Xavier Boquete i Saiz (Convergència i Unió) ha estat reelegit alcalde de Masquefa per tercera vegada consecutiva, en la sessió de constitució de l’Ajuntament que ha tingut lloc aquest dissabte al migdia i que ha omplert a vessar la Sala de Plens. Boquete ha estat investit com a cap de la llista més votada en les eleccions municipals del 24 de maig passat, la de CiU, que va obtenir 6 dels 13 regidors que formen el Consistori.

La resta de formacions amb representació en el nou Ajuntament han presentat i votat els seus propis candidats: Daniel Gutiérrez pel Partit del Socialistes de Catalunya-Candidatura de Progrés (3 vots); Xavier Pérez per Masquefa Regeneració-Esquerra Republicana de Catalunya-Acord Municipal (2 vots); Sílvia Rotger per Candidatura d’Unitat Popular-Poble Actiu (1 vot), i Manuel Navas pel Partit Popular (1 vot).

Abans de l’elecció de l’alcalde, han pres possessió del càrrec tots 13 regidors sota la fórmula de promesa o jurament. Per part de CiU ho han fet Xavier Boquete, Elena Fernández, Daniel Orellana, Enrique Gómez, Esther Ibáñez i Carles Mernissi. Per part del PSC-CP, Daniel Gutiérrez, Iban Fraile i Isis Abad. Per part de MR-ERC-AM Xavier Pérez i Oriol Satorre. Per part de la CUP-PA Sílvia Rotger. I pel PP Manuel Navas.

En el moment de la pressa de possessió, els 6 regidors de CiU i els 2 de MR-ERC-AM han jurat o promès el seu càrrec llegint el text consensuat per l’Associació de Municipis per la Independència i posant-se a disposició del nou Parlament, del president i del Govern de la Generalitat que sorgeixin de les eleccions del 27S per exercir l’autodeterminació del nostre poble. La regidora de la CUP-PA ha pres possessió prometent la Constitució per imperatiu legal.

En el discurs d’investidura, Xavier Boquete ha felicitat tots 13 regidors i els ha desitjat “molts encerts”. També ha tingut un emocionat record per als dos alcaldes que malauradament ens han deixat en aquest passat mandat: Francesc Miralles i Josep Julià Càlix. Boquete ha dibuixat els eixos principals del nou mandat, que tornaran a ser “estar al costat de les persones que més ho necessiten” i “reactivar econòmicament Masquefa, generant llocs de treball i fent-la una vila dinàmica i activa”. També ha fet referència al decisiu procés que viu Catalunya, dient que ni l’Ajuntament ni l’alcalde de Masquefa “no en quedaran al marge”.

Per la seva banda, Daniel Gutiérrez (PSC-CP) ha afirmat que es mantindran a l’oposició perquè no veuen representades les prioritats del seu programa en el govern, i ha anunciat que faran “una oposició constructiva i contundent”. Gutiérrez, que ha explicat que treballaran per acabar “amb la manca de planificació i les polítiques desfasades i d’aparador”, ha manifestat també que Masquefa és un dels municipis del seu entorn “amb el deute més alt i amb el suport més baix a les famílies”. “Treballarem per revertir aquesta situació”, ha conclòs.

Xavier Pérez (MR-ERC-AM) ha afirmat que estaran a l’oposició perquè “és incompatible defensar la regeneració democràtica i entrar en un govern que en acabar aquest mandat portarà 12 anys”. A més, ha mostrat la seva voluntat “d’arribar a acords puntuals sempre que siguin d’interès general i coherents amb el nostre programa”, i ha anunciat el seu suport en les qüestions relacionades amb el procés que viu Catalunya.

Sílvia Rotger (CUP-PA) ha afirmat que la representació d’aquesta formació en el Consistori demostra que “és possible fer política des del carrer, sense recursos ni diners” i que treballaran per “obrir les portes i finestres de l’Ajuntament”. Ha anunciat que defensaran un model de poble basat “en una economia productiva i local, en què les persones siguin el més important”, en el suport a la classe treballadora i la gent gran, i que aposti per la cultura, entre altres. També ha dit que lluitaran per uns Països Catalans “lliures i socialistes”.

El regidor del PP, Manuel Navas, ha recordat també els principals compromisos amb què es van presentar a les eleccions i amb els quals encaren el mandat: “el benestar de les famílies i la gent gran, el suport al comerç local, els emprenedors i les empreses, la millora de la seguretat ciutadana, i la dotació del recursos necessaris a totes les urbanitzacions perquè tinguin els serveis que es mereixen”.

(Escolteu l’audio integre de la sessió.)