Després de les xerrades prèvies per al públic en general, les famílies i els estudiants que s’han fet dilluns i dimecres, Masquefa celebra aquest dijous, 12 de març, una nova edició, la novena, de Fira Futur.

Organitzada per l’Ajuntament, en el marc de la Xarxa Transició Escola Treball Anoia Sud, i amb la col·laboració de la Generalitat i la Diputació, la fira s’adreça als joves per ajudar-los a l’hora de prendre una decisió tan important com el seu futur acadèmic o professional. Però també a persones de totes les edats -ja estiguin en actiu o a l’atur- que aposten per formar-se de manera continuada i, així, augmentar les seves opcions d’ocupabilitat.

Fins a 28 expositors
La novena Fira Futur comptarà amb la presència de fins a 28 expositors, entre instituts, universitats, acadèmies, serveis d’ocupació, cossos de seguretat i institucions. Tots ells instal·laran els seus estands a la Sala Polivalent de la Fàbrica Rogelio Rojo per mostrar les diferents opcions formatives que existeixen a l’Anoia Sud i el seu àmbit d’influència tant per continuar estudiant, com per iniciar-se en el món laboral o millorar el seu lloc de treball.

Els visitants hi podran conèixer propostes de centres que repeteixen i d’altres que s’incorporen a la fira, que creix any rere any. Hi haurà la Universitat Oberta de Catalunya, el Ministeri de Defensa, i l’Escola Universitària de Turisme CETA, de Barcelona. D’Igualada hi participaran l’Escola Pia, el Cos de Mossos d’Esquadra, el Consell Comarcal de l’Anoia i l’Oficina Jove de l’Anoia, els instituts Joan Mercader i Milà i Fontanals, l’Escola Municipal d’Art Gaspar Camps, la CEPEQ, l’Acadèmia Igualada i Escola d’Enginyeria. També hi tindran estand l’Escola Joviat de Manresa i, de Martorell, Olga Difusió Academy, CFA Martorell, l’Institut Joan Oró i el centre Bioressonància, aquest darrer per primer cop.

Entre els expositors també hi haurà una nodrida representació masquefina: l’ADF, Protecció Civil, la Policia Local, el Casal de Joves, el departament d’Ocupació i Emprenedoria, l’Aula de Música –que també debuta- i MM Escola d’Idiomes. Finalment, Fira Futur també comptarà amb la presència de PFI-PTT Igualada i Anoia Sud, l’Institut Guinovarda de Piera, l’Institut Milà i Fontanals de Vilafranca i Balmes Innova, de Sant Esteve Sesrovires, aquest darrer també per primera vegada. A més, Ràdio Masquefa dinamitzarà la fira.

Diversos orientadors de la Xarxa TET Anoia Sud, del Consell Comarcal i de la Diputació oferiran informació i assessorament als visitants sobre les diferents opcions de continuar estudiant o incorporar-se al mercat de treball. També s’habilitarà un espai dedicat a la mostra de professions, on diferents expositors faran exhibicions i demostracions perquè els visitants puguin palpar com són les feines que els proposen.

400 alumnes han confirmat la visita
Fira Futur obrirà portes de les 10 del matí a 2/4 de 2 del migdia, i de les 4 a les 7 de la tarda, per rebre les visites concertades de diversos centres educatius, així com de totes les persones que s’hi vulguin apropar. Està previst que hi passaran 400 alumnes dels instituts Guinovarda i Salvador Claramunt, de Piera, Pla de les Moreres, de Vilanova del Camí, l’Institut de Vallbona, el Mare del Diví Pastor de Capellades i l’institut de Masquefa.
Les vocacions científiques i tecnològiques protagonitzaran les novetats

Com a grans novetats, la fira proposa dues activitats per ajudar els joves a descobrir les vocacions pels estudis científics i tecnològics. D’una banda, hi haurà un taller de robòtica impartit per l’UPC amb la idea de mostrar als estudiants com és de fàcil programar un robot Lego. Serà interactiu: alguns assistents podran ajudar en la programació bàsica i veure després un o dos robots més complexes per conèixer totes les possibilitats.

L’altra activitat, titulada ‘Descobreix la ciència’, serà un espai on dos científics-investigadors, tots dos veïns de Masquefa, donaran a conèixer el seu àmbit d’investigació, la seva vivència personal respecte els estudis científics que han realitzat. També respondran les preguntes que els plantegin els estudiants.

Inauguració oficial
Una hora abans d’obrir al públic, a les 9 del matí, tindrà lloc l’acte d’inauguració de Fira Futur, adreçat als tècnics i professionals del sector. Es farà a la Sala d’Actes del Centre Tecnològic Comunitari, el CTC, i comptarà amb les intervencions de l’alcalde de Masquefa i de representants de la Diputació i la Generalitat. A més, l’economista i emprenedora Marta Zaragoza Domingo pronunciarà la conferència ‘Joves liderant el canvi en clau de competències’. Posteriorment els assistents visitaran la Sala Polivalent per donar el tret de sortida a la fira.