L’Ajuntament continua promovent noves accions per revitalitzar el teixit comercial de casa nostra. Després de les gestions fetes des del Consistori, Masquefa ha estat inclosa en una campanya de la Diputació de Barcelona per promocionar el comerç urbà i de proximitat. Amb el lema ‘Tot el que necessites, a les teves mans. Comerç proper, comerç a Masquefa’, la campanya ja s’ha iniciat aquesta setmana amb la penjada de banderoles informatives a les entrades de la vila i en els tres principals eixos comercials –el carrer Major i les avingudes Catalunya i de la Línia-, acció amb la qual es vol sensibilitzar els vilatans dels beneficis que comporta fer les compres en els establiments locals.

La campanya també inclou el lliurament de bosses de ràfia entre els comerciants perquè les reparteixen als clients, així com la distribució de cartells informatius per penjar en els establiments. Aquestes accions es duran a terme amb la col·laboració de l’Associació de Comerços i Serveis de Masquefa. En una segona fase, també es promocionarà el comerç de proximitat amb falques a l’emissora municipal, Ràdio Masquefa (91.6 FM).

Aquesta campanya promocional és una de les accions d’un pla global de la Diputació per fomentar el comerç urbà i de proximitat, del qual forma part Masquefa. En el marc d’aquest pla, els tècnics de la Diputació ja van fer, a principi d’any, una prospecció al municipi per elaborar un cens de comerços en planta baixa. Aquest treball de camp va permetre obtenir un llistat actualitzat dels locals comercials en funcionament, així com dels que es troben en venta o lloguer. Es tracta d’una eina especialment útil per al Departament de Promoció Econòmica a l’hora, per exemple, d’assessorar i orientar els emprenedors que volen obrir nous negocis, podent-los informar amb detall de l’oferta comercial ja existent a Masquefa i de les necessitats detectades.

Aquestes accions se sumen a altres iniciatives que impulsa l’Ajuntament per potenciar el comerç local. Entre aquestes, destaquen la remodelació del carrer Major que es va fer fa uns mesos i que l’ha convertit en un espai molt més agradable per a passejar-hi i comprar-hi, la posada en marxa del portal d’ofertes i descomptes www.jocomproamasquefa.com, o un pla formatiu gratuït que inclou una xerrada o taller cada mes per ajudar els comerciants i els emprenedors a ser més competitius. Properament l’Ajuntament editarà també una guia d’empreses i comerços que es distribuirà a totes les llars.

Masquefa compta amb una important oferta comercial de proximitat, que té com a principals valors afegits la qualitat dels seus productes i serveis, el tracte humà i la relació de confiança que s’estableix entre els comerciants i els clients, i l’estalvi de temps i econòmic que suposa no haver-se de desplaçar en cotxe per anar a comprar. A més, el comerç de proximitat contribueix a reactivar l’economia local, a crear i mantenir ocupació i, en definitiva, a fer poble.