Viatge al passat: el primer Mercat Medieval va transportar Masquefa fins a l’Edat Mitjana el cap de setmana del 18 i 19 de desembre. Durant tot el dissabte i tot el diumenge els masquefins i masquefines van passejar per la plaça de la nova Biblioteca i el passeig del CTC atrets per les parades dels artesans. Espècies, té, herbes, formatges, embotits, licors, pastissos i coques, anxoves, joguines de fusta, bijuteria, mocadors, roba infantil o bosses de mà van ser només alguns dels nombrosos articles que es van poder comprar en un mercat amb artesans vestits d’època i presidit per algunes armadures i escuts.

També els cavallers, la reina, els inquisidors i els dracs van retornar segles després a Masquefa. Ho van fer per a representar diversos espectacles que van omplir la plaça de la nova biblioteca de petits i grans. Els infants van participar també en tallers de cavalleria i dansa. I van divertir-se pujant en una original atracció amb cavallets fets de fusta.

El primer Mercat Medieval es va fer coincidint amb el Cap de Setmana Solidari i va esdevenir un reclam més per animar la gent a sortir al carrer. El van organitzar l’empresa especialitzada Tallaferro i l’Ajuntament de Masquefa.