El dissabte 1 de juny Masquefa celebrarà una nova edició de la Fira de la Infància i la Joventut. Durant tota la jornada infants i joves, acompanyats de les seves famílies, podran gaudir a l’aire lliure de nombroses activitats, actuacions i tallers relacionats amb l’educació i el lleure. La iniciativa els permetrà conèixer les diferents entitats i institucions que organitzen tot l’any aquestes propostes d’oci i educatives a casa nostra.

Suma-t’hi!
Per fer la fira es necessita l’esforç i la il·lusió de moltes persones. Vols ser una d’elles? Doncs pots col·laborar-hi de dues maneres:

• Et pots fer voluntari/a i aquell dia col·laborar en alguna de les activitats o estands. Has de tenir més de 16 anys, omplir el formulari que trobaràs a www.masquefa.cat, i presentar- lo a la recepció de l’Ajuntament o del CTC.

• Ens pots enviar frases relacionades amb l’educació. Teves, de filòsofs, pedagogs, mestres, de llibres, de contes… Amb totes les que recollim decorarem els estands i les activitats. És important que acompanyis la frase del nom de l’autor, o la font d’on l’has extret. Les pots enviar a pevmasquefa@masquefa.net.

El Dret a l’educació, el fil conductor
Des dels seus inicis la Fira de la Infància i la Joventut ha estat un espai de trobada i col·laboració entre totes les entitats. Aquest dia es comparteix una activitat com a poble, fem possible una jornada lúdica i festiva per als infants i els joves.

D’un temps cap aquí la fira també ha servit per sensibilitzar infants, joves i famílies sobre els Drets dels Infants. Aquest any el Dret a l’educació, en el seu sentit més ampli, i partint de la idea de vila educadora, en què tothom educa, serà el fil conductor de les activitats.

Tallers, jocs, activitats i espectacles
El dissabte 1 de juny la fira obrirà de les 11 del matí a les 2 del migdia i de les 5 de la tarda a les11 de la nit. Tornarà a omplir l’avinguda de La línia, el carrer Rogelio Rojo, l’avinguda Maresme i les instal·lacions del voltant de tallers, jocs i activitats per a totes les edats, a més d’actuacions a càrrec de les entitats, i moltes altres sorpreses.

Un cop tancats els estands, a les 8, una cercavila ens portarà fins a l’escenari central, on ens esperaran espectacles i actuacions increïbles. Després un correfoc infantil i una gran cremada de petards posaran el punt final.

Dia del Medi Ambient i Festa de l’Esport
La Fira de la Infància i la Joventut serà un dels tres esdeveniments que, amb el lema ‘En cap cap cap el que cap en aquest cap de setmana, se celebraran a Masquefa durant un primer cap de setmana de juny farcit d’activitats.

El cap de setmana començarà el divendres 31 de maig, quan la vila se sumarà al Dia Mundial del Medi Ambient (que es commemora el 5 de juny). De les 5 a les 7 de la tarda es faran diverses activitats que permetran conèixer el gas natural. Hi haurà un inflable, un taller de reciclatge dels usos del gas a la llar, un berenar i punts d’informació de la companyia Gas Natural.

I el diumenge 2 de juny celebrarem la Festa de l’Esport amb una doble cursa popular: la sisena cursa que organitza l’Ajuntament (de 2,2 quilòmetres) i la catorzena Cursa Popular de Can Parellada (de 5,6 quilòmetres), que es correran simultàniament. Ambdues sortiran a les 10 del matí i començaran i acabaran al poliesportiu.

Les inscripcions anticipades (1€) es podran fer del 20 al 30 de maig a l’Ajuntament. Per a la cursa de Can Parellada també es pot trucar al 629 33 77 03. Fins als 6 anys la inscripció és gratuïta. A més, us hi podreu inscriure el mateix dia de la cursa, de 9h a 9.45h, al poliesportiu.

(Programa Fira de la Infancia)

(Programa Dia Mundial del Medi Ambient i Festa de l’Esport)