El servei es prestarà al CTC de dilluns a dijous amb l’objectiu d’atendre, orientar i donar suport als veïns en la realització de la transició energètica a les seves llars i/o comunitats.

Aquest pròxim dimarts 13 de juny es posarà en marxa l’Oficina de Transició Energètica de Masquefa (OTEM), un nou servei municipal impulsat per l’Ajuntament -a través de la Regidoria de Transició Energètica- amb l’objectiu d’atendre, orientar i donar suport a la població masquefina en la realització de la transició energètica.

L’OTEM es va presentar públicament dijous 8 de juny en un acte al CTC obert a tots els veïns i que també es va poder seguir en directe al canal de YouTube de Ràdio Masquefa. La sessió va anar a càrrec de l’alcalde de Masquefa, Xavier Boquete, el regidor de Transició Energètica, Daniel Gutiérrez, i l’equip tècnic de l’OTEM.

Xavier Boquete destaca que “aquesta oficina s’emmarca en la voluntat de l’equip de govern d’ajudar i de ser un actor principal en la transició energètica. Comptarem amb un equip tècnic molt potent preparat per a assessorar a tots els veïns que ho requereixin. Des de l’Ajuntament s’ha fet una gran feina que ens ha permès ser un dels pocs municipis de tot Catalunya en comptar amb una subvenció dels fons Next Generation d’1.150.000€ per a la millora de l’eficiència energètica dels habitatges; i poder impulsar aquest nou servei municipal que avui presentem”.

Daniel Gutiérrez explica que “hem aconseguit un objectiu que ens havíem marcat a l’inici del mandat. Els fons Next Generation són una oportunitat que no podíem deixar escapar. Cal que l’aprofitem i val molt la pena que totes aquelles persones que se’n puguin beneficiar ho facin. L’OTEM ens permetrà donar suport a la població en la tramitació d’aquesta convocatòria d’ajuts del programa de rehabilitació residencial i social a nivell de barris; però també està preparada per a assessorar a la població en les diferents convocatòries d’ajuts municipals i supramunicipals que s’impulsin al llarg dels pròxims mesos”.

On està ubicada l’OTEM i com hi puc contactar?

L’Oficina de Transició Energètica de Masquefa està ubicada al despatx número 8 del Centre Tecnològic Comunitari (CTC) de Masquefa. El seu horari de servei presencial a partir del 13 de juny serà el següent:

  • Dilluns i dimecres, de 09 a 12 h
  • Dimarts i dijous, de 10 a 14 h i de 15 a 19 h

Per a fer ús d’aquest servei presencial cal sol·licitar cita prèvia trucant al telèfon 937 72 78 28 o emplenant el formulari de contacte que trobareu en aquest enllaç. En aquest sentit, l’OTEM també compta amb una oficina virtual amb informació de rellevància pels veïns a la que podeu accedir-hi a través del web www.masquefa.cat/otem. Aquí també es podrà trobar informació i la presentació del passat dijous 8 de juny.

Finalment, cal recordar que aquest servei d’acompanyament tècnic, administratiu i financer als propietaris de Masquefa que vulguin rehabilitar energèticament els seus habitatges és totalment gratuït.

Quin servei ofereix a la població?

L’OTEM s’ha creat per donar suport personalitzats als veïns en la realització de la transició energètica a les seves llars i /o comunitats. L’oficina està formada per un equip tècnic que atendrà, orientarà i donarà suport personalitzat en els tràmits davant les diferents administracions amb l’objectiu de facilitar que la població realitzi la transició energètica i es beneficiï de les diferents línies de subvencions i ajuts existents.

A més, l’Oficina de Transició Energètica de Masquefa també donarà suport als veïns i comunitats beneficiats per la convocatòria d’ajuts del programa de rehabilitació residencial i social a nivell de barris (programa 1). En aquest sentit, cal recordar que l’Ajuntament va rebre un ajut del fons Next Generation d’1.150.000€ per a la millora de l’eficiència energètica dels habitatges situats en quatre zones: nucli antic, barri Nord, el barri de la Font de la Malesa i el nucli antic de La Beguda.

Així, entre els serveis de suport a la població que s’oferiran a través de l’OTEM hi ha:

  • Estudis gratuïts per a la implementació de les energies renovables.
  • Estudis gratuïts d’estalvis per millores en sistemes de climatització.
  • Elaboració de Certificats d’Eficiència Energètica.
  • Suport en la tramitació d’ajuts: sol·licitud, justificació…
  • Impuls de jornades d’informació ciutadana.
  • Optimització de la contractació energètica.
  • Atenció per a resoldre qualsevol dubte.