L’Ajuntament valora molt positivament el conveni de col·laboració signat amb l’operadora de telecomunicacions Iguana Comunicacions S.L, que permet donar cobertura de màxima qualitat a particulars i empreses de Masquefa.

Una vintena d’empreses ubicades al polígon industrial La Pedrosa s’han vist beneficiades al llarg del darrer any del conveni signat entre l’Ajuntament de Masquefa i l’operadora de telecomunicacions anoienca Iguana Comunicacions, S.L., en virtut del qual la fibra òptica ha arribat finalment al polígon.

L’acord ha permès eradicar els problemes de connectivitat, velocitat, fiabilitat i qualitat de connexió i de cobertura que patien les empreses ubicades en aquesta zona industrial de Masquefa, un dèficit que s’arrossegava des de feia temps i que les gran operadores de telefonia no havien resolt perquè consideraven que no es tractava d’una inversió rendible econòmicament.

En aquest sentit, Carles Mernissi, regidor de Tecnologies de la Informació i la Comunicació, posa en valor "l’aposta local i el compromís pel territori" de l’empresa Iguana Comunicacions S.L, amb seu social al viver d’empreses del Centre Tecnològic Comunitari (CTC), tot destacant-ne "la capacitat d’adaptar-se a les necessitats quotidianes i concretes de les empreses i el teixit productiu del municipi".

Amplis beneficis per al teixit industrial

Les empreses amb seu a Masquefa que al llarg del darrer any -des de l’inici de la seva implementació el gener del 2016- han sol·licitat el servei de fibra òptica per als seus negocis a través del CTC, han experimentat notables avantatges econòmics i en el consum energètic. El conveni firmat entre l’Ajuntament i Iguana Comunicacions, S.L permet oferir un servei de proximitat, amb preus i tarifes assequibles tant per a llars com per a empreses, que cobreix la connexió a internet, la telefonia fixa i mòbil i les centraletes virtuals de veu.

Mernissi assegura, en aquesta línia, que "la implantació de la fibra òptica a la vila està donant resultats positius i ens ha permès fer un salt endavant molt important en termes tecnològics i de connectivitat. En el cas de les empreses, hem comprovat que genera un efecte molt positiu sobre la productivitat i la competitivitat i que acaba revertint en l’economia local de Masquefa”.

Aquelles empreses que vulguin contractar el servei de fibra òptica poden posar-se en contacte amb el Centre Tecnològic Comunitari (CTC) de Masquefa; trucant al telèfon 93 772 78 28 o enviant un correu electrònic a l’adreça ctc@masquefa.net.