Tot i el mal temps –la pluja va fer la guitza fins poc abans de l’inici de la prova- Masquefa es va calçar diumenge les esportives per participar en la doble Cursa Popular organitzada amb motiu de la Festa de l’Esport.

Un centenar de masquefins va desafiar els amenaçadors núvols i va sortir al carrer per participar en una prova que, per primera vegada, va fusionar la Cursa Popular (de 2,2 quilòmetres) i la Cursa de Can Parellada (que va allargar-se fins al 5,6 quilòmetres).

Com ja és habitual, l’esdeveniment va comptar amb la participació de persones de totes les edats. Infants, joves, adults i gent gran van demostrar-nos que estan en forma. La cursa, oberta a tothom, no es planteja com una competició esportiva sinó que és una ocasió ideal per a passar una bona estona en companyia d’amics i familiars mentre es dóna exemple i es practica un hàbit tan saludable com fer esport.

Precisament per això els organitzadors, l’Ajuntament de Masquefa i l’Associació de Propietaris de Can Parellada, van voler reconèixer l’esforç de tots els participants, als quals se’ls va lliurar una samarreta. També va haver-hi guardons per al tres primers classificats de cada categoria.

Classificacions
Benjamí masculí
1. Daniel Manzano
2. Daniel Medina
3. Marc Ruiz

Benjamí femení
1. Laura Duran
2. Marina Medina
3. Laia Expósito

Infantil masculí:
1. Óscar García
2. Aitor Rodríguez
3. Jordi Sánchez

Infantil femení:
1. Laia Castaño
2. Lian Wen Carbonero
3. Aina Nieto

Júnior masculí:
1. Adrià Castaño
2. Ruben García
3. Roger Nieto

Júnior femení:
1. Carla García
2. Natàlia Recio
3. Lorena Ortíz

Sènior masculí:
1. David Burgos
2. Juan Carlos Ruiz
3. Ferran Nieto

Sènior femení:
1. Beatriu Pi
2. Àngels Munné
3. Dolors Sagués

Cursa de Can Parellada (masculí)
1. Joan Valverde
2. Joan Cardús
3. José Martín

Cursa de Can Parellada (femení):
1.Creu Pacacín Cabañas

Slot i patinatge artístic per completar la festa
A més de la doble Cursa Popular, la celebració de la Festa de l’Esport a Masquefa va incloure també unes altres dues activitats.

Divendres i dissabte el circuit del Recinte Rogelio Rojo va acollir la sisena prova puntuable del Campionat de Ral·li Slot Català, i la primera del Campionat local de cotxes a escala 1/28. Un total de 86 vehicles van puntuar per al campionat de clubs, i 15 ho van fer per al campionat local.

A la cita van assistir-hi pilots provinents dels clubs habituals, així com també pilots del Campionat del Penedès i el Garraf (Santa Margarida i Canyelles). En la doble prova hi van prendre part tot tipus de vehicles, des dels cotxes més moderns WRC i GT, com ara el Citröen C-4 o el Porsche 997, fins a clàssics com ara el Lancia 037 o el Porsche 959.

Els organitzadors, el Club Slot Masquefa, va muntar 5 trams, tots d’asfalt abrasiu, en un ral•li que va ser de carreteres progressives, amb desnivells que van propiciar alguns salts espectaculars. Es va tractar d’un ral•li ràpid que va rebre una bona crítica per la major part dels participants. La prova va ser possible gràcies al bon treball de tota l’escuderia del Club Slot Masquefa (Francesc Estébanez, Joan Castellví, David Moreno, Xavi Moreno, Dani Baldo, Pol Castells, Albert Garcia, Rubén García, Xavi Gavilán, Toñi Pérez i Pol Castellví).

També amb motiu de la Festa de l’Esport, el pavelló va ser dissabte l’escenari de la segona edició del Trofeu de Patinatge Artístic Vila de Masquefa. L’esdeveniment va tornar a ser un èxit d’assistència, amb nombrós públic a les graderies, i de participació, amb un total de 110 patinadores procedents de clubs com el Granollers, el Santa Perpètua, el Ciutat de Terrassa, el Sabadell i l’amfitrió, el Club Patinatge Artístic Masquefa.

Les patinadores locals van tornar a demostrar l’excel·lent estat de salut que aquest esport té a Masquefa i van aconseguir 13 títols en diverses categories. Les masquefines, que estrenaven mallot, van protagonitzar una marxa conjunta, al ritme de l’Himne de l’alegria, que va impressionar tot el pavelló.