Els joves han impulsat una campanya a través de les xarxes socials amb l’etiqueta #siguesladiferencia amb l’objectiu de combatre l’abocament improcedent de residus a la via pública.

En el marc de la setmana de mobilitzacions impulsada arreu del món pel moviment estudiantil Fridays for Future per tal de visibilitzar la situació d’emergència climàtica i reivindicar als governs mesures urgents per combatre-la, els alumnes del Projecte Singulars Créixer-Futur han dut a terme aquesta setmana a Masquefa una neteja de dues zones de l’entorn del municipi.

L’acció es va iniciar al pàrquing del Complex Esportiu Municipal de Masquefa i va prosseguir, posteriorment, fins a arribar a l’Institut de Masquefa. Al llarg de la jornada es van recollir un total de 40 bosses d’escombreries, així com diferents objectes abandonats en zones boscoses; entre ells, material d’obra, electrodomèstics o una barbacoa. Un cop acabada la batuda, el grup va classificar totes les escombraries per a poder reciclar tot el que s’havia recollit i les va traslladar a la Deixalleria Municipal.

Així, davant l’elevat nombre de residus trobats, els usuaris del projecte han decidit endegar una campanya a les xarxes socials amb l’etiqueta #siguesladiferencia per tal d’animar a tots els veïns a recollir escombraries de diferents espais del municipi, a no llençar deixalles al carrer, i a reduir la generació de residus.

L’Ajuntament de Masquefa posa en valor l’acció duta a terme pels alumnes del Projecte Singulars Créixer-Futur, a qui agraeix el seu compromís amb el municipi i en la preservació del medi ambient.