Una festa major amb tots els ingredients va posar, divendres, el punt final als actes que l’escola Font del Roure ha anat celebrant al llarg de tot el curs amb motiu del seu desè aniversari. Les festes i les tradicions populars han estat, precisament, l’eix transversal que aquest any ha celebrat el centre. I la festa de cloenda no en podia ser una excepció.

La celebració va començar amb suspens. Una inoportuna pluja va posar l’ai al cor als assistents, tot i que finalment només va obligar a retardar mitja hora l’inici de les activitats. La gran festa del desè aniversari va reunir nombrosos alumnes, famílies, professors i també vilatans que van voler acompanyar l’escola en aquesta assenyalada efemèride. També s’hi van poder veure emotius retrobaments d’exalumnes i exdocents, que van tornar a coincidir a l’escola, amb molts records i vivències encara gravades en la memòria.

Des de les 7 de la tarda i fins passada la mitjanit, els assistents van gaudir d’un ampli ventall d’activitats. Després dels parlaments d’alumnes i exalumnes, de membres del professorat, d’integrants de l’AMPA, de la directora i de l’alcalde, una cercavila amb els bastoners de La Beguda, els gegants de Masquefa, la xaranga Sindicato Pomoroska i els tabalers de la colla infantil dels diables de Masquefa, els Pixafocs i Gagaspurnes, va desfilar fins a l’Ajuntament per tornar a l’escola. Allà, els esperaven els Falcons de Piera, que van desafiar la llei de la gravetat amb les seves construccions humanes gairebé impossibles. També es van fer diversos tallers a càrrec del Centre d’Esplai Giravolt, i un concurs de dolços.

Després de tanta activitat, un sopar de germanor va ajudar a agafar forces, just abans de ballar al so de la música tradicional catalana dels Filibusters de Vilafranca. La projecció del lipdub ‘Aeiou, l’educació’, de Joan Colomo i interpretat per l’escola, va donar pas a un dels moments àlgids de la festa: l’entrada de l’esperat pastís d’aniversari amb les 10 espelmes.

La festa –organitzada per l’escola i l’AMPA, amb la col·laboració de l’Ajuntament- es va tancar amb el sorollós espectacle de llum i foc de la colla infantil dels diables de Masquefa, els Pixafocs i Cagaspurnes, i l’actuació final dels Filibusters.