Una multitudinària paellada popular, amb més de 500 comensals, va posar diumenge el punt final a una Setmana de la Gent Gran que va tornar a destacar per l’elevada participació en la gran majoria de les activitats. Al llarg de set intensos dies els avis i àvies de Masquefa van sortir al carrer per gaudir d’un programa que va combinar les activitats lúdiques amb altres propostes culturals i formatives.

La Setmana es va estrenar dilluns amb una jornada de portes obertes al Casal d’Avis. Al llarg de la tarda moltes persones van visitar aquestes noves instal·lacions, que es van inaugurar tot just al juliol, coincidint amb la Festa Major.

L’endemà, dimarts, 76 persones van gaudir d’una sortida al Parlament de Catalunya. Després de recórrer les instal·lacions, el grup va ser atès per diputats que van explicar-los el funcionament de la institució i van atendre les seves preguntes.

La Setmana de la Gent Gran va continuar dimecres amb dues propostes. Al matí es va fer una xerrada sobre seguretat, a càrrec de la Policia Local de Masquefa i els Mossos d’Esquadra. A la tarda, la projecció de la pel·lícula ‘La vida empieza hoy’ i el posterior debat entre els assistents va omplir la Sala Polivalent.

També la cultura va ser protagonista dijous, en aquesta ocasió amb el concert de música clàssica i moderna que va oferir el grup Calidae, de nou a la Polivalent. Aquesta formació, integrada per músics professionals que avui ja gaudeixen de la jubilació però que ara toquen per plaer per satisfer el cuquet, va arrancar els entusiastes aplaudiments del públic.

Divendres, novament la música va centrar l’agenda. El grup Choffers va fer ballar de valent els avis i àvies que van reunir-se a la Polivalent i que, en acabar, van poder recuperar forces amb un berenar.

Amb les piles ja carregades , dissabte al matí la gent gran de Masquefa va gaudir d’una sortida a Igualada per visitar el Museu dels Traginers. A la tarda van gaudir de teatre del bo, amb l’obra ‘Una nit a casa seva, senyora’. Els nombrosos assistents van riure de valent amb l’actuació del Grup de Teatre El Coverol d’Esparreguera, que estrenava l’obra a casa nostra.

La Setmana de la Gent Gran va reservar alguns dels plats forts per al darrer dia, diumenge. La jornada va començar amb l’ofici de missa a l’Església de Sant Pere i va continuar amb la paellada popular al pati de La Fàbrica Rogelio Rojo, l’acte més multitudinari. Els més de 500 assistents van delectar el paladar amb l’exquisit arròs cuinat per la Paella de l’Isma i servit pels voluntaris del Casal d’Avis i de Ràdio Masquefa i treballadors municipals.

Després , es va fer l’emotiu homenatge a l’avi i l’àvia més grans de Masquefa (Antonio Martínez García, que aquest 2014 ha fet 100 anys, i Enedina Vila Arias, que n’ha complert 103), així com al matrimoni de més edat, format per Vicente Ibáñez Paulo (nascut el 1922) i Dolores Pitarch Salla (nascuda el 1920). La parella duu 64 anys casats. L’alcalde, Xavier Boquete, i la regidora de la Gent Gran, Laia Albiol, van lliurar-los una placa commemorativa. El posterior ball amb el grup Choffers va posar el punt final a la programació.