Les sessions, que es duran a terme en format telemàtic, requereixen inscripció prèvia enviant un correu a educacio@masquefa.net o trucant al telèfon 93 772 50 30 ext 8. També caldrà indicar el nombre de persones assistents i els respectius correus electrònics per poder rebre l’enllaç de la connexió.

La Regidoria d’Educació de l’Ajuntament -amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i les AFA/AMPA de l’EBM La Baldufa, l’Institut de Masquefa i les escoles El Turó, Font del Roure i Vinyes Verdes- proposa tres noves activitats de suport a la funció educativa de les famílies en el marc del projecte “Eduquem en família”.

Es tracta de tres sessions gratuïtes per videoconferència dirigides a pares i/o mares amb fills de diferents edats, i que tenen com a objectiu ajudar les famílies a reflexionar i intercanviar vivències sobre l’educació d’infants i joves. Les sessions comptaran amb la participació d’un professional expert, que dinamitzarà les trobades i oferirà eines, recursos i consells per a promoure la criança positiva.

Et veig, et sento, t’escolto: el poder de creure en els infants

La primera sessió tindrà lloc el dijous 29 de febrer, de 17 a 19 hores, i es dirigeix a famílies amb infants d’entre 6 i 12 anys. La finalitat d’aquesta formació és comprendre millor la dimensió emocional de l’infant, aportar amplitud de mirada vers el seu desenvolupament socioemocional, i entrenar eines per a la consolidació de les relacions positives en l’acompanyament que es fa. La sessió mirarà de centrar la mirada en l’infant per tal que cregui en ell mateix i poder crear espais de confiança, seguretat i amor perquè pugui créixer de manera saludable. 

Educant en el món digital. Acompanyant la construcció d’una identitat saludable

La següent proposta, que se celebrarà el dilluns 11 de març de 17:30 a 19:30 hores, també s’adreça a famílies amb infants d’entre 6 i 12 anys. Aquest taller tractarà temes preventius i sensibilitzadors des d’un vessant socioemocional, tenint en compte l’edat, les necessitats i els límits que són importants posar com a persones adultes. 

Eines per ajudar els fills i filles a créixer: desenvolupament del nadó i rol parental

La darrera sessió emmarcada en el projecte ‘Eduquem en família’ es realitzarà el dimarts 30 d’abril, de 17 a 19 hores, i es dirigeix a famílies amb infants d’entre 0 i 3 anys. L’activitat facilitarà recursos de suport en relació amb la cura i l’educació, tot aportant informació d’interès a pares i/o mares, amb l’objectiu de compartir competències i coneixements i que es puguin sentir més segurs a l’hora de prendre decisions.