Xavier Boquete (CiU) ha estat reelegit alcalde de Masquefa, càrrec que ja ha ocupat els darrers quatre anys, en la sessió de constitució de l’Ajuntament celebrada avui al migdia. El candidat de Convergència i Unió, formació que va obtenir 8 dels 13 regidors que integren el Consistori en les eleccions municipals del 22 de maig, ha estat investit amb 10 vots a favor. La candidata de la coalició Progrés Municipal –Partit dels Socialistes de Catalunya-Avancem per Masquefa, Isis Abad, ha obtingut 2 vots. També hi ha hagut un vot en blanc.

Abans de l’elecció de l’alcalde han pres possessió del càrrec els 13 regidors del Consistori. Per part de CiU ho han fet Xavier Boquete, Carles Ventura, Enrique Gómez, Elena Fernández, Laia Albiol, Carles Mernissi, Brigit Blàzquez i Joan Carles Pérez. Per part de PM-PSC-APM, Isis Abad i David Minoves. Pel PP, Eloi Mariano. Per Força Masquefa, Juan José García Mora. I per ERC-AM, Rosa Hernàndez.

Crida al consens
En el discurs d’investidura, l’alcalde, Xavier Boquete, ha afirmat que el Consistori encara un mandat “dur i difícil” per la crisi econòmica, tot i que s’ha mostrat esperançat que en els quatre anys vinents “podem viure un canvi en positiu”.

Davant l’actual context de crisi , Boquete ha fet una crida a “la responsabilitat” de totes les forces polítiques per “buscar el màxim consens i diàleg” i impulsar actuacions que facin que Masquefa “sigui un poble millor en aquests quatre anys”. En aquest sentit, ha manifestat que el de CiU serà un “govern obert i de màxim diàleg” i ha deixat oberta la porta a la possibilitat que algunes forces n’entrin a formar part. Convergència i Unió es reunirà els propers dies amb tots els partits representats a l’Ajuntament per copsar les seves voluntats per als quatre anys vinents. Per a l’alcalde, el “gran repte” d’aquest mandat 2011-2015 serà “mantenir el nivell de serveis al qual ha pogut arribar Masquefa”.

Per la seva banda, la portaveu de Progrés Municipal-Partit dels Socialistes de Catalunya-Avancem per Masquefa, Isis Abad, ha assegurat que espera “que les coincidències de voluntats siguin possibles per a poder treballar per a les persones, totes les persones”. També ha anunciat que la coalició “defensarà les persones per sobre dels grans projectes”, especialment els col•lectius que es troben en situació de risc, i que farà “oposició dura” si les polítiques van en detriment de les persones.

El representant del Partit Popular, Eloi Mariano, ha avançat que el PP “farà una oposició constructiva, per ajudar en tot el que puguem”.

El regidor de Força Masquefa, Juan José García Mora, ha demanat al govern de CiU “que no continuï fent el que ja ha començat a fer, retallar serveis”. “El que cal fer és retallar despeses i no serveis” ha manifestat.

I la representant d’Esquerra Republicana de Catalunya-Acord Municipal, Rosa Hernàndez, ha mostrat la seva voluntat que Masquefa gaudeixi d’un mandat “equànime” i ha explicat que ERC està a l’Ajuntament “per treballar per a les coses bones i les coses dolentes del poble”. També ha demanat a tots els regidors que actuïn “amb respecte a un mateix, amb respecte als companys, i amb respecte i responsabilitat amb els fets”.