Aquest divendres, 22 de maig, s’inaugurarà el nou centre de desenvolupament infantil que l’Associació de Pares Igualadins de Nens i Adolescents Subdotats (APINAS) obre a Masquefa amb la col·laboració de l’Ajuntament. El Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç donarà servei gratuïtament als infants i familiars del sud de la comarca de l’Anoia i d’altres comarques veïnes, com ara el Baix Llobregat i l’Alt Penedès. D’aquesta manera, els nens i nenes de Masquefa i la resta de poblacions d’aquesta zona tindran la possibilitat de ser atesos en aquest nou centre i no haver-se de desplaçar fins a les instal·lacions d’APINAS a Igualada.
 
La inauguració començarà a les 6 de la tarda amb el protocol·lari tall de cinta inaugural a càrrec del president d’APINAS, Josep Maria Planas, i l’alcalde de Masquefa, Xavier Boquete. Posteriorment tothom qui ho vulgui podrà fer una visita guiada a les noves instal·lacions. L’acte es tancarà amb un refrigeri.
 
Important inversió municipal
APINAS, una entitat sense ànim de lucre que ofereix serveis d’assistència, recuperació i ensenyament a infants subdotats o amb discapacitats transitòries, ha instal·lat aquestes noves dependències en un local que li ha cedit gratuïtament l’Ajuntament de Masquefa, concretament als baixos del cèntric edifici de Ca Laiano (C/Major, 89).
 
El Consistori ha invertit més de 55.000 euros per rehabilitar íntegrament aquesta planta i condicionar un local de 90 metres quadrats, amb tots els serveis necessaris tant per als infants i familiars usuaris com per als professionals d’APINAS. Amb aquesta actuació l’Ajuntament vol apropar un servei bàsic i de qualitat als masquefins i masquefines.
 
Atenció gratuïta a infants de 0 a 6 anys
Al nou centre de Masquefa APINAS oferirà gratuïtament serveis d’atenció, prevenció i assessorament a nens i nenes de 0 a 6 anys, donant prioritat als infants de 0 a 3 anys amb trastorns greus.
 
Els objectius del servei són la prevenció, la detecció i l’abordatge terapèutic dels trastorns de desenvolupament dels infants durant el creixement i de les situacions de risc social, psicològic i biològic que puguin alterar aquests processos.
 
Concretament APINAS ubicarà al nou centre els Serveis d’Atenció Precoç (SAP) per rebre les consultes de famílies preocupades per algun aspecte del desenvolupament dels seus fills.
 
Un equip interdisciplinari
L’equip interdisciplinari d’aquesta entitat oferirà una atenció integral als nens i nenes amb algun problema que inhibeixi la seva maduració, ja sigui de tipus físic (motriu, respiratori, sensorial) o psicològic o social. L’entitat compta amb un equip integrat per professionals de diverses disciplines, com ara neuropediatres, psicòlegs, treballadors socials, fisioterapeutes i logopedes.
 
APINAS va néixer l’any 1967 i el seu àmbit d’actuació és la comarca de l’Anoia. La seva oferta de serveis abasta un ampli ventall: educatius, residencials, de lleure, d’assessorament i de formació. Ofereix Serveis d’Atenció Pre