Des de la Regidoria de Participació Ciutadana, es treballa per potenciar la participació de la ciutadania, com a corresponsable dels afers del municipi i la presa de decisions respecte a les polítiques públiques, i per difondre tota la informació en els mitjans establerts.

Destacats

SERVEIS

Òrgans de Participació

 • Consell Municipal de Participació i Convivència a Masquefa

El Consell Municipal de Participació i Convivència a Masquefa és l’òrgan de participació on els vilatans debaten amb els responsables polítics els assumptes públics del municipi. L’objectiu del Consell és avançar d’una democràcia representativa cap a una democràcia més participativa, en què la ciutadania i els responsables de l’exercici de les polítiques públiques puguin cooperar.

Pla de Participació Ciutadana

Masquefa disposa des del mes d’octubre de 2006 d’un Pla de Participació que s’ha elaborat de manera participativa i que dota d’eines al municipi per tal de facilitar una relació més pròxima entre l’Administració i els veïns/es, consolida un teixit associatiu fort i dinàmic i garanteix la lliure participació individual de tots els vilatans i vilatanes

Reglament de Participació Ciutadana

Amb aquestes normes reguladores, aprovades el mes de desembre de 2006, Masquefa es compromet a garantir i a fomentar el dret a la participació política, el dret a la informació sense discriminació de cap tipus, el dret a l’associació, a la petició, a l’audiència i a la consulta popular.

Reglament del Registre Municipal d'Entitats i Associacions de Masquefa (RMEAM)

L’Ajuntament de Masquefa ha elaborat un reglament per tal de crear i ordenar un registre municipal d’entitats i associacions de la nostra vila. La finalitat d’aquest registre és que l’Ajuntament disposi d’una informació fiable sobre el número d’entitats existents, sobre la seva tipologia, el número de socis i altres dades que ens permetin tenir un imatge fidel del teixit associatiu.

El fet de que les entitats i associacions estiguin inscrites degudament en el Registre Municipal comportarà una sèrie d’avantatges i drets:

 • Rebre informació des de l’Ajuntament.
 • Aportació de recursos per promoure la realització de les seves activitats.
 • Suport logístic i tècnic per part del personal de l’Ajuntament.
 • Ser convocades en processos participatius.
 • Poden sol·licitar subvencions.
 • Possibilitat de cessió d’espais, instal·lacions municipals i material tecnològic.
 • Possibilitat d’organització i gestió de festes i esdeveniments destacats en la vila.

Consulteu aquí el reglament

Directori d’entitats

CULTURA

Amics de la Sardana de Masquefa

Any de creació: 2000

Categoria: Cultura

Finalitat principal: Promoció de la Cultura i Tradicions popular

Que fem?: Fomentar i promoure la sardana a Masquefa, fent cursets i organitzant activitats relacionades amb el món sardanista.

Qui som?

Amics de la Sardana va néixer l’any 2000 de la ma d’una colla de gent que ballaven sardanes i que trobaven a faltar un lloc a Masquefa on es pogués aprendre a ballar. Aquestes persones es van decidir a crear l’entitat amb la finalitat d’organitzar cursets de sardanes i, d’aquesta manera, fer més lluïdes les ballades que es fan a Masquefa.

Ara, els impulsors volen reactivar l’entitat, no només fent cursets, sinó també participant en els actes que s’organitzen a Masquefa i en què les sardanes tenen un paper protagonista -com per exemple La Festa Major de Sant Isidre, la Festa Major de Santa Magdalena o la commemoració de l’Onze de Setembre-, seguint la idea inicial del grup. També treballen per organitzar alguna ballada extra durant l’any a casa nostra.

 

Contacte:

Mail: colla.bastonera.masquefa@gmail.com

Web: www.amasquefa.com/sardanes/

Facebook

Colla de Geganters i Grallers de Masquefa

Any de creació: 1987

Categoria: Cultura

Finalitat principal: Promoció de la Cultura i Tradicions popular

Que fem?: Cercaviles, Trobades Geganteres, promoció a les escoles, participació a Ciutat Gegantera, col·laboració amb diverses activitats del poble.

Qui som?

La Colla de Geganters i Grallers de Masquefa va néixer l’any 1987, després de dos anys de treball de la Comissió Pro-Gegants, fruit de l’interès d’un grup de masquefins i masquefines pel món geganter i amb el suport de l’Ajuntament i la Societat Recreativa de l’Alzinar, que són qui es fan càrrec de les despeses de construcció de les figures i del vestuari dels membres de la Colla.

Des de la creació de l’entitat, el nostre objectiu ha estat treballar per mantenir ben viu el fet geganter al nostre poble. Sense el suport, entusiasme i col·laboració dels geganters no haguéssim realitzat els nostres projectes: els contes gegants (La Llegenada dels Gegants de Masquefa i el Conte Gegant de la Maria Vintcèntims), les cercaviles, les trobades geganteres de Festa Major, el programa “Els gegants també van a l’escola!” i, com no, el projecte més gran que hom pot imaginar, fer de Masquefa, la XXVII Ciutat Gegantera de Catalunya l’any 2012.

Al llarg de tots aquests anys, per la Colla, han passat molts masquefins. Avui en dia, la formem una setantena de membres d’edats compreses entre 3 i 80 anys. La nostra entitat ha tingut quatre Caps de Colla.

Contacte:

Adreça: c/ Sant Antoni, s/n (Antiga Fàbrica de Cartró) _ 08783 Masquefa

Telèfon: 692698540

Mail: gegantersigrallersmasquefa@gmail.com

Web: http://webs.gegants.cat/masquefa/

Facebook

Instagram: @gegantsmasquefa

Associació de Propietaris de la Zona Can Parellada

 

Any de creació: 1973

Categoria: Cultura

Finalitat principal: Dinamització social de la urbanització

Que fem?: Ser el portaveu i l’enllaç dels veïns/es de la urbanització davant l’administració local. Manteniment del Casal social i organització d’activitats per als veïns, entre aquestes la Festa Major.

Qui som?

L’Associació es va fundar amb l’objectiu de solucionar els problemes que aleshores patia la urbanització en el subministrament d’aigua, l’enllumenat i per la manca d’una xarxa de sanejament.

 

Amb el pas del temps, i amb la solució a aquest problemes, l’entitat va anar incorporant nous objectius, com la construcció del Casal social i l’organització de la Festa Major, sense oblidar, però, la millora constant de la urbanització i, en conseqüència, de la qualitat de vida dels seus habitants. Des del primer dia i fins l’actualitat, l’associació ha esdevingut el portaveu dels veïns/es i el seu enllaç, davant l’Ajuntament i les administracions, a les quals han fet arribar les seves reivindicacions, inquietuds i propostes.

Contacte:

Adreça: Av. Baixador, 2 (Can Parellada)

Masquefa, 08783

Mail: canparellada.asso.veins@gmail.com

Associació de Propietaris de la Zona Can Quiseró

Any de creació: 1979

Categoria: Cultura

Finalitat principal: Dinamització social de la urbanització

Que fem?: Representació dels interessos dels propietaris  de la urbanització. Organització de tot tipus d’activitats socials, lúdiques, culturals i esportives.

Qui som?

La història de l’Associació de Propietaris de Can Quiseró és la història de la lluita d’uns veïns per millorar el seu barri i gaudir d’una urbanització digna. La entitat va néixer el 1974, quan arran de desavinences amb el promotor de la urbanització un grup de propietaris va decidir unir esforços per dotar Can Quiseró dels serveis bàsics. L’any 1982 la mateixa entitat iniciava diferents obres a la urbanització pagades pels veïns/es. Quatre anys després, el Ple de l’Ajuntament aprovava l’adhesió de Can Quiseró com a barri de Masquefa. L’entitat feia un nou salt el 1998 amb la construcció del local socials.

 

En l’actualitat Can Quiseró és un urbanització amb tots els serveis i una bona qualitat de vida. L’Associació manté com a missió principal aquesta preocupació per continuar millorant el dia a dia. És per això que s’encarrega també d’organitzar diverses activitats festives, socials, culturals i esportives que ajuden els veïns/es a passar una bona estona i a reforçar els seus lligams.

Contacte:

Adreça: C. Puigmal, 1-3 (Can Quiseró) _ 08783 Masquefa

Mail: ljuncal70@gmail.com

Web: www.amasquefa.com/canquisero

Associació Artística Missatgers

Any de creació: 1997

Categoria: Cultura

Finalitat principal: Promoure l’Art i tècniques

Que fem?: Organització de classes de dibuix i pintura. Organització duna exposició anual amb els treballs dels alumnes. Col·laboració en altres exposicions i activitats artístiques.

Qui som?

Una entitat que vol promoure l’agrupació de tots els interessats en l’art i les seves tècniques per el creixement i desenvolupament personal, facilitant informació sobre les mateixes i els avantatges que tenen. Es pretén estimular i promoure la seva investigació i les possibilitats creatives.

Contacte:

Adreça: c/ Major, 123 _ 08783 Masquefa

Telèfon: 93 772 72 89

Mail: artmissatgers@yahoo.es

Associació Cultural i Recreativa Can Parellada

Any de creació: 1995

Categoria: Cultura

Finalitat principal: Cultural i Recreativa

Que fem?:  Donar un impuls cultural i social a la urbanització i a la vila.

 

Contacte:

Adreça: c/ Av. Baixador, 14 (Can Parellada) _ 08783 Masquefa

Mail: mbaucastro@hotmail.com

Associació Cultural i Recreativa El Maset

Any de creació: 1991

Categoria: Cultura

Finalitat principal: Fomentar la cultura i esplai

Que fem?: Representació dels interessos dels propietaris/es de la urbanització. També s’organitzen activitats festives, socials, culturals i esportives.

Qui som?

Una Associació popular i oberta, i el seu principal objectiu és fomentar i difondre la cultura, l’esplai i la convivència, organitzar i promoure activitats artístiques , literàries, culturals i cíviques, activitats de formació i de lleure per als infants, joves i adults, actes populars i tradicionals, conferències, debats, cursets, espectacles, cinema, música, teatre, ball, jocs, esports de tota mena, etc…

L’Associació va veure la llum el 25 de juliol de 1991. Els seus orígens estan vinculats a l’equip de futbol de la urbanització. Un grup de persones que en formaven part van veure la necessitat d’organitzar activitats per als veïns i van decidir crear una associació. En el seu moment va néixer per organitzar activitats sobretot festives i fomentar els lligams entre uns veïns que majoritàriament tenien El Maset la seva segona residéncia. Avui el radi d’acció s’ha ampliat i treballa per millorar el dia a dia d’una urbanització on la majoria dels veïns ja hi tenen la primera residència.

Contacte:

Adreça: c/ Maset, s/n (El Maset) _ 08783 Masquefa

Mail: garber08@hotmail.com

Associació de Dones de Masquefa

Any de creació: 2008

Categoria: Cultura

Finalitat principal: Realitzar activitats per les dones de Masquefa.

Que fem?: Organització d’activitats lúdiques i formatives adreçades a les dones de Masquefa i de l’entorn i atenció a les seves necessitats.

 

Qui som?

Va néixer de la mà d’un grup de dones que es trobaven  per fer labors i que van teixir una molt bona amistat. Totes elles van adonar-se que a les dones els era difícil trobar un espai on reunir-se i fer les seves activitats.

Des del seu naixement, ha volgut ser un espai on les dones de la vila i els municipis de l’entorn poguessin gaudir del seu temps lliure, passar-s’ho bé, aprendre, relacionar-se amb altre gent, i així, crear relacions entre les diferents dones del poble. Avui participen en les activitats que organtiza l’entitat dones de difunts edats, ideologies i feines.

Contacte:

Adreça: c/ Sant Antoni, 39 (Antiga Fàbrica de Cartró) _ 08783 Masquefa

Telèfon: 666386708

Mail: 2008adoma@gmail.com

Facebook

Associació Grup de Teatre "Teatrerus"

Any de creació: 2003

Categoria: Cultura

Finalitat principal: Practicar i difondre arts escèniques

Que fem?: Representacions teatrals

Qui som?

Tot va començar l’any 2003. El departament de joventut de l’Ajuntament de Masquefa va posar en marxa una activitat de teatre per nois i noies. Va ser tot un èxit, ens vàrem apuntar una vintena de persones. Es tractava d’un taller per iniciar-nos al mon del teatre dirigit per Montse Ruiz de Piera. Aquest curs va durar uns dos anys i el premi de la minoria de gent que ens vàrem quedar va ser posar en escena l’obra “No és tan fàcil” d’en Paco Mir.

A la segona representació en vàrem quedar sense Directora i va ser quan comencen una iniciativa nostra de tirar endavant amb el teatre, sense tenir gaire idea del tema. I va arribar un dia, que va succeir el miracle, vam trobar directora. La Maria Coll, tota una professional que va decidir començar un viatge amb nosaltres… El primer projecte va ser per la festa major de Masquefa:

Contacte:

Adreça: c/ Santa Clara, 16-22 (La Fàbrica Rogelio Rojo) _ 08783 Masquefa

Mail: teatrerus08@gmail.com

Facebook

Associació La Nit en Blanc Masquefa

Any de creació: 2016

Categoria: Cultura

Finalitat principal: Organització d’actes culturals i recreatius

Que fem?: Planificació, organització i promoció d’actes recreatius i cultuals.

Contacte:

Adreça: c/ Major, 36, 2n _ 08783 Masquefa

Telèfon: 639306438

Mail: lanitenblanc@hotmail.com

Facebook

Instagram

Twitter: @lanitenblanc

Instagram: @lanitenblanc

Associació Xaranga Drac

Any de creació: 2014

Categoria: Cultura

Finalitat principal: Promoció de la cultura popular

Que fem?: Fomentar i promocionar la cultura popular i fer la gent partícip de la xaranga.

Qui som?

L’Associació és una entitat molt jove, però que ja feia temps que el seu president li ballava pel cap la idea de formar aquest grup de músics que vol tocar al carrer, en festes populars i cercaviles, mogut per la seva admiració per la xaranga.

Xaranga Drac no té altre objectiu que promocionar la xaranga i la cultura popular, passar tots plegats bones estones i fer que la gent gaudeixi.

Contacte:

Telèfon: 651009487

Mail: xaranga_drac@hotmail.com

Bijapi Produccions i edicions artístiques

Any de creació: 2013

Categoria: Cultura

Finalitat principal: Practicar i difondre arts escèniques

Que fem?: L’entitat té com a objectiu la producció de tot tipus d’espectacles artístics i audiovisuals, i l’edició de publicacions i obres d’autors novells i amateurs.

Qui som?

Es tracta d’una productora i editorial amb la qual volen donar sortida a les seves inquietuds i també a les d’altres persones que puguin compartir aquest anhel i vulguin veure realitzats els seus projectes. Tots els començaments són durs i, en l’època en què vivim, veure publicat un llibre de poesies o un conte infantil, organitzar una exposició d’aquarel·les, o impulsar qualsevol altre activitat o  producte cultural, no és gens fàcil. Bijapi vol, precisament, donar l’oportunitat a artistes novells i amateurs perquè puguin fer-ho, sempre amb unes intencions modestes.

Contacte:

Mail: productora bijapi@gmail.com

Facebook

Instagram

Twitter

Cofradia del Cristo Crucificado y Ntra. Sra. de los Dolores

Any de creació: 2014

Categoria: Cultura

Finalitat principal: Foment de la unitat popular

Que fem?: Contribuir a mantenir les tradicions i la cultura de la gent del sud d’Espanya que viu a Masquefa mitjançant l’organització de diverses celebracions i activitats.

Qui som?

L’entitat es va crear de la ma de persones que havien vingut a treballar a Masquefa procedents de diverses localitats del sud d’Espanya, bàsicament d’Andalusia i Extremadura. Naixia per organitzar una processó de Setmana Santa a l’estil de les que els impulsors havien viscut en la seva terra d’origen.

En aquests anys no només ha mantingut la processó sinó que també ha intensificat les activitats, a més d’organitzar diversos cursos al local social. La idea ha sorgit des de gent afí i/o vinculada amb l’esquerra Independentista de la vila i voltants.

 

Contacte:

Adreça: c/ Sant Antoni, 39 (Antiga Fàbrica de Cartró) _ 08783 Masquefa

Colla de Ball de Bastons de Masquefa (Secció L'Alzinar)

Categoria: Cultura.

Finalitat principal: Foment de la tradició popular.

Que fem?:Difondre la cultura i tradicions catalanes a través del ball de bastons

Qui som?
A la nostra vila el ball de bastons sembla que es practica coma mínim des del segle XIX. Al llarg del segle XX la Colla ha viscut alts i baixos, com ara les dissolucions de l’any 1936, per la Guerra Civil, o la de l’any 1962, per problemes interns, i les posteriors recuperacions els anys 1945 i 1978. El 22 de juliol de 1979, per primera vegada a la història de Masquefa, les dones ballaven bastons en un acte públic de festa major.
La Colla ha tingut l’oportunitat de ballar fora de Catalunya, en llocs com Madrid, Lisboa, Romania i Palestina, i així, difondre la tradició del ball de bastons més enllà de les nostres fronteres.
La Colla participa en diverses ballades fixes al llarg de l’any, com ara les dues festes majors de Masquefa.

Contacte:
Adreça: Pl. Josep M. Vila, s/n _ 08783 Masquefa
Telèfon: 607 11 59 38
Mail: bastonersmasquefa@gmail.com
Instagram: @bastonersdemasquefa

Coral l'Alzinar (Secció L'Alzinar)

Any de Creació: 1978 .

Categoria: Cultura.

Finalitat principal: Cant Coral.

Que fem?: Assaig de Cant Coral i participació a diversos concerts.

Qui som?

La Coral l’Alzinar va néixer per Pasqua del 1978. L’any 2011 va celebrar 33 anys d’activitats ininterrompuda, sota l’aixopluc de la Societat l’Alzinar, de la qual forma part com a secció. La Coral és l’hereva de la Coral de la Unió Masquefense fundada l’any 1903 i desapareguda després de la guerra civil, i també de totes les altres corals masquefines de després de la guerra, com la coral de mossèn Ramon Pigrau, la Coral Doctor Rotllant i la Coral que dirigia en Josep Gibernau.

Contacte:
Adreça: Pl. Josep M. Vila, s/n _ 08783 Masquefa
Telèfon: 937726861
Mail: alzinar@ateneus.cat

L'Alzinar, Societat Recreativa i Cultural

Any de creació: 1959

Categoria: Cultura

Finalitat principal: Cultura i lleure

Que fem?: Organització d’esdeveniments culturals, recreativus i esportius.

Qui som?

La Societat Recreativa i Cultural L’Alzinar és una associació popular i oberta i el seu principal objectiu és fomentar la cultura, l’esplai i la convivència; organitzar i promoure activitats artístiques, literàries, culturals i cíviques, activitats de formació i el lleure pels infants, joves i adults, actes populars i tradicionals, conferències, cursets, espectacle, cinema, música teatre, balls, jocs, etc.

 

L’Alzinar va néixer amb l’esperit de les antigues societats que ja existien a Masquefa abans de la guerra: la Societat Masquefense i el Casino Popular Recreatiu. Aquestes dues entitats havien estat dissoltes per les noves autoritats franquistes, en acabar la guerra civil, per donar pas a una nova i única associació sota el nom de Centro Nacional. Al poc temps de crear-se l’Alzinar, l’entitat es va convertí en el motor de la vida associativa, cultural i recreativa a Masquefa, canalitzant totes les activitats durant dècades.

 

Contacte:

Adreça: Pl. Josep M. Vila, s/n _ 08783 Masquefa

Telèfon: 937726861

Mail: alzinar@ateneus.cat

Web: http://www.alzinar.cat/

Facebook

Twitter

Pixafocs i Cagaspurnes de Masquefa, Colla de Diables

Any de creació: 1994

Categoria: Cultura

Finalitat principal: Fomentar la cultura popular del foc entre adults i infants

Que fem?: Ball de diables, classes tabals, correfocs, i espectacles.

 

Qui som?

La colla va iniciar l’activitat el 1994, impulsada per “L’Alzinar, Societat Recreativa i Cultural” com a una secció d’aquesta entitat. El 2001, va néixer el nostre Drac Bufut, dissenyat per l’artista Dolors Sans. Carregat de “carretilles” i “titans”, Bufut espanta amb les seves flames tothom qui s’atreveix a acostar-s’hi, apadrinat ha donat molta guerra arreu de Catalunya. Vestits amb la seva diabòlica indumentària, i equipats amb forques fumejants, i uns tabalers molt ben formats els Pixafocs i Cagaspurnes animen les principals festes de la vila amb la seva espectacular pluja de foc i ritme.

 

La secció infantil va viure el seu bateig per la Festa Major de Santa Magdalena del 2012, un any molt especial per a l’entitat  ja que complia 18 anys. La Colla Infantil de Diables de Masquefa va aprofitar la Festa Major Petita del 2017 per presentar en societat les noves bèsties infantils de la vila: una guineu, un falcó i un llangardaix.

Contacte:

Adreça: c/ Santa Clara, 16-22 (La Fàbrica Rogelio Rojo) _ 08783 Masquefa

Telèfon: 666019915

Mail: pixafocsicagaspurnes@gmail.com

Facebook Colla Adulta

Facebook Colla Infantil

Instagram

Twitter

Societat Recreativa Unió Begudenca

Any de creació: 1922

Categoria: Cultura.

Finalitat principal: Promoure la cultura popular.

Que fem?: Organització d’actes lúdics, populars, culturals i esportius a La Beguda Alta. Foment de la convivència. Representació de l’opinió del soci davant de les administracions i altres associacions i entitats

Qui som?

El primer dia del mes de Desembre de l’any 1922 un grup de vilatans es reunia al local del carrer de la Carretera (actualment carrer Major) per a constituir legalment i definitiva la “Sociedad Germanor Begudina”, l’entitat canvià de nom “por orden gubernativa” el 23 de novembre de 1924 al de “Sociedad Recreativa Unión Begudense” i que més tard es traduí al nom actual en català de Societat Recreativa Unió Begudenca.

Des dels seus inicis, la Societat va tenir la seva seu en un local de lloguer situat al carrer Major, 53. La Societat Recreativa Unió Begudenca és una entitat privada sense ànim de lucre que realitza activitats de caràcter recreatiu, esportiu, cultural i associatiu en general. Actualment, la seu de la Societat és al carrer Mossèn Cinto Verdaguer s/n, a l’edifici anomenat l’Envelat.

Als seus inicis la Societat realitzava activitats com eren: la Coral, l’escola de nit, balls, excursions, subscripcions i sobretot, la Festa Major. Més endavant cinema, teatre, bastons, esbart. actualment les activitats que s’organitzen són les següents: Teatre, Bastons, Gegants i Grallers, a més d’excursions i festes.

També col·laborem amb la cessió del nostre local a d’altres activitats com: reunions informatives dels Ajuntaments, mítings de grups polítics gimnàstica de l’escola de La Beguda, entrenaments d’equips esportius de pobles veïns i festes particulars. La Societat es manté bàsicament de les quotes dels socis, de les entrades des les festes i del cafè, de les subvencions anuals dels Ajuntaments i de col·laboracions voluntàries.

 

Contacte:

Adreça: C/ Mossèn Cinto Verdaguer, s/n (La Beguda Alta) _ 08783 Masquefa

Mòbil: 646 46 65 11

Mail: uniobegudenca@gmail.com

ZC Comissió de Reis

Any de creació: 1996

Categoria: Cultura.

Finalitat principal: Organització de la Cavalcada de Reis.

Que fem?: Col·laborem i participem directament en l’organització de l’activitat “La Cavalcada de Reis”.

ESPORTS

A Fondu Competició Club Esportiu

 

 

 

Any de creació: 2007

Categoria: Esports

Finalitat principal: Automobilisme

Que fem?: escola de pilots, track days personalitzats, tràmits de llicencies federatives, preus i descomptes especials en assegurances per vehicles, organització d’actes.

Qui som?

A Fondu Competició es una entitat esportiva sense ànim de lucre fundada a l’any 2007 i està inscrita al Registre d’entitats Esportives de la Generalitat de Catalunya, núm. registre 131518.

Estem afiliatss a les següents federacions i estaments:

   • Federació Catalana d’Automobilisme (FCA) Registro núm 394
   • Real Federació Espanyola d’Automobilisme (RFEdA)
   • Ajuntament de Masquefa. Registre núm 1474 de 2008 (Registre municipal entitats nº 49 – 21 d’octubre 2009)

La nostra activitat principal consisteix en la realització de diverses proves automobilístiques, essent la més destacable el Campionat de Catalunya de Muntanya i l’organització de la Pujada a els Casots.

Contacte:

Adreça: c/ Sant Antoni, 133 _ 08783 Masquefa

Telèfon: 600452781

Mail: afcompeticio@gmail.com

Web: www.afondu.com

Facebook

 

Club Patí Masquefa

Any de creació: 1978

Categoria: Esports

Finalitat principal: Hoquei patins

Que fem?: formació dels més joves i oferir la possibilitat de practicar l’esport

de l’hoquei, col·laboració amb activitats del municipi

Qui som?

La història de l’hoquei a Masquefa, com tantes coses al nostre poble, comença en una vinya. Era l’any 1959 quan es constituïa la primera junta de la Societat Recreativa i Cultural l’Alzinar, una de les primeres activitats de la qual va ser, precisament, la construcció de la pista. Aquella pista que ens ha vist ballar, jugar i córrer tots mentre ens anàvem fent grans, ha estat també el testimoni d’un somni que ha crescut amb nosaltres i que hem pogut transmetre als nostres fills: l’hoquei.

L’any 1971 es va crear el CLUB D’HOQUEI L’ALZINAR, el nom que l’equip lluïa en les samarretes encara que els circumstàncies històriques ens imposessin altres noms.

Va arribar un moment en què la pista de l’Alzinar no tenia les mides ni les condicions reglamentàries per poder seguir-hi jugant, la Federació no hi permetia mes el joc i el trasllat es feia inevitable. Amb el trasllat a les instal·lacions municipals el que aleshores s’anomenava HOQUEI SOBRE PATINS C.N. L’ALZINAR va passar a ser CLUB PATÍ MASQUEFA, amb el qual hem anat consolidant els èxits i sobretot els lligams amb altres pobles.

Contacte:

Adreça: c/ Rogelio Rojo, 32 (Poliesportiu Municipal) _ 08783 Masquefa

Telèfon:

Mail: cpmasquefa@gmail.com

Web: www.cpmasquefa.cat

Facebook

F.C. Masquefa

Any de creació: 1992

Categoria: Esports

Finalitat principal: Fútbol

Que fem?: Al marge de la tècnica i la tàctica del futbol, els infants i joves aprenen valors com el companyerisme, el treball en equip, el respecte als companys, als contraris, a l’àrbitre, l’esportivitat.

Qui som?

El Futbol Club Masquefa és una de les entitats més antigues de la vila. Des dels anys cinquanta del segle passat està integrat en la Federació Catalana de Futbol, però l’actual junta conserva una foto anterior, datada l’any 1947, d’un dels primers equips del club. També té constància que l’entitat ja havia fet uns anys abans els seus primers xuts, quan jugadors i seguidors es reunien al ‘Camp de l’Era’.

Des d’aleshores ha plogut molt. El club ha canviat d’escenari en tres ocasions (primer al camp del Carrer del Forn, després al camp de la Font de la Malesa i des del 2010 al nou camp de gespa artificial). I, malgrat els lògics alts i baixos, ha estat capaç de mantenir-se com una de les entitats més actives de casa nostra.

Contacte:

Adreça: Pstge. del Camp, 1 (Camp de Futbol Municipal) _ 08783 Masquefa

Telèfon: 93 772 66 71

Mail: fcmasquefa@hotmail.com

Web: www.fcmasquefa.com

Facebook

F.S. Espardenya Masquefa

Any de creació: 1991

Categoria: Esports

Finalitat principal: Futbol Sala

Que fem?: Organització de diverses activitats i competicions, col·laboració amb les entitats del poble.

Qui som?

La història del Futbol Sala Espardenya és la història d’un grup d’amics. D’una colla que compartia festes i hobbies i que l’estiu del 1991, per evitar l’avorriment, va fundar un equip de futbol sala per jugar partits de costellada. Això sí, tot i que ha augmentat el grau d’exigència, els seus components es mantenen fidels als orígens: continuen jugant a futbol sala per divertir-se. I es diverteixen entre amics. Perquè l’Espardenya continua sent, per damunt de tot, una pinya.

En cap moment, aquell estiu podíem imaginar on podria arribar aquella trobada informal, ni més ni menys a fundar un club de futbol-sala, molt arrelat al moviment social i esportiu del poble, què no ha deixa´t d´aconseguir èxits esportius.

Contacte:

Adreça: c/ Can Mata, 2 _ 08783 Masquefa

Telèfon: 615433323

Mail: fsespardenya@gmail.com

Web: www.amasquefa.com/fsespardenya

Facebook

Instagram

AEE Secció d'Institut de Masquefa

Any de creació: 2006

Categoria: Esports

Finalitat principal: Foment pràctica esportiva.

Associació Club Esportiu Cani KGM

Any de creació: 2010

Categoria: Esports

Finalitat principal: Entrenament caní.

Que fem?: entrenament i pràctiques esportiva amb gossos..

 

Qui som?

El Club es va constituir el 2010, tot i que els seus orígens es remunten vuit anys enrere, quan un grup de persones va començar a trobar-se per fer activitats amb els seus animals.

El club utilitza un mètode d’entrenament en positiu –sense collars ni corretges- en què només entren en joc la veu dels propietaris i un “clicker”, una eina que va començar a usar-se en l’ensinistrament de dofins.

Els integrants del club practiquen dues modalitats diferents. En l’OCI (Obediència Canina Internacional) l’animal ha d’executar les ordres amb precisió, velocitat i alegria. D’altra banda, l’Agility té com objectiu que l’animal completi tot un recorregut d’obstacles, i que ho faci amb precisió i en el menor temps possible.

Contacte:

Adreça: ctra. de Sant Sadurní a Masquefa, km 8,8

Mail: cecanimasquefa@gmail.com

Web: www.kgossos.com/club-d-agility-kgm

Facebook

Associacio Esportiva Masquefa Trail

Any de creació: 2014

Categoria: Esports

Finalitat principal: Fomentar la pràctica de l’esport de lleure.

Que fem?: és una plataforma oberta a tothom qui vulgui compartir la passió per l’esport en totes les seves modalitat de muntanya, especialment caminat i córrer.

Qui som?

Masquefa Trail va néixer de l’amistat d’un grup de masquefins amants i practicants, des de fa molts anys, de l’esport de lleure, en diferents modalitats, però amb una passió comuna: el trail running, córrer per la muntanya. Ja des del primer moment es va constituir com una plataforma oberta a tothom, amb l’objectiu de poder aglutinar la resta d’esportistes que, de manera individual, surten a caminar i córrer.

L’entitat es proposa fer entrenaments conjunts cada setmana adaptats a tots els nivells, fomentar la participació en curses populars de muntanya, i organitzar caminades mensuals per Masquefa i el seu entorn, per donar a conèixer el municipi.

Contacte:

Mail: masquefatrail@gmail.com

Web: www.masquefatrail.com

Facebook

Instagram: @masquefatrail

Associació Gimnàstica Masquefa

Any de creació: 2014

Categoria: Esports.

Finalitat principal: Promocionar la gimnàstica esportiva/artística

Que fem?: és una plataforma oberta a tothom qui vulgui compartir la passió per l’esport en totes les seves modalitat de muntanya, especialment caminat i córrer.

Qui som?

És una associació tradicional orientada a l’entrenament professional i d’oci. S’alegren per l’èxit dels seus equips, però també es dediquen els grups d’aficionats que es troben simplement per a gaudir del temps lliure.

No fan diferencies entre els seus socis. Els entrenadors s’adapten sense problemes a cada equip, estan qualificats i assessoren la oferta esportiva

 

Contacte:

Adreça: C. Crehueta, 42-44, Masquefa

Telèfon Mòbil: 670 90 32 22

Mail: gimnasticamasquefa@gmail.com

Web: https://www.gimnasticamasquefa.org/

Facebook

Associació Masquefa Slot

Any de creació: 2014

Categoria: Esports.

Finalitat principal: Practicar l’Slot.

Que fem?: organització de curses de slot, maquetisme (disseny de cotxes i pistes) i participació de campionats.

 

Qui som?

Des dels inicis ens hem dedicat al Rally-Slot sent membres de ple dret del campionat Slot Català, organitzant competicions d’aquest campionat des del mateix any de creació del club.

Des del moment que l’ajuntament de Masquefa ens va cedir un espai fix el club es va posar mans a l’obra per poder tenir un circuit permanent de 6 carrils on poder fer curses de diferents modalitats de velocitat, GT, Le Mans, F1, que fou inaugurada el desembre de l’any 2011.

En aquests moments disposem d’un circuit permanent de velocitat de 6 carrils amb 25 metres de corda i un tram de rally on poder provar els cotxes per a aquestes competicions.

En aquests moments son un club obert a la vila de Masquefa, on realitzem activitats obertes per donar-nos a conèixer i perquè la gent ens vingui a conèixer al local i s’aficioni a la nostra activitat.

 

Contacte:

Adreça: C. Santa Clara, 16-22 Nau B (La Fàbrica Rogelio Rojo) – 08783 Masquefa.

Telèfon Mòbil: 633 49 54 60

Mail: masquefaslot2008@gmail.com

Web: http://www.masquefaslot.com/

Facebook

Associacio Motoristes S-4133

Any de creació: 2005

Categoria: Esports

Finalitat principal: Trobades motociclistes.

Que fem?: organització d’esdeveniments motoristes a Masquefa i participació en esdeveniments motoristes d’altres localitats.

Qui som?

L’associació va néixer per organitzar la Festa de la Moto. Aquella trobada la van preparar motoristes de Masquefa que no formaven part de cap entitat, motoristes integrats en clubs d’altres localitats. . Va néixer com una plataforma que aglutinava els esforços de tota aquest gent, funció que segueix constituint encara avui la seva principal raó de ser.

A l’associació s’hi sumen motoristes de diverses sensibilitats. Bàsicament en l’univers dels motoristes s’hi poden distingir dos grans grups, dos mons que comparteixen la passió per les dues rodes, però que a la vegada són també el sol i la lluna. D’una banda, hi ha el món esport-turisme i per l’altra, el món custom.

Contacte:

Adreça: c/ Sant Antoni, 39 (Antiga Fàbrica de Cartró) _ 08783 Masquefa

C.E. Gas a Fons de Masquefa

Any de creació: 2003

Categoria: Esports

Finalitat principal: Foment del passió pel moto.

Que fem?: organització de proves de resistència, d’autocros i eslàloms.

Qui som?

Gas a Fons va néixer de la mà de quatre apassionats del motor. Tres corrien curses den altres municipis i un bon dia es van plantar al despatx de l’aleshores regidor d’Esports, per proposar-li d’organitzar-ne una a Masquefa.. No es tractava de la primera cursa que se celebrava al municipi,. De fet, Gas a Fons recuperava una vella tradició oblidada durant molts anys, l’organització de curses sobre terra.

Al voltant de Gas a Fons s’ha format una gran família del motor, integrada per més d’una seixantena de persones, que s’impliquen en les activitats que promou l’entitat.

Contacte:

Mail: informacio@gasafons.com

Web: http://www.gasafons.com/

Facebook:

 

Club Basquet Masquefa

Any de creació: 2011

Categoria: Esports.

Finalitat principal: Pràctica del Basquet.

Que fem?: fomentar l’afició al bàsquet i formar esportistes amb valors.

Qui som?

El Club Bàsquet Masquefa va néixer recollint el testimoni de l’antiga escola esportiva municipal. L’entitat la va impulsar els integrants més joves de la mateixa escola, que van voler donar continuïtat al projecte i al mateix temps van veure l’oportunitat de potenciar-lo. Es van constituir com a club i es van federar.

Contacte:

Adreça: c/ Rogelio Rojo, 32 (Poliesportiu Municipal) _ 08783 Masquefa

Mail: clubbasquetmasquefa@gmail.com

Facebook

Twitter: @BasquetMasquefa

Instagram: @cbmasquefa

Club Ciclista Masquefa

Any de creació: 2011

Categoria: Esports.

Finalitat principal: Pràctica esport i fomentar el ciclisme.

Qui som?

El 2 de juny de l’any 1984 l’Alzinar Societat Recreativa i Cultural va acorda la creació d’una nova secció esportiva per a la pràctica del ciclisme, amb el nom d’Unió Ciclista Masquefa. Va néixer amb una quarantena de socis.

Des que va veure la llum no ha deixat de pedalar. Durant la temporada de març a octubre els ciclistes es troben cada diumenge per sortir a la carretera. També organitzen setmanalment sortides en BTT, amb rutes que escullen pràcticament en el mateix moment de pujar a la bicicleta. A més d’aquestes sortides, també visiten d’altres municipis per córrer en marxes cicloturistes.

En l’actualitat el Club funciona com entitat pròpia i no com a secció de l’Alzinar.

Contacte:

Adreça: c/ Xic de l’Anye, 65 – 08783 Masquefa

Telèfon: 633 495 460

Mail: u.c.masquefa@gmail.com

Web: http://www.ucmasquefa.com/

Twitter: @ucmsquefa

Instagram: @ucmasquefa

Club de Tir Esportiu

Any de creació: 1986

Categoria: Esports.

Finalitat principal: Pràctica del Tir Olímpic.

Qui som?

El Club va néixer de la mà d’un grup de persones de Martorell amants d’aquest esport enrolats en d’altres Clubs. Es va veure que no hi havia cap camp de tir a la zona, i van saber que a Masquefa hi havia hagut un camp de tir en uns terrenys municipals, ja abandonats, i van posar-se en contacte amb la Societat de Caçadors, que l’havien utilitzat, per saber si volien recuperar-los. Davant la negativa, van engegar els tràmits amb l’Ajuntament. Es va fer una oferta pública a la que hi van poder optar tots els interessats. El Club va guanyar la concessió per 50 anys a canvi de fer tota l’obra. L’any 92 s’estrenava la galeria de tir. En només uns mesos el club va arribar els 150 socis.

És l’únic de la província de Barcelona on es pot practicar tir de precisió i de plat. També té una divisió d’armes històriques.

Contacte:

Adreça: Crta B224 (Martorell-Capellades), Km 16,2 (Polígon Industrial La Pedrosa) – 08783 Masquefa

Telèfon: 93 772 71 21

Web: http://tirmartorell.blogspot.com.es/

Club Esportiu d'Automobilisme GT Motorsport

Any de creació: 2016

Categoria: Esports.

Finalitat principal: Automobilisme.

Que fem?: Promoció i pràctica de l’automobilisme.

Contacte:

Mail: gtmotorsport2017@gmail.com

Facebook

Mail: gtmotorsport2017@gmail.com

Club Esportiu Masquefa

Any de creació: 2011

Categoria: Esports.

Que fem?: fomentar l’afició al bàsquet i formar esportistes amb valors.

Contacte:

Adreça: c/ Sant Clara, 109 – 08783 Masquefa

Telèfon: 607 140 107

Mail: c.esportiu2013@gmail.com

Web: http://www.clubesportiu2013.cf/

Facebook:

Instagram: @c.esportiu2013oficial

Club Excursionista Anoia

Any de creació: 2001

Categoria: Esports.

Finalitat principal: Activitats de muntanya.

Que fem?: Apropar a la gent el món excursionista en tots els seus vessants.

Qui som?

El Club Excursionista Anoia és el centre en el qual pots participar de les activitats que s’hi organitzen i del que pots rebre tota la informació i el suport que et calgui per muntar-te les teves pròpies activitats i sortides.

Fundat l’11 de setembre de 2001 a la Pica d’Estats, el CEA neix amb la idea de poder gaudir de la Natura tot practicant el senderisme al costat de persones que comparteixin els mateixos neguits pel Medi Ambient i valorin el patrimoni que ens ofereix el món en que vivim.

Contacte:

Horari: Divendres de 19h a 21h

Adreça: C. Creuheta, 33 – 08783 Masquefa.

Mòbil: 670 42 85 65

Mail: ceanoia@hotmail.com

Web: www.amasquefa.com/clubexcursionistaanoia

Facebook

Instagram: @clubexcu

Societat de Caçadors L'Esquirol

Any de creació: 1970

Categoria: Esports

Finalitat principal: Caça

Que fem?: Repoblació de la fauna i espècie cinegètica de Masquefa. Pràctica de la caça (menoer i major) amb arma de foc. Captures amb xarxa legal.

Qui som?

L’entitat organitza sortides a la veda de caça tres dies a la setmana, dijous, dissabte i diumenge, tal i com estableix la normativa. Dos dies practiquen la caça menor (sobretot caça de la perdiu i el conill, però també d’espècies migratòries) i un dia de caça major (porc senglar). També s’organitza dos campionats anuals.

Contacte:

Adreça: c/ Alzinar, 21-23

Telèfon: 667 208 405

Club Petanca Masquefa

Any de creació: 1982

Categoria: Esports

Finalitat principal: Petanca.

Que fem?: Diputar campionats oficials, com ara la Lliga, el Campionat de Catalunya i el Campionat d’Espanya.

 

Qui som?

El Club va néixer a iniciativa d’un grup d’amics que compartien la passió per aquest esport. L’entitat tenia aleshores la seu al Bar Serralet. El club va disposar de les seves primeres instal·lacions els anys 90-91. La junta i els socis van fer les pistes en uns terrenys cedits per l’Ajuntament, al costat de la via del tren.

Va ser l’any 1994 quan l’entitat va viure la seva consolidació definitiva. L’Ajuntament va cedir-los també un terreny al carrer Concepció per construir-hi el local social i les pistes i els van proporcionar els materials. L’any 1996 s’inauguraven les pistes i el local.

Avui el club és un autèntic referent en la pràctica d’aquest modalitat.

Contacte:

Adreça: c/ Concepció, s/n – 08783 Masquefa

Telèfon: 93 772 67 62

Mail: petanca_masquefa@hotmail.com

Web: http://www.amasquefa.com/petanca

Masquefa Tennis Taula Club

Any de creació: 1991

Categoria: Esports

Finalitat principal: Promoure el tennis taula

Que fem?: ensenyament del tennis taula a persones de totes les edats i disputa competicions.

Qui som?

És una entitat esportiva sense ànim de lucre destinada a la pràctica i ensenyament del tennis de taula a totes aquelles persones que estiguin interessades en aquest esport.

El nostre Club es va crear el 18 de Setembre de 2004 per iniciativa de tres amants d’aquest esport.

Actualment comptem amb un local cedit per l’Ajuntament de Masquefa en el qual tenim 4 taules fixes (es poden posar dos més) i quatre taules més per poder realitzar esdeveniments esportius que es poguessin organitzar.

Contacte:

Adreça: c/ Santa Clara, 16-22 Nau B (La Fàbrica Rogelio Rojo) _ 08783 Masquefa

Telèfon: 613 07 35 94

Mail: masquefattc@gmail.com

Web: www.amasquefa.com/tennis

Facebook:

Twitter: @MasquefaTTC

Instagram: @tennisamasquefa

Moto Club Verds Masquefa

Any de creació: 2013

Categoria: Esports

Finalitat principal: Practicar el motocròs

Que fem?: fomentar, desenvolupar i practicar del motocròs..

Qui som?

L’entitat es va crear per tal d’aglutinar els amants del motocròs i, sobretot,  donar facilitat als nens i joves masquefins perquè puguin entrenar al poble. O senzillament, iniciar-se en aquest món.

Contacte:

Adreça: Av. de la Línia, 22, 2n 4a _ 08783 Masquefa

Telèfon: 680 655 032

Mail: motoclubverdsmasquefa@hotmail.com

Web: www.amasquefa.com/tennis

Facebook

Club Patinantge artístic Masquefa

Any de creació: 2011

Categoria: Esports

Finalitat principal: Fomentar la pràctica del patinatge artístic i la dansa.

Que fem?: Formació de patinadores i disputa de competicions.

 

Qui som?

Som una entitat molt jove, però amb unes arrels que venen de lluny. Va néixer de la ma d’un grup de pares i mares que des de feina molt temps formaven part de l secció de patinatge artístic del Club Patí Masquefa.

Per a algunes patinadores, el patinatge artístic és una afició que practiquen un parell de cops a la setmana. La gran majoria, però, estan federades perquè volen anar més enllà i que lluiten per preparar les dures proves i exàmens que permeten obtenir titulacions fins arribar al certificat.

Contacte:

Adreça: c/ Rogelio Rojo, 32 (Poliesportiu Municipal) _ 08783 Masquefa

Mail: cpamasquefa@gmail.com

Web: http://www.cpamasquefa.es/

Facebook

GOVERNACIÓ

Agrupació de Protecció Civil de Masquefa

Any de creació: 1984

Categoria: Governació

Finalitat principal: Suport en emergències i catàstrofes

Que fem?: Col·laboració en tasques de prevenció en esdeveniments públics i celebracions populars. Suport als cossos de seguretat en situacions d’emergència.

Qui som?

L’Agrupació de Protecció Civil de Masquefa, és una entitat de l’Ajuntament que té com a objectiu vetllar per la prevenció en esdeveniments i celebracions populars, col·laborant amb els cossos de seguretat perquè tot surti com està previst i sense que ningú corri el més mínim perill.

 

L’Agrupació de Protecció Civil també actua en situacions d’emergència com ara accidents de trànsit, incendis forestals i en habitatges, inundacions, temporals o grans nevades. La seva tasca significa un important i solidari cop de mà per a la Policia Local, els Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Civil, els Bombers i els serveis sanitaris.

L’agrupació va néixer l’any 1984, quan una colla d’amics motivats per preservar el medi ambient es

va reunir amb l’Ajuntament per crear un grup de protecció civil que vetllés per la gran extensió rural d’una vila que aleshores no arribava als 3.000 habitants. Per fer la seva tasca, l’Agrupació de Protecció Civil de Masquefa disposa de dos vehicles tot terreny completament equipats per intervenir en emergències, a més d’un quad per circular en zones rurals. El cap de setmana els membres de l’agrupació fan tasques de vigilància i control pel nucli urbà, les urbanitzacions i la zona forestal. Protecció Civil disposa també d’un grup júnior, format per voluntaris d’entre 16 i 18 anys.

Contacte:

Adreça: c/ Sant Antoni, s/n (Fàbrica del Cartró)_08783 Masquefa

Telèfon: 670 06 07 18

Mail: info@pcmasquefa.cat

Web: www.pcmasquefa.cat

EDUCACIÓ

Ampa Font del Roure

Any de creació: 2002

Categoria: Educació

Finalitat principal: Representació de les mares i pares de l’escola i suport a les activitats impulsades des del cente.

Que fem?: fer d’interlocutor dels pares i mares associats davant la direcció del centre, i col·laborar en diferents projectes i realitzar activitats relacionades en el seu àmbit .

Qui som?

L’AMPA de l’Escola Font del Roure es va crear el 2002 a iniciativa d’un grup de mares i pares que hi portaven els seus fills i filles. L’AMPA té dues funcions principals. D’una banda,

La junta es reuneix cada mes per a recollir les inquietuds, propostes i idees de les famílies sobre les qüestions del dia a dia de l’escola i les canalitza a la direcció també en una trobada periòdica. En aquest ‘feedback’ s’hi aborden qüestions com ara el calendari escolar, les sortides, els serveis de menjador i transport o la convivència, entre altres.

D’altra banda, l’AMPA ofereix suport humà, logístic i econòmic a les activitats que s’impulsen des del centre educatiu. L’entitat s’encarrega del servei d’acollida per facilitar a les mares i els pares la conciliació de la vida laboral i familiar.

L’AMPA destaca per la seva implicació en l’organització de festes assenyalades que se celebren a l’escola. És el cas del Carnaval o la Castanyada. A més, ha promogut d’altres originals iniciatives, com per exemple la Festa de la Música. L’entitat col·labora en esdeveniments com la Marató de TV3, muntant una parada al mercat de Santa Llúcia, la Marató de la Sang, la Fira de la Infància i la Joventut, la commemoració del Dia Universal dels Drets de l’Infant i les festes majors.

Contacte:

Adreça: c/ Leonie Mirapeix, 1 _ 08783 Masquefa

Telèfon: 621 204 006

Mail: ampafontdelroure@hotmail.com

Facebook

Twitter

Ampa Escola El Turó

Any de creació: 1995

Categoria: Educació

Finalitat principal: Representació dels interessos de les mares i pares en l’àmbit de l’escola.

Que fem?: fer d’interlocutor dels pares i mares associats davant la direcció del centre, i col·laborar en diferents projectes i realitzar activitats relacionades en el seu àmbit .

Qui som?

L’AMPA de l’escola El Turó va néixer l’any 1995, de la mà d’un grup de mares i pares que recollien el testimoni d’una anterior associació que ja havia existit al centre. És una entitat sense ànim de lucre integrada per mares i pares que porten els seus fills i filles a aquesta escola. Té diversos objectius, però tots poden resumir-se en un: la missió principal de l’AMPA és esdevenir la veu de les mares, els pares i els tutors davant la direcció del centre i canalitzar les seves opinions, inquietuds i propostes.

Un representant de l’AMPA assisteix cada tres mesos al Consell Escolar. Allà es troba amb representants de la direcció, el professorat, el personal d’administració i serveis, altres pares i mares i representants de l’Ajuntament per tractar conjuntament tot tipus de qüestions relacionades amb el funcionament del centre, com ara el calendari escolar, les sortides, els comptes de l’escola, els serveis de menjador i transport, o la convivència. L’entitat també es reuneix mensualment amb la direcció per parlar del dia a dia de l’escola.

També organitza al centre festes assenyalades com ara la Castanyada, els Reis, el Carnaval o la celebració de fi de curs.

Contacte:

Adreça: c/ Santa Clara, 30 (Escola El Turó) _ 08783 Masquefa

Telèfon: 93 772 51 75

Mail: ampaelturo@hotmail.com

Web: www.amasquefa.com/ampaturo

Associació Alma

Any de creació: 1997

Categoria: Educació

Finalitat principal: Defensar els drets i dignitat de les persones amb discapacitat intel·lectual.

Que fem?: Col·laborar en diferents projectes i realitzar activitats relacionades en el seu àmbit

Qui som?

Una Associació que vetlla per la protecció i el respecte a les persones amb discapacitat intel·lectural i vol contribuir a millorar la seva qualitat de vida, potenciar les seves capacitats, evitar situacions de desemparament, i sensibilitzar la societat.

L’associació també vol ser un referent per a persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies, oferint-los acompanyament i orientació, així com organitzar activitats que fomentin la participació d’aquest col·lectiu i fer intercanvis d’experiències amb altres entitats similars, entre altres objectius.

Contacte:

Telèfon: 692 219 434

Mail: associacioalma@gmail.com

Facebook

Ampa Institut de Masquefa

Any de creació: 2004

Categoria: Educació

Finalitat principal: Representació de les mares i pares davant la direcció del centre.

Que fem?:fer d’interlocutors amb el centre, col·laborar en diferents projectes i realitzar activitats relacionades en el seu àmbit .

 

Qui som?

L’Ampa és un òrgan que representa els pares i  mares, a més de col·laborar amb el centre. En la seva funció d’altaveu de les famílies, es reuneix periòdicament amb la direcció per fer-los arribar impressions i suggeriment respecte al dia a dia del centre. A més, s’implica en l’organització d’esdeveniments i sempre que pot finança l’adquisició de material educatiu.

Contacte:

Adreça: Av. Maresme, 47-87 _ 08783 Masquefa

Telèfon: 621 204 006

Mail: ampainstitutmasquefa@gmail.com

Facebook

Twitter: @ampa_ins

Ampa La Baldufa

Any de creació: 2007

Categoria: Educació

Finalitat principal: Representació de les mares i pares en l’àmbit de l’escola bressol.

Que fem?: fer d’interlocutor dels pares i mares associats davant la direcció del centre, i col·laborar en diferents projectes i realitzar activitats relacionades en el seu àmbit.

Qui som?

L’Ampa va iniciar la seva activitat amb un grup de famílies que portaven els seus fills i filles al centre perquè esdevingués el seu altaveu davant la direcció de l’escola.

És una entitat sense ànim de lucre i té com a principal missió fer d’enllaç entre les famílies i els responsables de l’escola. L’objectiu és canalitzar les opinions, demandes, propostes i inquietuds dels pares i mares respecte a tot tipus de qüestions relacionades amb el centre, el seu funcionament, i el dia a dia del curs.

A més de la funció representativa, impulsa algunes activitats i festes per potenciar la interrelació entre els pares i mares i els infants, i enriquir la vida de l’escola.

Contacte:

Adreça: c/ Rogelio Rojo, 30 _ 08783 Masquefa

Telèfon: 93 772 50 11

Mail: ampalabaldufa@hotmail.com

Ampa Escoles Vinyes Verdes

Any de creació: 2007

Categoria: Educació

Finalitat principal: Representació de les mares i pares en l’àmbit de l’escola.

Que fem?: fer d’interlocutor dels pares i mares associats davant la direcció del centre, i col·laborar en diferents projectes i realitzar activitats relacionades en el seu àmbit.

Qui som?

L’Ampa, a més de fer d’altaveu de les famílies davant la direcció del centre, amb la qual es reuneix una vegada al mes per tractar els temes relacionats amb el funcionament de l’escola, organitza també activitats extraescolars. Amb aquesta iniciativa ajudes a les famílies a conciliar la vida laboral i familiar.

L’associació també s’implica activament en l’organització de diverses festes que se celebren a l’escola.

Contacte:

Adreça: c/ Mossèn Cinto Verdaguer, 50 _ 08782 La Beguda Alta

Telèfon: 93 772 76 27

Mail: ampavinyesverdes@gmail.com

Web: http://blocs.xtec.cat/ampaescolavinyesverdes/

Facebook

Associació Aula Musical l'Alzinar - Cal Tenas

Any de creació: 2015

Categoria: Educació

Finalitat principal: Divulgació musical.

Que fem?: Promoure els estudis musicals.

 

Qui som?

És un associació gestiona L’Aula de Música de Masquefa, un centre d’estudis musicals ampli i diversificat, on tenen cabuda la majoria d’estils musicals actuals, com són la música clàssica, la música moderna i la música tradicional amb totes les seves variants.

És un projecte que endinsa les seves arrels en el si de la Societat Recreativa i Cultural l’Alzinar, amb el nom d’Aula Musical l’Alzinar. Des d’aleshores, i passant per diferents fases de creixement, el projecte ha comptat amb músics professionals de llarg recorregut, tant al món docent com en el vessant interpretatiu. El 2015 es va decidir fer una pas endavant i va constituir amb l’ajuda de les famílies, l’associació, que gestiona l’activitat de l’Aula de Música que l’Ajuntament va posar en marxa a finals del 2014.

Contacte:

Adreça: Adreça: Pl.Josep Maria Vila, s/n (Ed. Municipal Cal Tenas) – 08783 Masquefa

Telèfon: 93 131 83 11

Mail: amacat.masquefa@gmail.com

Facebook

ALTRES

A.T. Masquefa-Assemblea Nacional Catalana

Any de creació: 2010

Categoria: Altres

Finalitat principal: aconseguir la independència de Catalunya mitjançant la constitució d’un estat de dret, democràtic i social.

Que fem?: Diverses activitats, actes i projectes

 

Qui som?

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) és una organització de base transversal i unitària que té com a objectiu la independència de la nació catalana per mitjans democràtics i pacífics. Compta amb més de 500 assemblees territorials arreu del país, una cinquantena d’assemblees sectorials, i exteriors, formades per desenes de milers de persones que treballen desinteresadament per la llibertat col·lectiva.

L’ANC ha organitzat les dues mobilitzacions més multitudinàries de la història dels Països Catalans i de les més grans d’Europa. La primera, l’Onze de Setembre de 2012, amb la manifestació a Barcelona Catalunya, nou estat d’Europa, i la segona, la Diada del 2013, amb la Via Catalana cap a la Independència.

L’ANC és hereva del moviment de les consultes sobre la independència que es van dur a terme arreu del país del 2009 al 2011. El 30 d’abril del 2011 es va celebrar la Conferència Nacional per l’Estat Propi, que va marcar l’inici de l’expansió pel territori de l’ANC fins la seva constitució el 10 de març de 2012 al Palau Sant Jordi.

 

Contacte:

 

Mail: masquefa@assamblea.cat

Web: www.assamblea.cat

Mail: masquefa@assemblea.cat

Facebook

Casal Popular de Masquefa

Any de creació: 2014

Categoria: Cultura

Finalitat principal: Foment de la unitat popular

Que fem?: Oferir xerrades, fòrums, debats, activitats, …

Qui som?

La idea ha sorgit des de gent afí i/o vinculada amb l’esquerra Independentista de la vila i voltants. Pensem en la necessitat de disposar d’un espai, ara inexistent a Masquefa que serveixi de punt de trobada.

El Casal Popular de Masquefa és un espai de difusió de les lluites socials, un espai de socialització a nivell polític i el lloc de trobada ideal per a totes aquelles que somiem amb una societat més justa i humana.

Creiem que és necessari un punt cultural i d’esbarjo on ens hi sentim identificats. Entenem que hi ha entitats que no disposen d’un lloc on realitzar xerrades, activitats, passi de documentals, etc i el Casal pot complir aquesta tasca.

Contacte:

Adreça: Avd. de la Línia, 4-6 _ 08783 Masquefa

Mail: casalpopularmasquefa@gmail.com

Facebook

Twitter: @AteneuMasqufa

Comunitat Islàmica de Masquefa

Any de creació: 2012

Categoria: Religió

Finalitat principal: Religiosa, islàmica. Foment de la unitat popular

Centre d'Esplai Giravolt

Any de creació: 1996

Categoria: Joventut

Finalitat principal: Educació en el lleure.

Que fem?: Realització d’activitats educatives d’esplai per a infants i joves. En aquests activitats es combina l’aspecte lúdic amb el treball en valors.

Qui som?

El 1996 un grup de joves de Masquefa amb experiència en l’educació en el lleure observava la necessitat de crea un esplai de trobada per als infants i joves a la vial. Un espai, on tot jugant i divertint-se, es formessin en valors com la solidaritat, l’empatia, l’esperit cívic, el respecte, la participació o la felicitat.

Som una entitat sense afany de lucre dedicada a l’educació en el lleure d’infants i joves. Ens definim laics i respectuosos amb qualsevol manifestació religiosa. També ens definim apolítics, fora de qualsevol influència política.

Contacte:

Adreça: c/ Santa Clara, 16-22 (La Fàbrica Rogelio Rojo) _ 08783 Masquefa

Facebook

Instagram: @esplaigiravolt

Prevención de Accidentes de Tráfico (PAT)

Any de creació: 1968

Categoria: Altres

Finalitat principal: Recolzament a les víctimes d’accident de trànsit:

Que fem?: ajuda, orientació i defensa dels drets de les víctimes,

Qui som?

A finals de la dècada dels seixanta, quant es va iniciar la motorització a la societat i un augment  del número d’accidents, de ferits i morts a conseqüència del tráfio. Veient aquesta situació, es funda a Sabadell l’associació. La van formar un equip jove de persones unides per un mateix ideal

Podem dividir l’historia en tres períodes: el primer, la seva fundació. El segon període des de 1986 fins 1995, on l’associació trasllada la seu a Barcelona. La tercera etapa, s’inicia en 1.995, on es constitueix la secció AP(A)T (Afectados Por Accidentes de Tráfico), que reúneix a persones que han patit les conseqüències d’un sinistre greu de tràfic, són víctimes i familiars.

Contacte:

Adreça: c/ Diputació, 211 entresòl _ 08011 Barcelona

Telèfon: 93 301 37 78

Mail: Pat-apat@pat-apat.org

Web: www.pat-apat.org

Facebook

Mail: pat-apat@pat-apat.org

Web: www.pat-apat.org

ZC Grup de Puntaires

Any de creació:

Categoria:

Finalitat principal: Elaboren “treballs” fets amb el laboriós art de les puntes al coixí.

Que fem?: Elaborem “Treballs” fets amb el laboriós art de les puntes al coixí.

Associació de Comerços i Serveis de Masquefa

Any de creació: 2006

Categoria: Comerç

Finalitat principal: Defensar els interessos dels associats i potenciar el comerç.

Que fem?: Reunions periòdiques per a organitzar i participar en activitats del municipi.

Qui som?

Com a resposta a una sèrie de fets que afectaven el comerç local, el juny de 1993 els comerciants d’aquesta època van decidir unir-se i crear la Associació de Comerços i Serveis de Masquefa.

El 2006 l’Associació ressorgeix amb força i amb diversos projectes per millorar el comerç local, alguns d’ells es van poder realitzar i d’altres no, però es va seguir treballant per fer créixer l’Associació.

Contacte:

Adreça: c/ Santa Clara, 16-22 (La Fàbrica Rogelio Rojo) _ 08783 Masquefa

Mail: info@viumasquefa.com

Web: http://www.viumasquefa.com/associacio-de-comercos-i-serveis/

Facebook

Twitter: @viumasquefa

Associació de la Gent Gran de Masquefa

Any de creació: 2010

Categoria: Gent Gran

Finalitat principal: Oferir un espai de trobada per la Gent Gran.

Que fem?: organitzar activitats lúdiques, formatives i de salut per a la gent gran.

Qui som?

Va néixer recollint el testimoni d’una associació anterior, amb uns nous estatuts més amplis per captar més associats. Es reuneixen cada dijous per treballar per a l’entitat i atendre les propostes i suggeriments dels socis.

S’organitzen diferents activitats com ball, sortides, jocs de taula, cada diumenge hi ha sessió de bingo, … El Casal és un autèntic punt de trobada on la gent gran la poden fer petar, llegir diaris i revistes i llibres, o veure futbol per la televisió mentre prenen cafè o algun refresc.

Contacte:

Adreça: c/ de les Escoles, 1 _ 08783 Masquefa

Telèfon: 674 025 368

Mail: masquefagentgran@gmail.com

Associació del Grup de Voluntaris de Masquefa

Any de creació: 2004

Categoria: Social

Finalitat principal: Ajuda a famílies.

Que fem?: Lliurament d’aliments a persones necessitades i que són derivades a l’entitat pels Serveis Socials de l’Ajuntament de Masquefa.

Qui som?

Aquest grup va néixer d’una iniciativa de la Comissió de la Mobilitat i Supressió de Barreres Arquitectòniques del Consell de Participació i Convivència de Masquefa. I va comptar amb el suport tècnic, logístic i econòmic de la regidoria de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Masquefa.

L’objectiu, en un inici, era ajudar a les persones necessitades o amb demandes socials concretes de Masquefa. Les accions que es preveien portar a terme era fer companyia als avis, donar suport a les famílies amb malalts a casa, fer reforç escolar a infants amb problemàtiques concretes i reciclar roba i altres materials. Els primers projectes que s’endegaren van ser ajudar a les persones grans i el servei de reciclatge.

Actualment, a concretat la seva activitat en el lliurament d’aliments.

Contacte:

Adreça: c/ Sant Antoni, s/n (Fàbrica del Cartró) _ 08783 Masquefa

Telèfon: 618 714 551

Mail: agv_masquefa@yahoo.com

Associació Fibro-Masquefa

Any de creació: 2014

Categoria: Salut

Finalitat principal: Ajut a malalts de fibromiàlgia.

Que fem?: Activitats, teràpies i xerrades per ajudar a totes les persones afectades de fibromiàlgia o fatiga crònica

Qui som?

La llavor de l’associació va ser una xerrada que va organitzar el CAP de Masquefa per informar de la malaltia i exposar noves teràpies alternatives. A partir d’aquí alguns dels assistents es van tornar a trobar i va sorgir la idea de fundar l’entitat.

Els membres de l’entitat es troben per compartir dubtes i inquietuds, per donar-se suport mutu, i per participar en activitats. Fan manualitats, i teràpies com per exemple estiraments per pal·liar la rigidesa corporal, ioga, meditació o reflexologia.

Contacte:

Telèfon: 615 913 289

Mail: nuri.namaste@outlook.es

Facebook

Associació Animalistes Masquefa

Any de creació: 2015

Categoria: Medi Ambient

Finalitat principal: Control colònies de gat

Que fem?: Creació de colònies de gats controlades, a través de programes de captura, esterilització i devolució dels animals a la colònia original o la seva reubicació en un altre espai.

 

Qui som?

Animalistes Masquefa som un grup de voluntaris i una associació sense ànim de lucre. Volem començar un nou projecte social davant les necessitat de vetllar i controlar les colònies de gats al nostre poble.

 

Els nostres esforços van encaminats a vetllar per una convivència equilibrada intentant controlar les colònies de gats amb l’esterilització i l’alimentació controlada així com la lluita contra l’abandonament i el maltractament d’animals.

Contacte:

Mail: animalistesmasquefa@gmail.com

Facebook

Instagram

MEDI AMBIENT

Agrupació de Defensa Forestal-Vigilància d’Incendis Forestals (ADF-VIF) de Masquefa

Any de creació: 1997

Categoria: Medi Ambient

Finalitat principal: Protecció del patrimoni natural

Que fem?: Prevenció d’incendis forestals i vigilància dels boscos del terme de Masquefa. Col·laboració amb els bombers i els agents mediambientals en l’extinció d’incendis.

Qui som?

L’Agrupació de Defensa Forestal de Masquefa va néixer l’any 1997, formada per propietaris agrícoles i forestals de la vila. Dos anys més tard es va crear la secció de voluntaris, actualment constituïda en l’associació Vigilància d’Incendis Forestals (VIF).

Les agrupacions de defensa forestal com la de Masquefa estan formades per propietaris forestals i l’Ajuntament, i tenen com a finalitat principal la prevenció i la lluita contra els incendis forestals. Així, elaboren i executen programes de vigilància i prevenció d’incendis, duen a terme campanyes de divulgació entre els propietaris de terrenys forestals sobre les accions per prevenir i lluitar contra els focs, i també informen i sensibilitzen la població de la importància de la prevenció. A més, s’encarreguen de la creació i manteniment d’infraestructures com xarxes de camins i punts d’aigua, i col·laboren amb els bombers i d’altres agrupacions en incendis que afecten d’altres municipis o més d’un terme municipal.

L’ADF-VIF de Masquefa va veure reconegut el seu generós i desinteressat esforç amb el Premi Palestra de prevenció d’incendis forestals de la Diputació de Barcelona. El guardó suposa una fita històrica i un just reconeixement al treball d’aquest grup d’enamorats de la natura.

Contacte:

Adreça: c/ Sant Antoni, s/n (Fàbrica del Cartró) _ 08783 Masquefa

Telèfon: 647 70 90 82

Mail: adfdemasquefa@adfmasquefa.net

Web: www.adfmasquefa.net

Facebook

Instagram

Enllaços d'interès

Documents d'interès

Equipaments

Actualitat

Contacte

Regidoria de Participació Ciutadana

Adreça: C/ Major, 93

Masquefa 08783

Telèfon: 93 772 50 30 ext. 3112
Correu electrònic: participacio@masquefa.net

  Responsable del tractament: Ajuntament de Masquefa

  Finalitat del tractament: Base de dades per contacte, informació i resposta al vilatà

  Legitimació: Exercici de poders públics (Article 6.1.e del RGPD 2016/679)

  Destinataris: Ajuntament de Masquefa

  Exercici de drets dels interessats: D’accés, rectificació, supressió, portabilitat de les dades, limitació i d’oposició al tractament, adreçant-vos al correu electrònic: masquefa@diba.cat