Com influeixen les pors en el creixement i l’autonomia dels nostres fills? Com els fem entendre que no es pot tenir tot i que les rebequeries i els plors no són manera d’aconseguir les coses? Què podem fer quan arriba un germanet i apareix la gelosia?

Aquestes i moltes altres preguntes van trobar resposta en el cicle de tres xerrades gratuïtes que l’Ajuntament ha organitzat aquest mes de febrer per als pares i mares amb infants de 0 a 3 anys. La iniciativa, que va comptar amb el suport de la Diputació de Barcelona, ha volgut proporcionar a les famílies eines i recursos per donar-los suport en la criança i l’educació dels seus fills i filles.

De fet, durant les tres sessions, que van anar a càrrec de la pedagoga Margi Gual, de l’Associació per a la salut familiar i comunitària a Catalunya, les famílies participants van poder plantejar diverses situacions amb què es troben en el seu dia a dia amb els infants. A més de rebre els consells pràctics de la pedagoga, els pares i mares també van poder compartir experiències i intercanviar opinions.

El cicle va tenir lloc a l’Escola Bressol Municipal La Baldufa i va destacar per l’elevada participació, ja que en les tres sessions hi van assistir de mitjana més de vint persones, arribant a les 28 en la que va tractar les rebequeries.

La bona participació, així com la valoració positiva que n’han fet les famílies, anima l’Ajuntament de Masquefa a organitzar noves sessions, en què s’abordaran diversos temes proposats pels mateixos pares i mares.

Per afavorir la participació, l’Ajuntament va habilitar un servei de monitoratge per a les famílies assistents.

El cicle de xerrades s’emmarca en el Projecte Educatiu de Vila (PEV).

L’Espai Família
També per acompanyar els pares i mares en l’educació i la criança dels seus infants, l’Ajuntament va posar en marxa la pàgina web Espai Família (www.masquefa.net/espaifamilia). Impulsat pel PEV, amb la col·laboració de la Xarxa d’Infància i Adolescència, aquest espai vol facilitar als pares i mares l’accés a activitats, formació, informació i articles relacionats amb la criança i l’educació dels fills i filles en les diferents edats. A l’Espai Família també s’hi pot accedir des de la pàgina web de l’Ajuntament (www.masquefa.cat).