Els jugadors del Futbol Sala Espardenya Jordi Torra, Juanjo Pomares i Francis García van proclamar-se campions amb la selecció catalana de la primera edició del Torneig de les Nacions, disputat de l’1 al 5 d’abril a Platja d’Aro.

Els tres masquefins van ser peces clau en la victòria del combinat català. Jordi Torra va ser l’autor de dos gols (1 en la fase de grups davant Santa Helena i un altre en les semifinals davant Rússia). Francis Garcia també va ser decisiu amb les seves assistències. I Juanjo Pomares va tornar a destacar en el joc de contenció.

Final accidentada
Els homes que entrena Juan Antonio Fernández van alçar-se amb el títol després d’empatar a 2 amb Austràlia en el primer partit de la fase de grups, i  derrotar a Santa Helena per 6 a 2 en el segon matx. En semifinals el catalans van passar per sobre de Rússia (6 a 2) i en una accidentada final van empatar a 3 amb el Perú, tot i que ben entrada la segona part els catalans perdien per dos gols. Catalunya va empatar gràcies a dos tirs de càstig. La darrera falta va ser molt protestada pels jugadors peruans, que es van negar a jugar la pròrroga, fet pel qual van ser desqualificats.

El primer Torneig de les Nacions de Futsal és una iniciativa de la Federació Catalana de Futbol Sala. La competició ha estat molt ben rebuda per part de les federacions europea i mundial, que l’han inclòs en el seu calendari oficial per al 2009.