L’Aula de Música de Masquefa ha tornat a obrir portes, aquesta setmana, per iniciar un nou curs d’ensenyaments musicals, el segon a les instal·lacions de la Torre de Cal Tenas. L’Ajuntament posa a disposició de tots els vilatans aquest equipament estrenat l’any passat i que ha permès a l’escola fer un important salt endavant. Gestionada per l’Aula Musical l’Alzinar-Cal Tenas (AMACAT), l’escola ofereix aquest nou curs 2015-2016 una gran varietat d’ensenyaments musicals adaptats a alumnes de totes les edats, des d’infants fins a adults.

D’una banda, a l’Aula de Música s’hi pot fer un curs de sensibilització (amb tres nivells diferents) adreçat a infants entre 3 i 6 anys, que hi poden aprendre els primers detalls i conceptes musicals mitjançant el joc i la intuïció. El professorat els ensenya a escoltar, cantar, tocar i crear.

D’altra banda, ofereix un curs d’iniciació (amb dos nivells) per a alumnes amb edats compreses entre els 6 i els 8 anys. Aquesta és una etapa educativa de caràcter molt pràctic, i per això l’escola proposa dotar els alumnes de competències bàsiques que els permetin anar adquirint progressivament autonomia sobre el seu propi aprenentatge, amb una primera aproximació al llenguatge i l’instrument.

A més, els alumnes a partir de 8 anys poden fer a l’Aula de Música de Masquefa un curs bàsic (amb quatre nivells) per aprofundir en els conceptes musicals i les capacitats instrumentals, d’expressió i creativitat, amb classes de llenguatge musical, instrument individual i conjunt.

Finalment, als joves a partir de 12 anys o els adults que vulguin continuar gaudint de la música sense seguir els paràmetres d’uns ensenyaments reglats, se’ls ofereix una línia flexible, adequada a les necessitats reals de cadascú, feta a base d’un quadre d’assignatures idoni per aprendre la música al propi ritme, i amb classes de llenguatge musical, instrument i conjunt.

En concret, l’escola ofereix activitats com coral gospel, combo, big band, llenguatge musical, piano, clarinet, bateria, baix elèctric, flauta, saxo, veu, guitarra elèctrica i guitarra espanyola.

Totes les persones interessades a apuntar-se a l’Aula de Música tenen temps fins aquest divendres, 18 de setembre. Només cal omplir la fitxa d’inscripció que hi ha en el tríptic informatiu de l’Aula –es pot trobar al mateix centre o bé descarregar-se’l a www.masquefa.cat- i lliurar-la a les oficines de l’edifici de Cal Tenas, situat a la Plaça Josep Maria Vila, coneguda popularment com la Plaça de l’Estació. L’horari per entregar les inscripcions és de dilluns a divendres de 4 a 8 de la tarda.

(Descarrega’t la fitxa)

Per a més informació podeu trucar al 93 131 83 11 o enviar un correu electrònic a amacat.masquefa@gmail.com