Aquest diumenge, 16 de gener, la Colla de Geganters i Grallers de Masquefa presentarà a tots els masquefins i masquefines la seva candidatura a Ciutat Gegantera l’any 2012.

La presentació, que es farà a la Fàbrica Rogelio Rojo, a les 6 de la tarda, inclourà la projecció d’un vídeo realitzat pels geganters masquefins amb la col•laboració de les colles de Capellades, Vilanova del Camí, Vilanova d’Espoia, Igualada i la Llacuna. També hi han col•laborat l’Ajuntament de Masquefa i la Coordinadora de Gegants i Capgrossos de l’Anoia.

La banda sonora del vídeo l’integren el so de les gralles dels Grallers de la Llacuna i l’himne de la candidatura Ciutat Gegantera Masquefa 2012, ‘Geganters al carrer’, composat i interpretat pel grup The trumpets of falopi. El grup serà a la presentació per a oferir una actuació en directe.

Amb tot a favor
Masquefa ho té tot a favor per a ser proclamada Ciutat Gegantera l’any 2012. La de Masquefa és l’única candidatura presentada una vegada finalitzat el termini. Així, doncs, a la candidatura masquefina, impulsada per la Colla de Geganters i Grallers de Maquefa, li resta només un últim tràmit perquè la vila sigui proclamada Ciutat Gegantera: obtenir el suport de les colles catalanes en l’assemblea general que l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya celebrarà el 5 de febrer a Manlleu.

En aquesta assembla, l’alcalde i la colla masquefina presentaran l’audiovisual que dóna a conèixer la vila de Masquefa, la seva història i idiosincràsia, el seu potent teixit associatiu i la seva passió per la tradició gegantera. Explica també tots els arguments de pes que té Masquefa per aconseguir ser Ciutat Gegantera.

La gran festa del món geganter
La festa de la Ciutat Gegantera de Catalunya va ser instituïda per l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya l’any 1985 com la gran festa de tot el món geganter. Anualment participen en aquesta celebració uns 5.000 geganters i prop de 500 figures, entre gegants, gegantons i gegantets, a més de 400 músics, com ara grallers, dolçainers, flabiolaires i tabalers, entre altres.