La jornada solidària de sang, que es va fer a la Sala Polivalent divendres 27 de novembre, va ser tot un èxit. Un total de 145 persones van aproximar-se en algun moment, al llarg de la jornada, per donar sang.

Es va aconseguir un total de 120 donacions, ja que 25 no van poder donar. També cal destacar que 20 són nous donants.

A banda dels donants també van visitar el recinte nombrosos alumnes de diferents escoles. No van poder donar sang, perquè l’edat mínima són 18 anys, però sí van poder conscienciar-se de la importància de donar-ne. També van poder divertir-se amb un inflable que es va instal•lar al pati del Recinte La Fàbrica Rogelio Rojo.

Els organitzadors van agrair la generositat no només dels donants, sinó també de les empreses, els comerços, els voluntaris i el personal de l’ajuntament que hi va col•laborar.

Perquè és necessària la sang?

Cada dia es necessiten a Catalunya un mínim de 1.000 donacions de sang pels malalts que s’han sotmès a una operació o per a les persones que s’han de sotmetre a transfusions.

Els grups sanguinis

Els grups sanguinis són cadascun dels tipus de sang que es tenen en compte a l’hora de fer una transfusió sanguínia. La classificació es fa en funció de la naturalesa de certs components de la membrana dels glòbuls vermells de la sang de cada individu. Una transfusió d’un grup incompatible pot causar una reacció immunològica que provoqui anèmia hemolítica, aturada renal, xoc i fins i tot la mort. Els grups O i AB es denominen respectivament donant universal i receptor universal i per aquest motiu acostuma a ser el tipus de sang més demandada.