La màgia dels llibres serà aquest any la protagonista de les festes de Nadal. Per quarta vegada l’Ajuntament ha organitzat un Nadal temàtic amb la col·laboració de les entitats. Grans i petits podrem descobrir, a la Biblioteca, el món imaginari que s’amaga darrere dels llibres.

L’agenda nadalenca, doncs, vol contribuir aquest any a donar a conèixer un dels equipaments que Masquefa ha estrenat recentment i que està cridat a convertir-se en el motor cultural de la vila, la nova Biblioteca Municipal, i fomentar l’hàbit de la lectura entre grans i petits. Per això, el divendres 30 de desembre la nova Biblioteca bullirà amb activitats per a totes les edats.

El programa d’activitats ja es va estrenar aquest dissabte, 17 de desembre, amb el caga tió que organitza l’Associació de Comerciants i Serveis de Masquefa per als infants de la vila, i es reprendrà la nit de Nadal, el 24 de desembre, amb una festa nocturna a la Sala Polivalent.

A més, per Sant Esteve, el 26 de desembre, gaudirem del tradicional Concert de Nadal de la Coral l’Alzinar a l’Església de Sant Pere. Aquest any l’audició començarà una mica més tard, a les 7 de la tarda, perquè tinguem més temps de gaudir de la sobretaula en una de les diades més familiars de l’any.

El divendres 30 l’acció es traslladarà a la Biblioteca, que ens convida a visitar-la per veure-hi l’espectacular pessebre que s’hi ha muntat, i també per gaudir de diverses activitats que ens permetran descobrir el món fantàstic i els personatges imaginaris que amaguen els llibres. La Biblioteca també rebrà la visita del Patge Viu Viu, que recollirà les cartes dels nens i nenes per als Reis Mags d’Orient.

Per al mateix divendres 30 s’han programat un espectacle infantil i una xocolatada a la Sala Polivalent, així com una cursa d’escalèxtric oberta a tothom i una sessió de tennis taula, també per a tothom, al Recinte Rogelio Rojo. A més al Casal de Joves es farà un taller per aprendre a fer regals artesanals.

L’endemà, 31 de desembre, acomiadarem l’any 2011 i donarem la benvinguda al 2012 en una festa popular de Cap d’Any a la Sala Polivalent.

L’agenda de Nadal es tancarà la màgica nit del 5 de gener, amb la visita dels Reis Mags d’Orient. Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran a l’escola Font del Roure a 2/4 de 6 de la tarda, on iniciaran la cavalcada acompanyats del Grup de Cornetes, Tambors i Majorettes de Can Parellada per dirigir-se cap a l’Ajuntament. A la casa consistorial se’ls lliurarà la clau del poble perquè puguin entrar a totes les cases i portar-hi regals i il·lusió.

Des de l’Ajuntament, els Reis enfilaran el carrer Major i el carrer de Sant Pere, per entrar a l’Església a fer l’adoració del Nen Jesús. Després continuaran la cavalcada pel carrer Rogelio Rojo i l’avinguda Catalunya. Davant del CTC els infants podran lliurar les seves cartes al Reis. Una vegada recollides les cartes, Melcior, Gaspar i Baltasar reprendran la cavalcada pel carrer Santa Clara i el Carrer Serralet, per arribar a La Beguda Alta (pel carrer de la Font) sobre les 8 de la tarda.

AGENDA DE NADAL, CAP D’ANY I REIS

Dissabte 24 de desembre 2011
Festa de Nit de Nadal
Organitza: Club Twirling de Can Parellada

Dilluns 26 de desembre 2011
Concert de Nadal
A les 19h a la Parròquia de San Pere de Masquefa
Amb la Coral l’Alzinar

Divendres 30 de desembre 2011
Un Nadal a la Biblioteca
Vine a la Biblioteca a veure el pesebre i descobreix el món imaginari que
s’amaga entre els llibres.

De 17h a 20h a la Biblioteca
Recollida de les cartes als Reis per part del Patge Viu Viu
Organitza: Comissió Cavalcada de Reis

De 17.30h a 18.30h a la Sala Polivalent
Espectacle infantil ‘La Faràndula Guillem Roca’

De 18.30h a 19.30 h a la Sala Polivalent
Xocolatada (1 euro)
Organitza: Club Patí Masquefa

De 17h a 20 h al local del Slot Masquefa i del Tennis Taula (Recinte Rogelio Rojo)
Pista d’escalèxtric oberta a tothom
Organitza: Masquefa Slot
Tennis Taula obert a tothom
Organitza: Tennis Taula Masquefa

De 17h a 20h al Casal de Joves
Tallers de regals artesanals per a joves

Dissabte 31 de desembre de 2011
Festa de Cap d’Any
Organitza: Club Patí Masquefa

Dijous 5 de gener de 2012
Majestuosa Cavalcada dels Reis Mags d’Orient
17.30 h: arribada a Masquefa (escola Font del Roure)
20h: arribada a la Beguda (C/ de la Font)
Acompanyats pel Grup de Cornetes i Tambors i Majorettes de Can Parellada