Masquefa viurà del 17 de desembre al 5 de gener un complet programa d’activitats lúdiques, culturals i festives arreu del municipi per poder celebrar en família les festes nadalenques.

Consulta aquí el programa d’activitats de Nadal a Masquefa

Consulta aquí el programa d’activitats de Nadal a La Beguda

Masquefa es prepara un any més per celebrar com cal el Nadal. Aquest any 2016 l’Ajuntament i les diferents entitats han dissenyat per a l’ocasió un complet i variat programa d’activitats de lleure, culturals i festives per a tots els públics amb l’objectiu que els veïns gaudeixin de les festes nadalenques. Del 17 de desembre al 5 de gener, s’ofereix als masquefins múltiples propostes que combinen algunes novetats amb activitats més tradicionals.

Tradició i cultura

Un any més tindrem l’oportunitat de gaudir de la que, sens dubte, és una de les activitats més icòniques de les festes nadalenques al municipi: el concert de Sant Esteve. No obstant, enguany el concert presenta una novetat important. I és que a banda d’escoltar els cants de la Coral l’Alzinar podrem assistir a una representació dels Pastorets de Folch i Torres, en la seva versió de cant i prosa. Tot això serà el 26 de desembre (19 h.) a la Parròquia de Sant Pere.

Els infants, protagonistes un cop més

Si hi ha algú que gaudeix al màxim de les festes nadalenques, aquests són els infants de la vila. És per això que s’ha dissenyat, per a les properes setmanes, diverses propostes dirigides als més menuts i a les famílies. Diumenge 18 de desembre (de les 11 h. a les 13 h.), la Plaça de l’Estació acollirà el tradicional Caga Tió i diversos tallers per pintar boles de paper per penjar-les a l’arbre de Nadal; i encara durant el mateix diumenge, però a partir de les 18 h., l’Alzinar Societat Recreativa i Cultural organitza a la Sala l’Aglà una sessió de teatre de Nadal. Ja a les portes de la Nit de Nadal, el 23 i 24 de desembre, el Pare Noel estarà pels carrers de Masquefa. I divendres dia 30 (de les 16 h. a les 20:30 h.), el Poliesportiu municipal es convertirà en un parc infantil amb inflables, tallers, personatges infantils, un photocall i una xocolatada. Aquell mateix dia, a més, el Patge Viu-Viu recollirà les cartes per als Reis Mags d’Orient. Finalment, divendres 5 de gener (18:30 h.), els infants podran gaudir com cada any de l’espectacular i esperada Cavalcada de Reis pels carrers de Masquefa.

Un Nadal solidari

La solidaritat i l’altruisme són dos valors universals molt presents a La Marató de TV3 i durant les festes nadalenques. En aquest sentit, durant el mes de desembre el Nadal i La Marató aniran novament de la mà a Masquefa. Dissabte 17 de desembre (18 h.), la Sala Polivalent de l’antiga Fàbrica Rogelio Rojo acollirà un concert de Nadal en benefici de La Marató a càrrec de l’associació Aula Musical l’Alzinar-Cal Tenas.

Cultura i lleure

El Nadal 2016/17 també tindrà reservat enguany un espai per a activitats lúdiques i culturals adreçades al gran públic. Dissabte 24, dilluns 26 i dissabte 31 de desembre i dissabte 7 i diumenge 8 de gener la Capella del Roser acollirà de les 11 h. a les 14 h. una exposició de pintures i escultures fetes per artistes locals; dissabte 31 de desembre, el Club Petanca Masquefa celebra el Cap d’Any a la Sala Polivalent; i dilluns 2 de gener, la Sala l’Aglà de l’Alzinar acollirà una festa post-Cap d’Any amb concerts i sessió de discjòqueis.

Gaudeix del Nadal a La Beguda

La Beguda també s’engalanarà un any més per donar la benvinguda a les festes nadalenques. Així, dissabte 17 de desembre (de les 11:30 h. a les 20 h.), la plaça de l’Església acollirà la segona edició de la Fira de Nadal de La Beguda amb jocs de fusta, tallers nadalencs, el Caga Tió, una xocolatada o el sorteig d’un lot de Nadal. Diumenge 25 de desembre (de les 22 h. a les 24 h.), la Societat Recreativa Unió Begudenca organitza un joc del quinto a l’Envelat; dilluns dia 26, el grup de teatre d’aficionats de La Beguda representarà l’obra “Boeing-Boeing”; i diumenge 1 de gener (18 h.), el patge Viu-Viu recollirà a l’Envelat les cartes dels infants per portar-les als Reis Mags d’Orient. Finalment, els infants podran gaudir de la Cavalcada de Reis (18 h.) que transcorrerà del carrer de l’Estació fins la plaça de l’Església –passant pel carrer Major- i des del carrer Mossèn Cinto Verdaguer fins l’Envelat.