Una trentena de masquefins va participar, dissabte, en la sortida al Món Sant Benet organitzada per l’Ajuntament en el marc del programa Cafès amb Història. Aquestes excursions a llocs d’interès són precisament la gran novetat de la programació d’aquet any.

Després d’esmorzar en aquest centre turístic entorn del monestir mil•lenari de Sant Benet -on també hi ha elements arquitectònics i culturals de primer nivell- el grup de masquefins va poder conèixer la història del monestir mitjançant la projecció d’espectaculars audiovisuals en 3D. L’expedició també va recórrer el complex, visitant-ne el claustre, les celes, el celler i la cuina, a més del campanar.

La de dissabte va ser la segona sortida del cicle. La primera, que va tenir lloc fa un mes, va ser a Sant Sadurní d’Anoia, on es van visitar les Caves Codorniu i l’Espai Xocolata de Simón Coll.

La programació dels Cafès amb Història es reprendrà al setembre. Fins a final d’any la regidoria de Cultura ha programat dues sortides més – una al Museu dels Traginers d’Igualada (6 de setembre) i una altra al Born Centre Cultural de Barcelona (8 de novembre)-, i unes altres dues conferències: ‘L’art preromànic a Catalunya’ (11 d’octubre) i ‘Mòmies: mite i realitat’ (13 de desembre).