Fins aquest dissabte, 19 de setembre, pot veure’s a la Sala de l’Alzinar (plaça de l’Estació), l’exposició “El Penedès pot i vol ser vegueria”. La mostra és una iniciativa de la Plataforma per a una Vegueria Pròpia i recorre les localitats de les quatre comarques que formarien part de l’àmbit penedesenc: l’Alt i el Baix Penedès, l’Anoia i el Garraf.

 Precisament Masquefa és el primer municipi anoienc que acull l’exposició, organitzada per l’Ajuntament amb la col•laboració de l’Alzinar, Societat Recreativa i Cultural.

L’exposició consta de diversos plafons que donen a conèixer, d’una manera didàctica, l’àmbit del Penedès, la seva història i el que representa. També es projecta un audiovisual i es lliura als visitants un fulletó informatiu.
 

Horaris
“El Penedès pot i vol ser vegueria” es pot visitar de dilluns a dissabte en els horaris següents:

.Dilluns, dimarts, dijous i divendres: d’11h a 13h
.Dimecres: de 18h a 20h
.Dissabte 19 de setembre (Trobada de Puntaires a Masquefa): de 18 a 20h

‘La realitat singular’ de Masquefa
En l’acte d’inauguració de la mostra, l’alcalde, Xavier Boquete, va afirmar que Masquefa és “el lloc ideal per acollir l’exposició, ja que és el símbol del Penedès a l’Anoia”. En aquest sentit, va fer referència a “la realitat singular” de Masquefa, “que té el cor al Penedès, rep els serveis del Baix Llobregat i administrativament pertany a l’Anoia”. Boquete va afegir que l’exposició “reivindica precisament la creació d’una vegueria que ha de permetre resoldre aquests desencaixos”.

L’alcalde també va criticar que la Generalitat “no acabi d’assumir la creació de l’àmbit funcional del Penedès” i, en canvi, “vagi imposant la Catalunya Central amb una política de fets consumats” que consisteix a “anar creant delegacions”.
 

Per la seva banda, el portaveu de la Plataforma per a una Vegueria Pròpia, Fèlix Simó, va recordar que l’exposició “vol donar resposta a les preguntes que tenen dret a fer-se els habitants d’aquests territori”.
 

La regidora de Cultura, Àngels Font, va destacar que “El Penedès pot i vol ser vegueria” permetrà als vilatans i vilatanes “fer-se una idea de la vegueria i resoldre els dubtes” que genera la manca d’informació sobre aquesta qüestió.