Isaac Albert i Agut, diputat delegat de Comerç de la Diputació de Barcelona, participarà en l’acte d’obertura de la Fira de Tastets, que novament es presenta com un dels plats forts i més esperats del cap de setmana.

Tot a punt per a la celebració, dissabte 17 i diumenge 18 de setembre, d’una nova edició de la tradicional Festa del Raïm. Una fira molt arrelada al municipi que té com a objectiu recordar els orígens de la vila vinculats a la vinya, al camp i als productes de la terra, com ara el raïm. Per tot plegat, al llarg de dues jornades, Masquefa s’omplirà d’activitats lúdiques i culturals per a tots els públics.

Un any més, un dels plats forts de la festivitat serà la Fira de Tastets de vins i caves, restauració, embotits i pastisseria. El tret de sortida el donaran l’alcalde, Xavier Boquete, i el Sr. Isaac Albert i Agut, diputat delegat de Comerç de la Diputació de Barcelona, que en el tradicional acte d’obertura de la Fira adreçaran unes paraules als assistents i faran un passeig conjunt per les parades de les bodegues, cellers, xarcuteries, restauradors i pastissers locals i de l’entorn. A més de productes i establiments de restauració, aquells qui visitin la fira podran gaudir de mostres d’oficis antics, elaboració d’aiguardents i destil·lats, tallers per als més petits de la casa, el tradicional Concurs de Tastavins, una caravana de ruquets i un inflable cortesia de Masquefa Comerç. 

La tradició també tindrà novament un gran protagonisme en la Festa del Raïm amb dues activitats que, any rere any, rememoren els orígens de la vila. Dissabte, a 2/4 de 7 de la tarda, es farà la popular cercavila amb els carros i cavalls d’Antonio Malet, els quals transportaran el raïm pels carrers de Masquefa tal i com es feia antigament. I un cop finalitzi el recorregut, serà el torn per la trepitjada popular de raïm.

La gran novetat d’aquesta edició, però, serà la participació de la Colla de Diables de Masquefa. Dissabte 17, a les nou de la nit, els Pixafocs i Cagaspurnes celebraran una tabalada i l’encesa del Drac Bufut, l’únic drac de tota Catalunya que es porta dret com un gegant. I de 2/4 d’una fins a les quatre de la matinada, una Disco Mòbil amenitzarà la Festa Jove per als més animats i noctàmbuls. La música, doncs, també tindrà un paper important enguany a la Festa del Raïm. I en concret, el jazz. I és que al llarg del cap de setmana, els amants d’aquest gènere musical podran gaudir de dues actuacions en directe a càrrec de Full House Trio (dissabte 17 a les 10 de la nit) i Magnolia (diumenge 18 a les sis de la tarda).

El tret de sortida de la Festa el donarà dissabte 17 de setembre l’exposició de pintures, dibuixos i escultures d’artistes locals que es podrà visitar al Casal d’Avis des de les 11 del matí fins a les vuit del vespre. I el colofó final tindrà lloc diumenge 18, de les 11 del matí fins a les dues del migdia, a la Capella del Roser, que acollirà una exposició d’eines del camp, les actuacions d’artistes en directe i un vermut pels assistents.

La Festa del Raïm té el suport de la Diputació de Barcelona i hi col•laboren l’ADF, Cal Feru, Can Massana, Carros i Cavalls d’Antonio Malet de Sant Llorenç d’Hortons, la Comissió Exposició Artistes Locals, Explotacions Agrícoles Junyent, la Societat Recreativa i Cultural l’Alzinar, la Colla de Diables de Masquefa, Protecció Civil, Punt Taronja i Masquefa Comerç.

DESCARREGA’T AQUÍ EL PROGRAMA COMPLET DE LA FESTA