La inauguració de l’exposició “6 oportunitats” va tancar, dilluns, els actes de commemoració del Dia Internacional de la Dona organitzats per l’Ajuntament. La mostra recull les històries vitals de sis dones que han aconseguit trobar feina o fins i tot muntar el seu propi negoci gràcies a la formació i l’assessorament que han rebut en el programa municipal “Dona’t una oportunitat”.
 
L’acte inaugural el va presidir l’alcalde, Xavier Boquete, i va comptar amb la presència de les sis protagonistes de l’exposició. La mostra explica el camí que han recorregut aquestes sis dones (la Mati, la Susana, la Laura, la Nohemí, la Sílvia i l’Isabel) per reinserir-se en el mercat laboral. Després de participar en les activitats formatives de “Dona’t una oportunitat”, avui la Mati és coordinadora d’un menjador a Vallbona; la Susana és auxiliar de la biblioteca de Masquefa; la Laura exerceix de treballadora familiar en un centre de Castellví de Rosanes; la Nohemí treballa en una agència de viatges; la Sílvia està a punt de muntar la seva pròpia empresa, i la Isabel s’està preparant per accedir al Cicle Formatiu de Grau Superior de Secretariat. L’alcalde va destacar la “voluntat” i la “constància” de totes elles i les va felicitar per haver aconseguit els seus objectius. Per la seva banda, la regidora M. Àngels Font va subratllar l’esforç que han de fer moltes dones per conciliar la vida familiar amb la vida laboral i es va afegir a la felicitació de l’alcalde.
 
 
Un centenar de dones al sopar de la Rogelio Rojo
Amb motiu del Dia Internacional de la Dona també es va fer un sopar a la Rogelio Rojo en què van participar un centenar de dones, les quals van allargar la festa fins a les quatre de la matinada amb una discoteca mòbil.
 
La commemoració del Dia de la Dona també va incloure un cine-fòrum que es va fer el diumenge 8 de març. Es va projectar la pel·lícula “13 rosas” i que va comptar amb la intervenció de Dani García, historiador i coordinador de l’espai de debat Cafès amb Història. Després de la projecció de l’emotiva pel·lícula el centenar d’assistents a l’acte van debatre sobre el paper de la dona ahir i avui i al voltant de les desigualtats en què malauradament encara avui són víctimes en molts àmbits.
 
Hip hop contra el masclisme
El dia abans, el dissabte 7, es va organitzar a l’espai jove de prevenció en drogodependències Zona Lliure l’activitat “Hip Hop contra el Masclisme”, que va consistir en un concert de Rap a càrrec de Inztru, Mc masquefí. El concert va comptar amb diverses col·laboracions, com per exemple la del Beat Boxer pierenc Sito i altres mc’s locals i de les rodalies, com ara mc Rank i mc Mini, entre d’altres. L’actuació del mc Inztru va donar pas al Micro Obert, on tothom que es va animar va poder fer unes rimes a ritme de rap. L’activitat va acollir a uns 60 joves que no es van voler perdre aquesta cita.