Aquest mes d’octubre han començat les obres de construcció del nou institut de Masquefa, tal i com havia anunciat el conseller d’Educació de la Generalitat, Ernest Maragall, en la seva visita a La Beguda a finals de setembre. Des de divendres passat, dia 1, les màquines ja treballen en el solar del costat del Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils (CRARC), on estan fent els primers moviments de terra. La previsió és que aquest nou i esperat centre educatiu obri portes al setembre del 2001, coincidint amb l’inici del nou curs escolar.

Les obres les està fent Corsan Corvian Construccions, a qui la Generalitat va adjudicar els treballs mitjançant l’empresa pública GISA. El projecte té un pressupost de 5.200.000 euros.

Capacitat per a 480 alumnes
El nou edifici de la Secció d’Estudis Secundaris (SES) de Masquefa tindrà 4 línies d’ESO i capacitat per a 480 alumnes de 12 a 16 anys. La previsió és que en el futur ofereixi també estudis de Batxillerat als estudiants de 16 a 18 anys.

La nova SES es fa en uns terrenys municipals que l’Ajuntament ja va cedir a la Generalitat, situats al costat del CRARC, on també s’hi construirà el nou edifici de l’escola Masquefa II.

Precisament, La Generalitat, mitjançant l’empresa pública GISA, va adjudicar el 23 de setembre la construcció d’aquesta nova escola a l’empresa Constructora de Calaf per un import de 3.016.203 euros, més IVA. Aquestes obres tenen un termini d’execució d’11 mesos.