Una vintena de pares i mares van participar en la xerrada-taller ‘Els bolquers ecològics: pensem en la natura i en la nostra butxaca’, organitzada per l’Ajuntament de Masquefa. La sessió, a càrrec de Gemma Guillemón, experta en productes ecològics, va permetre als assistents conèixer els avantatges que proporcionen aquest bolquers de tela reutilitzables, tant per a la cura del medi ambient com per a la cura dels fills i filles, així com l’important estalvi econòmic que representen.

Es va tractar d’una sessió molt pràctica, en què Guillemon va ensenyar com s’usen els bolquers ecològics, com es renten i com es poden conservar perquè els puguem passar d’un fill a un altre, fins a un màxim de tres.

Els participants van poder veure i tocar els bolquers ecològics per aprendre els seus beneficis respecte als bolquers convencionals. També van poder consultar els seus dubtes amb l’experta.

Els participants van valorar molt positivament l’experiència, fins al punt que van sol·licitar que s’organitzin noves sessions sobre ecologia i nadons, per exemple per tractar qüestions com els portanadons naturals, similars als que s’usen a l’Àfrica, o els sistemes ecològics per a netejar la roba de nadons.