Masquefa va tornar a mostrar dissabte la seva cara més solidària. Fins a 42 persones van anar al consultori mèdic per donar sang. Cada participant en va donar 400 mililitres de mitjana. La donació la va organitzar el Banc de Sang i Teixits, empresa pública del CatSalut.

Es calcula que cada segon algú al món necessita sang. Milions de persones deuen la seva vida a gent que mai no coneixeran, persones que donen la seva sang lliurement sense esperar-ne res a canvi. Els bancs de sang s’encarreguen de recaptar-la, analitzar-la, emmagatzemar-la i proveir-la per a la transfusió.

 

Amb una vegada no n’hi ha prou

Per sensibilitzar la població sobre la necessitat de donar sang, i de fer-ho de manera periòdica, el Banc de Sang i Teixits duu a terme la campanya “Amb una vegada no n’hi ha prou”.

El Banc de Sang i Teixits organitza donacions de sang arreu de Catalunya. Les donacions es duen a terme en hospitals i consultoris mèdics, encara que també disposa d’unitats mòbils que es desplacen a diversos punts del territori.

Al Banc de Sang i Teixits li calen més de 1.000 donacions de sang al dia. Les reserves de sang són imprescindibles per a poder practicar intervencions quirúrgiques, tractaments oncològics, transplantaments, i també en cas d’accidents greus.

 

Qui pot ser donant?

Pot ser donant de sang qualsevol persona d’entre 18 i 65 anys que pesi més de 50 quilos, encara que hi ha alguns criteris d’exclusió. Per a més informació podeu consultar la pàgina web www.bancsang.net