La Regidoria de Cultura s’encarrega de la coordinació i la gestió cultural, festiva, tradicional i popular que es porta a terme al municipi.

Destacats

SERVEIS

Entitats Culturals

Masquefa és una vila molt rica en teixit associatiu. Són moltes les entitats culturals, esportives, educatives, etc. que organitzen activitats i participen en la dinamització del folklore, les festes i les tradicions mobilitzant així a grans i petits.

Si voleu consultar quines són les entitats de Masquefa, cliqueu aquí

Fem Cultura

Des de principis del 2008 s’està portant a terme el programa “Fem Cultura” amb la finalitat de potenciar i difondre la cultura des dels diversos i variats àmbits socioculturals, fomentant la participació dels vilatans, creant costum i hàbit cultural fora del cicle festiu.

L’objectiu principal del programa és la de garantir una oferta de serveis i activitats culturals variades i de qualitat, de manera estable, que serveixin com estímul i incentiu dels hàbits de consum cultural. El programa pretén apropar la cultura i fomentar un entusiasme facilitant un espai d’intercanvi i de comunicació. La cultura a Masquefa es mou a ritme de música, teatre, història, fotografia, exposicions, tradicions, etc.

Consulta el programa 2024 aquí

Concurs de fotografia Instagram

Fotografia guanyadora del concurs instagram 2017

Cada any s’organitza un concurs de fotografia Instagram amb l’objectiu de fer un recull d’imatges pel calendari que edita l’Ajuntament. Cada any es proposa una temàtica diferent i les fotografies s’han de penjar a la xarxa social d’Instagram amb l’etiqueta #FotoMasquefa i l’any del concurs.

Masquefa Sona Bé

Masquefa Sona Bé és un cicle de música estable que programa formacions i intèrprets d’estils diversos. La finalitat del Masquefa sona bé és la difusió i la promoció de la música. Ho fem acompanyats de vostès i dels músics que convidem.

Aquest cicle està organitzat per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de la Vila de Masquefa, amb la coordinació i producció musical de Jordi Tomàs. Tots els concerts es faran a la Sala Polivalent de La Fàbrica Rogelio Rojo de Masquefa

Consulta aquí el programa 2024

Balls Populars

Els balls populars s’organitzen cada quinze dies, depenen de la disponibilitat de la sala, els diumenges a les 18.00 h a la Sala Polivalent de La Fàbrica Rogelio Rojo.

El preu de l’entrada és 2€ i és una activitat lúdica oberta a tothom, amb la col·laboració de l’Associació de la Gent Gran de Masquefa.

Masquefa en Blanc

Masquefa en Blanc és un esdeveniment organitzat per l’Ajuntament de Masquefa que s’engloba dins dels actes de Festa Major. Es tracta d’un event de referència que aplega al llarg de la nit a més de quatre mil persones.  La música, el ball i el color blanc són els protagonistes. La nit més blanca de l’any a Masquefa té actuacions i està plena de sorpreses. Disposa d’ambientació i espais decorats que et traslladaran a la festa blanca més màgica.

Més info aquí.

TRÀMITS

Normativa de la Sala Polivalent, Sala Petita i Sala Nova de La Fàbrica Rogelio Rojo

Fabrica Rogelio Rojo

La Fàbrica Rogelio Rojo disposa d’unes sales municipals obertes a tothom per a celebrar-hi esdeveniments i actes diversos. Per tal de fer-ne un bon us es van aprovar unes normatives.


Normativa de la Sala Polivalent

Normativa de la Sala Petita i de la Sala Nova

Tràmits subvencions entitats

L’Ajuntament de Masquefa destina cada any en el seu pressupost una partida econòmica per atorgar subvencions a les entitats culturals de la Vila amb l’objectiu de potenciar i donar suport a projectes culturals, tradicionals i populars que es promoguin i dinamitzin des de les diverses associacions i/o entitats.

Sol·licitud d'ús instal·lacions municipals i/o autorització d'activitats

Per sol·licitar espais, instal·lacions municipals o esportives, material de la brigada o per organitzar activitats i actes públics clicar aquí

Festes Populars

Gegants

Festa Major Petita de Sant Isidre

Patró de Masquefa. Festa Major Petita (15 de maig), els pagesos de la vila, el dia 15 de maig de cada any, organitzaven una diada festiva. La festa dura tres dies, coincidint amb cap de setmana, perquè l’afluència de la gent sigui el més nombrosa possible. És una festa que manté elements tradicionals i populars, com és el sopar de faves i l’elecció de les faves d’argent, i el ball de la garlanda.

 

Si vols veure la galeria d’imatges clica aquí!

Festa Major de Santa Magdalena

Patrona de Masquefa. Festa Major (22 de juliol), antigament la Festa Major es celebrava per Sant Pere (29 de juny), en honor al patró més antic de Masquefa. Degut a què per aquestes dates molts pagesos tenien feina al camp, a finals del S. XIX es va canviar a Santa Magdalena (santa representada a Masquefa en diversos llocs). La Festa conserva elements tradicionals i populars amb elements innovadors i de nous formats.

Si vols veure la galeria d’imatges clica aquí!

Aplec al Cementiri Vell

Tradició popular que es celebra anualment, cada Dilluns de Pasqua. Aplec a l’antiga Església romànica de Sant Pere i la Santa Creu, coneguda popularment com Cementiri Vell. Trobada popular amb esmorzar, missa, una ballada de sardanes i un dinar amb carn a la brasa.

Festa del Raïm


Se celebra la segona setmana del mes de setembre. Consisteix en la portada del raïm de la vinya amb els carros i cavalls pels carrers de la vila, i la tradicional trepitjada del raïm a la plaça de l’Estació. La festa també conté activitats relacionades amb el món del vi i la pagesia com el concurs de tast de vi, la mostra d’oficis relacionats amb les feines del camp i exposicions. Recentment s’ha promocionat aquesta festa amb la Fira de Tastets de vi, cava, pa, pastissos, embotits i gastronomia local. La recuperació, el manteniment i la dinamització d’aquesta festa s’han convertit en objectius prioritaris per a preservar la identitat pròpia d’un poble pagès des dels seus orígens. Festa lligada al camp on Masquefa rememora les seves arrels pageses.

Si vols veure la galeria d’imatges clica aquí!

Enllaços d'Interès

diba-cultura
gencat-cultura

Documents d'Interès

Equipaments

Actualitat

  Feed has no items.

Contacte

Regidoria de Cultura

Adreça: C/ Rogelio Rojo, 5 – 9 (Biblioteca)

Masquefa 08783
Telèfon: 93 772 50 30
Correu electrònic: cultura@masquefa.net

  Responsable del tractament: Ajuntament de Masquefa

  Finalitat del tractament: Base de dades per contacte, informació i resposta al vilatà

  Legitimació: Exercici de poders públics (Article 6.1.e del RGPD 2016/679)

  Destinataris: Ajuntament de Masquefa

  Exercici de drets dels interessats: D’accés, rectificació, supressió, portabilitat de les dades, limitació i d’oposició al tractament, adreçant-vos al correu electrònic: masquefa@diba.cat