Aquests dies s’han instal·lat en la via pública nous senyals d’accés al Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRARC), un dels grans potencials turístics de Masquefa.

La nova senyalització –una desena de cartells repartits en diverses zones- unifica la nomenclatura del centre, que en alguns dels senyals que hi havia fins ara apareixia com a COMAM, i també el seu disseny per a fer-los més visibles. A més s’ha instal·lat un cartell de grans dimensions a l’exterior del CRARC que l’identifica com un dels atractius del municipi.

L’actuació, que no ha comportat cap cost per a l’Ajuntament, ja que l’ha finançat íntegrament la Diputació de Barcelona, pretén facilitar l’arribada fins al centre a les nombroses persones que el visiten, moltes d’elles de fora de Masquefa.

El Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya és l’únic centre de recuperació d’aquesta fauna que existeix a Catalunya i un dels dos que hi ha a tot Europa. El CRARC rehabilita els animals que hi arriben ferits o abandonats per retornar-los després al seu hàbitat natural, a excepció de la fauna exòtica, que no es pot alliberar i resta de per vida al centre.

També realitza una important funció educativa i sensibilitzadora, i anualment rep la visita d’uns 6.000 escolars, que participen en tallers i activitats didàctiques. A més el cap de setmana el visiten uns altres 8.000 usuaris anuals.