PFI-Poda

El jovent va participar en diverses tasques de manteniment, poda i neteja a Masquefa.

El passat dimecres 14 de febrer, els alumnes del PTT-PFI Anoia Sud van viure una sessió pràctica en què van poder experimentar i conèixer de primera mà quines són les funcions que es realitzen des de l’Ajuntament en relació amb el correcte manteniment dels parcs i jardins de Masquefa. 

Treballadors de la Brigada Municipal van ser els encarregats de liderar aquestes tasques compartides amb els joves participants del Pla de Transició al Treball (PPT), una de les modalitats dels Programes de Formació i Inserció (PFI). En aquest cas, els assistents formaven part del programa que els acreditarà com a auxiliars en jardineria.

Què és el PTT-PFI Anoia Sud?

Els PTT-PFI són formacions que s’adrecen a joves d’entre 16 i 21 anys que no disposen del graduat en Educació Secundària Obligatòria (GESO). Els ofereixen formació professional i suport escolar per tal que, en el seu futur immediat, puguin reincorporar-se al sistema educatiu mitjançant un cicle formatius de grau mitjà o bé obtenint el GESO.

Els PTT-PFI s’emmarquen dins d’un conveni de col·laboració signat entre el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i els ajuntaments que conformen la Xarxa TET-Anoia Sud; entre ells, el de Masquefa. L’oferta del territori es concreta en dos programes: ‘Auxiliar de comercialització de productes i logística’ i ‘Auxiliar en jardineria: vivers i jardins’, que s’imparteixen a Piera i Masquefa.

Per a més detalls dels programes de formació i inserció (PFI), conèixer els requisits d’accés o consultar la guia informativa, podeu visitar aquest espai del Departament d’Educació.