27 persones van assistir el 29 de setembre al Centre Tecnològic Comunitari al taller organitzat pel Servei Local d’Ocupació de Masquefa sobre com funcionen les oposicions.

Aquesta és la primera vegada que l’Ajuntament organitza un taller d’aquestes característiques, ja que les sol•licituds d’informació sobre les convocatòries públiques de treball ha augmentat notablement els darrers temps.

Així, cada vegada són més les persones que es dirigeixen al Servei Local d’Ocupació cercant informació i assessorament sobre com preparar les oposicions.

El taller va anar a càrrec de la insertora laboral, Cristina Branera. Els assistents van poder conèixer les diferències entre oposició, concurs i concurs-oposició, i també els diversos llocs de treball als quals poden optar en funció de la seva titulació. Branera també va informar-los de les diverses administracions públiques que existeixen i de les diferents relacions contractuals que es pot tenir amb les administracions (funcionari de carrera, interí, personal laboral fix i personal laboral temporal).

A més, la insertora laboral va explicar el funcionament d’unes oposicions, des que s’acorden la convocatòria i les bases fins al nomenament, així com el tipus de proves que cal superar o on es poden aconseguir els temaris. Als assistents també se’ls van proporcionar consells pràctics de gran utilitat a l’hora d’estudiar unes oposicions, i se’ls van desmentir alguns falsos tòpics. La sessió va comptar amb una amena presentació interactiva.

Els assistents, que al finalitzar la sessió van omplir un qüestionari de satisfacció, van fer una valoració molt positiva de la iniciativa.

Si hi ha la demanda suficient l’Ajuntament tornarà a repetir el taller abans del proper trimestre, per al qual ja n’hi ha un altre de previst.