El cinquè Duatló Vila de Masquefa, disputat diumenge, va tornar a brillar per la seva qualitat organitzativa, gràcies al fantàstic nombre de voluntaris que hi van treballar de valent des de les 7 del matí i que al llarg de tota la prova van vetllar perquè tot funcionés a la perfecció, per la seguretat dels atletes participants i pel bon funcionament de la cursa. També va ser un nou èxit de participació, ja que aquesta original prova que combina la carrera i la bicicleta de muntanya va tornar a obtenir una gran acollida per part d’atletes locals i vinguts d’arreu. Hi van participar fins a 82 persones.

Sota la direcció de la Comissió Organitzadora del duatló –integrada per membres del Club Excursionista Anoia-, la complexa infraestructura organitzativa es va aconseguir muntar en només una hora, gràcies a la puntualitat i la bona assistència dels voluntaris. Una de les novetats destacades a nivell d’organització va ser l’estrena del nou sistema de suport de bicicletes en zona de boxes, format per barres enlloc de les tanques utilitzades en anteriors edicions.

La prova va començar amb una puntualitat britànica, a 1/4 d’11 del matí. La botzina va donar el tret de sortida a la cursa, una vegada els responsables del circuit i els agents de la Policia Local havien confirmat que el marcatge del recorregut era correcte, que els voluntaris es trobaven en els seus punts de control i que els carrers de la vila per on passarien els atletes restaven tallats al trànsit. En total, 10 membres de la Comissió Organitzadora, 42 voluntaris, 4 agents de Policia Local, 10 del cos de Protecció Civil i 2 membres de Creu Roja van donar cobertura als atletes inscrits.

La distancia a recórrer va ser de 29.000 metres totals, distribuïts en tres parts: 2.000 metres de carrera i circuit urbà, 22.000 metres en bicicleta de muntanya, i 5.000 metres més a carrera. Aquests dos darrers trams van transcórrer per rieres, pistes i corriols, amb l’agraït al·licient de passar per la Font del Violí, punt on els corredors es podien proveir d’aigua. En el seu trajecte els participants van meravellar-se amb l’atractiu paisatge que oferia la primavera en aquesta part de la comarca on el massís de Montserrat feia de guardià dels corredors.

Els atletes van realitzar les transicions dels diferents trams correctament, entrant i sortint de boxes, i fent el canvi de tècnica de carrera a bicicleta i viceversa. El primer en creuar la meta va ser Lluís Fígols Moral (Avià), qui va completar la prova en només 1:22:27h. Darrere seu va arribar el masquefí José Martín García, qui va registrar un temps d’1:27:32h. El tercer lloc, amb una marca d’1:28:05h, va ser per a Juan Hernández Roldán (L’Hospitalet de Llobregat).

Pel que fa a la categoria femenina, la guanyadora va ser Eva González Valverde (El Bruc), qui va arribar a meta amb un registre d’1:55:35h. En segon lloc va acabar Xènia Espiña Fernández (Calafell) -amb un temps d’1:57:53h-, i en tercer lloc Sílvia Giner Rupérez (Barcelona), qui va completar el circuit en 2:12:52h.

El primer classificat en categoria local –no situat entre els tres primers masculins- va ser Raúl Sanz Sáez (1:38:03h). En categoria femenina aquest premi va quedar desert en no haver-hi cap participant local. El regidor d’Esports de l’Ajuntament, Enrique Gómez, va ser l’encarregat de lliurar els trofeus als guanyadors, així com una ampolla de cava a cada atleta premiat.

En acabar la cursa, tots els atletes va poder bescanviar el dorsal de la bicicleta per la samarreta tècnica i la bossa de corredor que els va regalar l’organització, i comprovar si havien resultat guanyadors d’algun dels sortejos celebrat durant la cursa amb múltiples premis aportats per les empreses i els establiments col·laboradors. Els voluntaris també van participar d’un sorteig igual al dels atletes.

L’única nota negativa d’aquest cinquè Duatló Vila de Masquefa va ser l’accident que malauradament va patir un dels corredors, qui va ser ràpidament evacuat pels voluntaris que cobrien la zona i els membres de Creu Roja que s’hi van desplaçar amb l’ambulància. El Club Excursionista Anoia li desitja una ràpida recuperació.

L’entitat també agraeix públicament la generositat de totes les persones, empreses i ens que van fer possible un esdeveniment que ja s’ha consolidat com una cita obligada en el calendari esportiu de Masquefa.

(Consulteu la classificació masculina)

(Consulteu la classificació femenina)