Masquefa ja té a punt una nova edició de la Festa Major, que començarà aquest divendres, 20 de juliol, i s’allargarà fins dimarts, dia 24. (Consulteu la programació)

El programa, dissenyat per L’Alzinar i l’Ajuntament, amb el suport del teixit associatiu, arriba aquest any carregat de novetats, moltes de les quals són aportacions i propostes que han fet les entitats i els particulars en un exercici que ha obert la celebració a tothom.

Al mateix temps, la festa de la nostra patrona, Santa Magdalena, manté les activitats tradicionals i, sobretot, un esquema festiu que té 135 anys d’història. Des de l’aparició, l’any 1877, de la Societat Artesanal Masquefense, l’organització de la Festa Major de Masquefa l’ha liderat sempre la societat cultural vigent: l’any 1898, la Unió Masquefense; l’any 1928, el Casino Popular Recreatiu; després de la guerra civil, el Centre Nacional, i des de l’any 1959 l’Alzinar, amb el suport de l’Ajuntament en les últimes edicions.

Els clàssics
Això converteix, molt possiblement, el nostre model festiu en únic a la comarca. També pel fet de mantenir durant molts i molts anys activitats que ja han esdevingut autèntics clàssics i que s’associen indissolublement a la nostra identitat. Activitats que, tal i com dicta la tradició, aquest 2012 podrem gaudir una vegada més, com per exemple les actuacions dels Montgrins, que seran a Masquefa per 65è any consecutiu, la passada, l’ofici de missa, la serenata, les sardanes, el fabulari, el sopar de gala, el gran concert de festa major, el ball popular, la cercavila –aquest any amb la presència dels gegants de Catalunya, el Treball i la Cultura, i els gegantons, en Pau i n’Alegria, o el correfoc, per citar-ne només alguns.

Nou recorregut per al correfoc
El recorregut del correfoc ha patit canvis d’última hora. El recorregut serà: C/ Sant Pere (davant església), C/ Crehueta, C / Serralet (davant Caixa Catalunya), on es farà mitja volta i tornarà a baixa pel C/ Crehueta, C/ Sant Pere i C/ Major, fins arribar davant de l’Ajuntament, on tindrà lloc la traca final.

Les novetats
D’altra banda, la Festa Major d’aquest 2012 incorpora nombrosos actes nous, amb la voluntat de renovar-la mantenint al mateix temps el seu caràcter més tradicional. Moltes de les novetats són propostes que han fet les entitats de la vila i alguns particulars, sense els quals la celebració no hauria estat possible.

Entre les novetats destaquen, per exemple, l’exposició ‘Centenari de la targeta postal a Masquefa’, una col·lecció de fotografies de principi del segle XX que s’utilitzaven com a postals, una exposició de dibuix manga, un trencaclosques gegant dels Països Catalans que es farà a la plaça de l’Estació, el bateig de la colla infantil dels diables Pixafocs i Cagaspurnes, una original cercavila d’artistes, un torneig de bàsquet 3X3 o el primer Memorial Rafael García de futbol.

També per primera vegada podrem remullar-nos a la piscina sota la llum de la lluna, ballarem balls de saló nocturns, o caurem en la nostàlgia amb l’acte de reconeixement al cinquantè aniversari de la proclamació de les primeres pubilles i dames d’honor de Masquefa. A més, viurem alguna sorpresa amb la Nit en Blanc (recordeu, és imprescindible anar vestits de blanc!), xalarem amb un espectacle de circ i, també per primer cop, tancarem la festa amb havaneres.

La vida de Masquefa a través de fotografies
Entre les novetats també destaca l’audiovisual ‘La vida de Masquefa a través de fotografies’, organitzat pel Projecte Educatiu de Vila (PEV). L’audiovisual és un recull de fotografies de totes les èpoques d’indrets i escenes de la vida quotidiana de la vila, les quals han estat aportades per vilatans. L’audiovisual es projectarà ja aquest dijous, 19 de juliol, a les 19h, a la Sala d’Actes de la Biblioteca. A partir del divendres 20 es passarà a les tardes fins al 3 d’agost.