a 26 centres –entre universitats, instituts, acadèmies, serveis d’ocupació, institucions i cossos de seguretat- hi instal·laran els seus estands per atendre personalment les consultes dels visitants i mostrar-los les seves diferents opcions formatives o professionals.

Fira Futur, un gran aparador de les diverses possibilitats que existeixen en el territori d’influència de Masquefa i l’Anoia Sud per a continuar estudiant o incorporar-se al mercat laboral, presenta aquest any una novetat destacada: per primera vegada oferirà també informació i assessorament sobre emprenedoria i autoocupació, una fórmula cada vegada més estesa en l’actual context de crisi econòmica. D’aquesta manera, els centres de serveis a les empreses d’Igualada, Vilanova del Camí, Piera i Masquefa hi instal·laran un estand conjunt on explicaran els passos que han de seguir totes aquelles persones que volen autoocupar-se i crear el seu propi negoci.

El certamen s’adreça tant als joves, per ajudar-los a l’hora de prendre una decisió important en les seves vides com és el seu futur acadèmic o professional, com a totes aquelles persones que, independentment de la seva edat, i de si es troben en actiu o a l’atur, aposten per formar-se de manera continuada per ampliar el seu currículum i tenir més possibilitats de trobar feina o millorar l’actual lloc de treball.

Fira Futur tornarà a concentrar-se en una única jornada, el dijous 21 de març. Començarà a 1/4 de 10 del matí, a la sala d’actes del Centre Tecnològic Comunitari de Masquefa, amb la presentació de la setena edició de la fira, dels resultats assolits per la Xarxa TET Anoia Sud entre els anys 2008 i 2102, i de la nova pàgina web de la xarxa.

Després, a les 10 del matí, la Sala Polivalent del Recinte Rogelio Rojo obrirà portes per rebre les visites concertades a la fira de diversos centres educatius i de tothom qui vulgui visitar-la. Fira Futur obrirà de les 10 del matí a la 1 del migdia i de les 5 a les 7 de la tarda.

Expositors
En aquesta setena edició de Fira Futur hi mostraran les seves ofertes formatives i professionals els centres següents:

-Institut Joan Mercader
-Institut Guinovarda
-Institut Joan Oró
-Institut Milà i Fontanals d’Igualada
-Institut Milà i Fontanals de Vilafranca
-Escola Municipal d’Art Gaspar Camps d’Igualada
-Àgora International School Barcelona
-Escola d’Adults de Martorell
-Escola Pia d’Igualada
-Escola Universitària d’Enginyeria d’Igualada
-Escola Universitària de Turisme Sant Ignasi
-Universitat Oberta de Catalunya
-Universitat Ramon Llull
-Escola de cuina Joviat
-Olga Difusió
-CEPEQ
-Centre d’Idiomes Babeling 36
-Ceina
-Consell Comarcal de l’Anoia
-Centres de serveis a les empreses de Masquefa, Igualada, Vilanova del Camí i Piera
-Xarxa Transició Escola Treball Anoia Sud
-Ministeri de Defensa
-Policia Local de Masquefa
-Protecció Civil de Masquefa
-Mossos d’Esquadra
-Ràdio Masquefa

Fira Futur l’organitza l’Ajuntament de Masquefa amb el suport de la Xarxa Transició Escola Treball (TET) Anoia Sud, que està integrada per tots els agents que intervenen en el procés de transició de l’escola al treball de Piera, Capellades, els Hostalets, Cabrera, la Pobla, Vallbona, la Torre i Masquefa. També compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.