Masquefa encetarà dilluns vinent, 2 de març, la programació que ha organitzat l’Ajuntament per commemorar el Dia de la Dona i que s’allargarà fins el diumenge 8. Ho farà amb la primera d’una sèrie d’entrevistes que Ràdio Masquefa emetrà al llarg de tota la setmana a dones que destaquen en diversos àmbits, per tractar diferents temes d’interès des d’un punt de vista femení. Aquestes entrevistes diàries s’emetran en el programa ‘L’autobús’, de 10 a 12 del migdia. La primera, la de dilluns, portarà com a títol ‘Dones, mestresses de casa”.
També dilluns, a la tarda, la Biblioteca acollirà una xerrada literària sobre Montserrat Roig. L’acte anirà a càrrec de Marc Guarro i se centrarà en el darrer llibre escrit i publicat per l’escriptora: ‘Digues que m’estimes encara que sigui mentida’. En aquesta obra, Montserrat Roig reflexiona sobre el seu ofici i la seva condició femenina, repassa ràpidament l’evolució de la mirada femenina en els darrers segles a Catalunya, i explica com les dones han passat de simples espectadores a protagonistes de la seva història.
A més d’aquestes dues primeres activitats, el programa del Dia de la Dona també inclourà una xerrada d’autoestima, la presentació del llibre ‘La lluita de la dona bereber’, una sessió de cinefòrum i una xerrada sobre les dones en temps de guerra a Masquefa. A més, es llegirà el manifest institucional.
PROGRAMACIÓ
Del dilluns 2 al divendres 6 de març
A l’espai ‘L’autobús’ de Ràdio Masquefa
Cicle d’entrevistes a dones que destaquen en diversos àmbits
(Dilluns 2: ‘Dones mestresses de casa’)
(Dimarts 3: ‘Dones i l’esclavitud de l’estètica’)
(Dimecres 4: ‘Dones a la política’)
(Dijous 5: ‘Dones a l’esport’)
(Divendres 6: ‘Dones emprenedores’)
(Diumenge 8: lectura del Manifest del Dia Internacional de la Dona)
Dilluns 2 de març
A les 18h a la Biblioteca
Xerrada literària sobre Montserrat Roig
A càrrec del conferenciant Marc Guarro López
La conferència es centra en el darrer llibre escrit i publicat per Montserrat Roig, “Digues que m’estimes encara que sigui mentida”, en què l’escriptora barcelonina reflexiona sobre el seu ofici i la seva condició femenina, repassa ràpidament l’evolució de la mirada femenina en els darrers segles a Catalunya, i explica com les dones han passat de simples espectadores a protagonistes de la seva història.
Dimarts 3 de març
A les 18.30h a la Biblioteca
Xerrada ‘Com aprendre a estimar-se’
A càrrec de Ruth Casanovas, psicòloga i GrupAnalista
Dóna’t l’oportunitat de canviar de xip, de ser conscient del que diu la teva ment i aprendre a estimar-te canviant aquest pensament negatiu a positiu. Pensar és gratis, aprofita, sigues conscient que els teus pensaments positius potencien emocions positives, a la gratificació i a la resolució de problemes, en definitiva a viure la vida com la vols viure, viure-la conscient i amb salut.
Dimecres 4 de març
A les 18h a la Biblioteca
Presentació del llibre ‘La lluita de la dona bereber’
De Jamila Al Hassani
El llibre narra la història de la Sàmia, una noia Bereber que viu al nord del Marroc i que és presonera de l’educació humiliant i masclista del seu pare. Tant ella i les seves germanes, com la seva mare, viuen pràcticament esclavitzades al dictamen de la veu autoritària de l’home poderós. Quan la Sàmia comprèn que no li serà possible sobreviure en aquestes circumstàncies, i per por de caure en un matrimoni forçat pel pare, decideix fugir cap a les costes espanyoles. Un cop a Espanya, continua la seva lluita per sobreviure en un país desconegut ,regularitzar la seva situació, patir explotació laboral. També coneixerà a dones d’arreu del món que han patit la violència de gènere.
Dijous 5 de març
A les 18h a la Biblioteca
Cinefòrum
Amb la projecció de la pel·lícula ‘Criadas y señoras’.
Amb el moderador Joan Millaret.
Ambientada a Mississippi, als anys 60, la pel·lícula explica la història d’Skeeter (Emma Stone), una jove del sud que torna de la universitat decidida a convertir-se en escriptora. La seva arribada altera la vida de la ciutat i fins i tot la dels seus amics, perquè s’ha proposat entrevistar a les dones negres que s’han passat la vida al servei de les grans famílies, patint tota classe de formes de discriminació racial.
Divendres 6 de març
A les 18h a la Biblioteca
‘Masquefines en temps de guerra (1936-1939)’
A càrrec de Juli Molano
La xerrada, que també forma part de les activitats dels Cafès amb Història, repassarà el paper de les masquefines en aquest període històric. Com sempre, els participants, podran gaudir d’una bona estona tot prenent cafè amb dolços.
Lectura del Manifest del Dia Internacional de la Dona